Zdroj: Topky.sk

Slovenské cyklistické dvojičky Peter a Martin Velitsovci vpondelok naberajú kurz Juhoafrická republika, kde absolvujú tradičné novoročné sústredenie. Už druhý rok členovia profesionálneho tímu HTC-Highroad budú v dňoch 3. - 17. januára trénovať v juhoafrickom teple v Heidelbergu neďaleko Johannesburgu.

"Ideme s Martinom do Afriky tak ako každý rok. V decembri sme boli v Kalifornii, kde to bolo fajn, ale teraz to bude už len o tréningoch na bicykli, čiže klasická príprava na sezónu," uviedol Peter Velits pre agentúru SITA. Po dvoch týždňoch v JAR prídu Velitsovci späť na Slovensko, ale len na jeden deň. Potom zamieria na španielsky ostrov Mallorca, kde budú pokračovať v osvedčenom modeli prípravy zminulosti. Tam aj 6. februára začnú súťažnú sezónu na pretekoch Trofeo Palma de Mallorca. Pokračovať budú na podujatí Okolo Algarve v Portugalsku (16. februára) a Peter potom už v marci absolvuje známe preteky Tirreno-Adriatico.
"Mám v úvode sezóny podobný program ako minulý rok, a to som aj chcel. Najprv Mallorca, potom Portugalsko, Adriatico, San Remo, Baskicko a jarné klasiky. Takto by mala v mojom podaní vyzerať úvodná časť sezóny," referoval Peter Velits. Na otázku, čo si želal pri novoročnom prípitku, tretí muž celkového poradia vlaňajšej Vuelty a bývalý majster sveta do 21 rokov odpovedal: "Zaželali sme si spolu sbratom zostať zdraví. Nech rok 2011 zostane bez zranení a nech sa nám darí. Samozrejme, mojím vrcholom roka by malo byť Tour de France. Cítim sa istejšie ako vlani, ale v cyklistike nič nie je vopred isté. Chcem sa však dostať na Tour de France a tam urobiť nejaký výsledok."

[Foto na úvode: Topky.sk]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom? PR článok

Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom?

Koncom septembra je pripravené zaujímavé podujatie s originálnym konceptom, kde môžete preveriť svoje šprintérske schopnosti ale hlavne sa dobre zabaviť.
Peter Velits ukončil svoju kariéru

Peter Velits ukončil svoju kariéru

Jeden z najlepších slovenských cyklistov ostatných rokov a trojnásobný majster sveta v tímovej časovke Peter Velits zanechal vo veku 31 rokov kariéru profesionálneho športovca.
keyboard_arrow_up