Zdroj: Saudi News

Katar po úspešnej kandidatúre na usporiadanie futbalových majstrovstiev sveta v roku 2022 túži po ďalšej športovej slávnosti - v roku 2016 by rád privítal štart najťažších a najslávnejších cyklistických pretekov na svete Tour de France. "Jeho výsosť emir má tento nápad v hlave už nejaký čas," skonštatoval zdroj blízky miestnej vláde, ktorý si neželal byť menovaný.

Štátna letecká spoločnosť Quatar Airways bola oficiálnym partnerom tohtoročnej Tour, ktorá sa skončila v nedeľu triumfom Austrálčana Cadela Evansa.

Vedenie Tour už oznámilo, že na budúci rok sa preteky začnú v belgickom Liege a štart jubilejného stého ročníka bude na ostrove Korzika. Francúzske preteky sa v roku 2007 začínali v Londýne, vlani v Rotterdame a na stole je ponuka z Florencie, ktorá by sa rada stala prvým štartovým mestom Tour de France v Taliansku. No záujem participovať na najväčších cyklistických pretekoch na svete majú aj Barcelona, Edinburg, či anglické, holandské, nemecké a rakúske mestá.

Logistický a meteorologický problém, ktorý by predstavovala etapa na strednom východe v polovici júla, by mohla vyriešiť kratšia etapa, či krátka mestská časovka na úvod pretekov. "Myslím si, že sú možnosti, aby sa to zmanažovalo. Mohli by sme usporiadať krátky prológ s vodnými sprchami na mnohých miestach. Nemal by to byť pre nás technický problém," dodal zdroj blízky katarskej vláde.

[Foto na úvode: Saudi News]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Taliansky región Emilia-Romagna našincovi veľa neprezradí, ale s pomocou doplňujúcich informácií sa každý hneď rýchlo zorientuje.
Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Rozhodujúci týždeň a celý 110. ročník „Starej dámy“ je za nami. Ako to nakoniec dopadlo?
keyboard_arrow_up