Majstrovstvá Slovenska v BMX 2012

Posledný aprílový víkend sa v Liptovskom Mikuláši uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v BMX, presnejšie pretekárskej forme BMX – bikrose. Lokálny klub objednal letné počasie, dráha bola perfektne pripravená a pravidelne zavlažovaná a tak sa za prítomnosti a povzbudzovania prítomných divákov a aj doprovodu jazdcov, mohlo začať súťažiť.

V sobotu sa išlo a majstrovské tituly v jednotlivcoch, pre ktorých to bolo zaujímavé aj z toho pohľadu, že na ďalší týždeň najlepší odchádzali na Majstrovstvá Európy vo Francúzsku a Elita neskôr bude bojovať na Majstrovstvách Sveta v Birminghame o divokú kartu pre Slovensko na Olympijské Hry. Preto sa na Liptove zišli naši najlepší pretekári.

Po piatich rozjazdách a opravných jazdách už bolo viac-menej jasné, kto sa môže uchádzať o najvyššie priečky. Chvíľa absolútneho sústredenia a ticha pred finálovými jazdami a na záver sme spoznali Majstrov Slovenska pre rok 2012.

V Majstrovskej kategórii Elite/Junior potvrdil svoju dlhoročnú dominanciu Milan Krebs z Twisteru, za ktorým tesne skončili Michal Tomčo z Košíc a Viktor Valachovič z Twisteru. V kategórii Cruiser 15/29 vyhral Peter Henčl z BMX Rača Bratislava pre Martinom Tomčom z Košíc a Jozefom Semančíkom z All Stars Tímu.

Staršie Cruisre prevalcoval lokálny jazdec Peter Palásthy z BMX Team-u Liptov, pred Jurajom Benkom z KCK Trek Oslany a Pavlom Rojčekom z BMX Team-u Liptov.


Najstaršia Challenge kategória 15/16 ročných chlapcov sa skončila korisťou Jakuba Ošku z BMX Rača Bratislava pred Tomášom Kupcom z Košíc a Kristiánom Vojtekom z BMX Team-u Liptov. V nižšej kategórii – 13/14 ročných bral 1.miesto Filip Zeman z Twisteru, na druhom mieste skončil Adam Rojček z BMX TEAM-u Liptov následovaný Michalom Tuchyňom z BMX Team-u Liptov.
V kategórii 11/12 ročných bol veľký súboj medzi Kristínou Madarásovou a Máriom Veľkým, ktorý nakoniec vyhral Mário Veľký z BMX Rača Bratislava, druhá bola Kristínka z Twisteru Modra a na treťom mieste Erik Kecskes z ŠK Dunajská Lúžna. V kategórií 9/10 ročných vyhral Adam Smolík z BMX TEAM-u Liptov, ktorý však nejazdí so slovenskou cyklistickou licenciou, takže víťazom sa stal Adam Hanák z BMX TEAM-u Liptov, za ním skončil Jakub Veselý z BMX Rača Bratislava a tretí skončil Marko Maník z BMX Rača Bratislava.


V najmladších kategóriách sme mohli obdivovať majstrovstvo jadzcov ktorých výška bola niekedy na úrovni veľkosti ich bicykla ?. V 7 a 8 ročných zvíťazil Michal Oravec z Košíc pred Timeou Timkovou z BMX Team-u Liptov a Lukášom Lednickým z BMX Team-u Liptov. V 6 ročných a mladších bral prvé miesto Alex Veľký z BMX Rača Bratislava pred Dominikou Maníkovou z BMX Rača Bratislava a Palkom Kováčom z BMX Team-u Liptov.

Na druhý deň sa jazdcili zobudili opäť do letného dňa a po dramatických rozjazdách a finálových jazdách nastala chvíľa, keď sa začali spočítavať výsledky družstiev. Prvé miesto obhájil a potvrdil tak svoju dominanciu BMX TEAM Liptov na druhom mieste skončil BMX Rača Bratislava a tretí Košický Šarkaň.

Výsledky nájdete na http://data.mtbiker.sk/MSR_BMX_2012.pdf
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Prvý štart na pretekoch je často odpoveďou na otázku, čo si robil v zime. Bol skialp dobrou prípravou a ako nás preveril úplne nový dojazd, ktorý sa môže smelo radiť k najťažším u nás?
Reportáž: MTB Singletrack maratón Košice - najkrajšie single v sezóne

Reportáž: MTB Singletrack maratón Košice - najkrajšie single v sezóne

Tohto roku sa konal výročný 20. ročník MTB Singletrack maratónu v Košiciach. Priblížim vám, ako som vnímal svoju druhú účasť na tomto najtrailovejšom maratóne sezóny až do posledných síl.
Liptov Ride – jedinečné podujatie a skvelý úvod sezóny

Liptov Ride – jedinečné podujatie a skvelý úvod sezóny

Po minuloročnej skúsenosti bolo jasné, že táto akcia bude výborným spôsobom zahájenia sezóny, len bolo potrebné vytvoriť nový tím. A trochu sa porovnať s Jančim.
keyboard_arrow_up