Contador potvrdil svoj štart na Tour de France

Trojnásobný a úradujúci víťaz cyklistických pretekov Tour de France Alberto Contador zo Španielska prostredníctvom svojho agenta potvrdil, že sa zúčastní na tohtoročnej edícii najprestížnejších etapových pretekov. Ukončil tým špekulácie o prípadnom vynechaní podujatia pod vplyvom klenbuterolovej kontroverzie.

"Áno, povedal, že bude štartovať na Tour de France," skonštatoval Contadorov zástupca Jacinto Vidarte v telefonickom rozhovore pre agentúru Reuters.
Ako je známe, Contador sa dozvie verdikt vo svojom dopingovom prípade až po pojednávaní Športového arbitrážneho súdu (CAS) vo švajčiarskom Lausanne 1. - 3. augusta. TdF sa koná 2. - 24. júla a organizátorov pobúrilo, že Contadorovi formálne nič nebráni predstaviť sa v pelotóne.
Španielska kráľovská cyklistická federácia (RFEC) vo februári zbavila Contadora obvinení napriek tomu, že mal v júli 2010 na ceste za tretím triumfom na Tour de France pozitívny nález. Španielsky pretekár presvedčil RFEC argumentom, že látka sa dostala do jeho tela konzumáciou kontaminovaného mäsa, čím sa vyhol pôvodne navrhovanému ročnému zastaveniu činnosti. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) podala odvolanie na CAS v posledný možný deň 24. marca, Svetová antidopingová agentúra (WADA) to urobila tiež. V prípade, že CAS neuverí Contadorovej verzii o kontaminovanom mäse, hrozí mu dvojročný zákaz činnosti a strata prvenstva z vlaňajšej TdF.

Francúzski fanúšikovia nechcú Contadora na Tour de France
Podľa prieskumu verejnej mienky si dve tretiny fanúšikov cyklistiky vo Francúzsku neželajú, aby španielsky jazdec Alberto Contador štartoval na tohtoročnej Tour de France. Trojnásobný víťaz najprestížnejšieho podujatia sa predstaví v júli na francúzskych cestách, od 1. do 3. augusta ho čaká vypočúvanie pred Športovým arbitrážnym súdom (CAS). Devätnásť percent opýtaných povedalo, že 28-ročný cyklista tímu Saxo Bank by sa mal bezpodmienečne zúčastniť na Tour a 18 percent sa nevedelo rozhodnúť. Celkovo sa do ankety zapojilo 1013 ľudí. Contadora minulý rok pozitívne testovali na Tour de France na klenbuterol. Španielska cyklistická federácia mu pôvodne zakázala aktívnu činnosť, ale neskôr trest stiahla pre tvrdenie úradujúceho šampióna Giro d"Italia, že nevedomky zjedol kontaminované mäso.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Taliansky región Emilia-Romagna našincovi veľa neprezradí, ale s pomocou doplňujúcich informácií sa každý hneď rýchlo zorientuje.
Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Rozhodujúci týždeň a celý 110. ročník „Starej dámy“ je za nami. Ako to nakoniec dopadlo?
keyboard_arrow_up