Zdroj: root

Majstrami Slovenska v triatlone sa v Žiline stali medzi mužmi Ján Pavlík a v kategórii žien Zuzana Vojteková. Pre Pavlíka je to premiérový majstrovský titul, Vojteková dominovala na domácom šampionáte tretíkrát v rade a v historických tabuľkách v počte zlatých medailí sa dostala za legendárnu Mariku Kuriačkovú. Obhajca vlaňajšieho titulu medzi mužmi Pavel Šimko skončil tentoraz štvrtý.

V Žiline v absolútnom poradí dominovali maďarskí pretekári. Medzi mužmi obsadili všetky stupne na pódiu pre medailistov, najrýchlejší bol Gábor Faldum. V kategórii žien zvíťazila Renáta Kochová.

Výsledky:

MUŽI: 1. Gábor Faldum 1:50:43 h, 2. Dávid Hankó 1:51:53, 3. Gábor Hankó (všetci Maď.) 1:52:18, 4. (majster SR) Ján Pavlík (ŠK Trian UMB Banská Bystrica) 1:54:46, 5. (striebro z M-SR) Šimon Žáčik (SMTA Nitra) 1:55:02, 6. (bronz z M-SR) Lukáš Siska (Realiz sport team Bratislava) 1:55:15

ŽENY: 1. Renáta Kochová (Maď.) 2:01:56, 2. (majsterka SR) Zuzana Vojteková (Triklub Orava Nižná nad Oravou) 2:10:58, 3. (striebro z M-SR) Tereza Durdiaková (Realiz sport team Bratislava) 2:11:49, 4. (bronz z M-SR) Petra Fašungová (Adidas Sportdiag team Senec) 2:13:48

VETERÁNI:

do 50 rokov: 1. Anton Žáčik (SMTA Nitra) 2:09:37

nad 50 rokov: 1. Pavol Košťan (KPŠ Nereus Žilina) 2:20:14

JUNIORI (polovičné vzdialenosti): 1. Tadeáš Fazekaš (ŠK Atóm Levice) 1:02:41,6

JUNIORKY (polovičné vzdialenosti): 1. Ivona Miklóšová (ŠK Atóm Levice) 1:05:25,6

[Foto na úvode: root]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Slovakman Triathlon 2020 - čo je to triatlon?

Video: Slovakman Triathlon 2020 - čo je to triatlon?

Na majstrovstvách SR a ČR v dlhom triatlone si povieme, čo je to triatlon, aké druhy existujú a pridáme aj nejaké zaujímavé čísla.
František Lami obsadil 3. miesto na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone

František Lami obsadil 3. miesto na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone

Slovenský reprezentant František Lami obsadil 3. miesto v súťaži mužov do 23 rokov na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone v talianskom Cogne. Pretekár tímu JUMP sport klub Košice, známy skôr z horskej cyklistiky, sa prvý raz predstavil v triatlonových pretekoch a hneď si vybojoval medailové umiestnenie.
Haring získal majstrovský titul

Haring získal majstrovský titul

Martin Haring z CK Banská Bystrica potvrdil pozíciu najväčšieho favorita a stal sa v nedeľu v Bánovciach nad Bebravou majstrom Slovenska v cyklokrose. V majstrovských pretekoch zdolal Róberta Gavendu z Dukly Trenčín Trek o 1:05 min. Bronz si vybojoval Košičan Michal Lami. Slovenský šampionát bol zároveň aj trinástym kolom Slovenského pohára. Medzi ženami sa presadila Tereza Medveďová z Podbrezovej.
keyboard_arrow_up