Zdroj: Facebook - Peter Velits

Cyklista Peter Velits je so sezónou 2011 spokojný napriek tomu, že nezaznamenal žiadne celkové víťazstvo a ani sa nepriblížil k pódiovému umiestneniu na španielskej Vuelte spred roka. Slovenského reprezentanta teší predovšetkým to, že aj po prestupe do stajne Quick Step bude jeho tímovým kolegom dvojča Martin. Súrodenci tak neporušili tradíciu účinkovania v rovnakých farbách. Predtým pôsobili Velitsovci vo Wiesenhofe, Milrame a HTC.

„Cítime sa dobre v jednom tíme. Navyše, nedokážem si predstaviť, že by som bol v pretekoch Martinovým konkurentom. Je taktiež pravdou, že sa nás doteraz nikto nepokúsil rozdeliť, každý chce nás oboch v jednom balíku,“ povedal 26-ročný rodák z Bratislavy pre Redasport-News.com.

Petra Velitsa zradilo v sezóne 2011 zdravie, okrem silného prechladnutia ho trápili aj svalové problémy. Napriek tomu obsadil v konečnom poradí Tour de France peknú 19. priečku. „Očakával som od seba trochu viac, ale tím bol so mnou spokojný. V HTC sme sa toho veľa naučili, boli sme dobrá partia a je škoda, že už spolu nepokračujeme.“

Majster sveta do 23 rokov sa už teší na tím Omega Pharma-Quick Step, kde sa stretne hneď s viacerými cyklistickými esami. „S Levim Leipheimerom, Tonym Martinom a Kevinom de Weertom by sme mohli vytvoriť silnú zostavu aj s výhľadom na vrcholné podujatia. Pre mňa je prioritou Tour de France, kde sa, prirodzene, pokúsim o čo najlepší výsledok,“ uviedol Púchovčan, ktorý si uvedomuje, čo od neho nový šéf Patrick Lefevere očakáva: „Musím sa zlepšiť. Lefevere je múdry a skúsený muž, ktorý presne vie čo chce. Som presvedčený, že si budeme rozumieť.“

[Foto na úvode: Facebook - Peter Velits]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom? PR článok

Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom?

Koncom septembra je pripravené zaujímavé podujatie s originálnym konceptom, kde môžete preveriť svoje šprintérske schopnosti ale hlavne sa dobre zabaviť.
Martin Velits ukončil kariéru

Martin Velits ukončil kariéru

Necelý rok po odchode Petra Velitsa sa definitívne opustiť profipelotón rozhodol aj jeho brat Martin.
keyboard_arrow_up