V sobotu sa v Zuberci a okolí Západných Tatier uskutočnil 2. ročník triatlonových pretekov Oravaman. Najlepším mužom sa stal slovenský reprezentant v horskom a zimnom triatlone Tomáš Jurkovič a najlepšou ženou domáca pretekárka Zuzana Vojteková. Takmer dve stovky pretekárov prekonalo 2 km plávania na Liptovskej Mare, 50 km cyklistiky z Liptova cez náročný horský prechod Huty do Zuberca až na Ťatliakovu chatu v Roháčskej doline.

Bežecká časť viedla z Ťatliakovej chaty cez sedlo Zábrať, Rákoň, Lúčnu, Látanú dolinu až do areálu lyžiarskeho strediska Zverovka - Spálená a merala 12 km. Na pretekoch sa zúčastnili Slovenskí, Poľskí, Českí pretekári a jeden pretekár zo Španielska. Okrem popredných slovenských reprezentantov v triatlone, plávaní, behu či cyklistike, preteky absolvovali aj viacerí športovci, ktorí sa umiestňujú na popredných miestach európskych a svetových podujatí v dlhom triatlone - Ironman (3,8 km - 180 km, 42,2km). Celkovo na trati prekonali až 2000 m prevýšenie.

Výsledky 1. ročníka triatlonu Oravaman 2012:

MUŽI: 1. Tomáš Jurkovič 3:16:23,57, 2. Pavel Šimko +7:45,69, 3. Jozef Vrábel +9:13,89

ŽENY: 1. Zuzana Vojteková 4:12:35,72, 2. Petra Hostinská +4:09,92, 3. Veronika Kermietová +27:42,14
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

150 km s Ironmanom alebo na výjazde s Mišom Holubom

150 km s Ironmanom alebo na výjazde s Mišom Holubom

Poďte s nami parádny okruh cez Oravu a Liptov a spoznajte zatiaľ jediného Slováka, ktorý vyhral triatlonové preteky série Ironman.
Reportáž: Oravský cyklomaratón 2015 - Po páde so zlomeninou 32 km až do cieľa

Reportáž: Oravský cyklomaratón 2015 - Po páde so zlomeninou 32 km až do cieľa

V sobotu 4.7.2015 sa uskutočnil 8. ročník vytrvalostného preteku horských bicyklov v oblasti Oravských kopcov - Oravský cyklomaratón. Bol zaradený do série SLOVAK XCM TOUR 2015, ktorá pozostáva z desiatich cyklomaratónov. Zároveň je súčasťou Slovenského pohára XCM a išlo sa tam aj 5. kolo - Detská tour Petra Sagana. Účasť, napriek dovolenkovej sezóne a veľkej horúčave, bola pomerne slušná. Na štart sa postavilo celkove 605 pretekárov.
František Lami obsadil 3. miesto na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone

František Lami obsadil 3. miesto na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone

Slovenský reprezentant František Lami obsadil 3. miesto v súťaži mužov do 23 rokov na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone v talianskom Cogne. Pretekár tímu JUMP sport klub Košice, známy skôr z horskej cyklistiky, sa prvý raz predstavil v triatlonových pretekoch a hneď si vybojoval medailové umiestnenie.
keyboard_arrow_up