Šiesty slovenský titul v olympijskom triatlone pre Šimka

Pavel Šimko z Realiz sport teamu Bratislava sa stal šiestykrát v kariére majstrom Slovenska v olympijskom triatlone (1,5 km plávanie - 40 km cyklistika - 10 km beh). Na Žilinskom triatlone skončil v sobotu na 2. mieste za Balázsom Pocsaiom z Maďarska, ale ako najlepší Slovák si vybojoval majstrovský titul.

Pri neúčasti Richarda Vargu, ktorý štartoval na pretekoch seriálu majstrovstiev sveta v šprint triatlone, potvrdil Šimko úlohu favorita. Striebro z M-SR patrí Andrejovi Orlickému, pre ktorého je to už deviata medaila zo šampionátu (3 - 4 - 2), na bronzovom stupienku skončil Karol Džalaj.

V kategórii žien nezískala tretí titul v rade Barbora Listopadová, ktorá v Žiline neštartovala. Na uvoľnený trón zasadla Zuzana Vojteková.

Výsledky - Žilinský triatlon a majstrovstvá SR v triatlone:

Muži: 1. Balázs Pocsai (Maď.) 1:49:53 h, 2. (1. v rámci majstrovstiev Slovenska /M-SR/) Pavel Šimko (Realiz sport team Bratislava) 1:51:13, 3. František Kubínek (ČR) 1:51:55, ... 8. (2. v M-SR) Andrej Orlický (Triatlon team Trnava) 1:54:26, 10. (3. v M-SR) Karol Džalaj (Realiz sport team Bratislava) 1:55:58

Ženy: 1. Zsófia Tóthová (Maď.) 2:01:58, 2. Tamara Stonová (ČR) 2:04:02, 3. (1. v M-SR) Zuzana Vojteková (TRIKLUB Orava) 2:04:13, ... 5. (2. v M-SR) Martina Bábelová (Realiz sport team Bratislava) 2:04:48, 7. (3. v M-SR) Mira Bednarovičová (TRIAX TRIKLUB FTVŠ Bratislava)
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Slovakman Triathlon 2020 - čo je to triatlon?

Video: Slovakman Triathlon 2020 - čo je to triatlon?

Na majstrovstvách SR a ČR v dlhom triatlone si povieme, čo je to triatlon, aké druhy existujú a pridáme aj nejaké zaujímavé čísla.
Pozvánka: Príďte si vychutnať svetové výkony na 18. ročníku Erdinger Slovakman 2020

Pozvánka: Príďte si vychutnať svetové výkony na 18. ročníku Erdinger Slovakman 2020

Počas prvej augustovej soboty sa v Piešťanoch v jeden deň odohrajú tak Majstrovstvá Slovenskej, ako aj Českej republiky v dlhom triatlone spolu s Czechmantour 2020 - navyše s medzinárodnou účasťou elitných pretekárov a neopakovateľnou atmosférou.
Slovenskí dráhari uspeli v Litve

Slovenskí dráhari uspeli v Litve

Reprezentácia dráhovej cyklistiky zamierila do Litvy na preteky kategórie CL1. Z Panevežysu odchádzali spokojní, keďže si za výsledky na konto pripísali tučnú porciu bodov UCI.
keyboard_arrow_up