Zdroj: root

Olympionik Richard Varga dosiahol v sobotňajších pretekoch 7. kola majstrovstiev sveta v triatlone vo švédskom Štokholme najlepší výsledok slovenského reprezentanta v histórii, keď finišoval na 9. mieste. Trať šprintu s objemami 750 m plávanie, 20 km jazda na bicykli a 5 km beh zvládol za 55:21 min.

Varga už tradične najlepšie zo všetkých pretekárov absolvoval plaveckú časť a potvrdil, že v tejto disciplíne je medzi triatlonistami najlepším. Doteraz bolo jeho maximom v pretekoch MS 21. miesto z júlového podujatia v Hamburgu, na Hrách XXX. olympiády skončil na 22. priečke. Varga si pripísal tretíkrát v kariére body do seriálu MS, v ktorom poskočil na 28. miesto.

Víťazom 7. pretekov MS v triatlone sa stal Brit Jonathan Brownlee. Bronzový medailista z OH 2012 v Londýne zdolal o 7 sekúnd druhého muža z britskej metropoly Javiera Gómeza. Tretí finišoval Francúz Vincent Luis. Olympijský víťaz Alistair Brownlee v Štokholme neštartoval. Jonathan Brownlee sa dostal na čelo celkovej klasifikácie MS.

V kategórii žien triumfovala Lisa Nordenová zo Švédska pred Holanďankou Maaike Caelersovou, bronz brala Barbara Riverosová-Diazová z Čile.

Výsledky - preteky 7. kola MS v triatlone v Štokholme:

Šprint (750 m plávanie, 20 km cyklistika, 5 km beh):

Muži: 1. Jonathan Brownlee (V. Brit.) 54:24 min, 2. Javier Gomez (Šp.) 54:31, 3. Vincent Luis (Fr.) 54:35, ... 9. Richard Varga (SR) 55:21

ŽENY: 1. Lisa Nordenová (Švéd.) 1:00:36 h, 2. Maaike Caelersová (Hol.) 1:00:45, 3. Barbara Riverosová-Diazová (Čile) 1:00:55

Poradie v seriáli MS po 7. kole:

MUŽI: 1. Jonathan Brownlee (V. Brit.) 3825 bodov, 2. Alexander Briuchankov (Rus.) 3285, 3. Javier Gomez (Šp.) 2905, ... 28. Richard Varga (SR) 909

ŽENY: 1. Erin Denshamová (Aus.) 3611, 2. Andrea Hewittová (N.Zél.) 3141, 3. Nicola Spirigová (Švaj.) 3109

[Foto na úvode: root]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Prekvapenie aj splnené očakávania - Majstrovstvá sveta v XC 2018

Prekvapenie aj splnené očakávania - Majstrovstvá sveta v XC 2018

Horské prostredie švajčiarskeho Lenzerheide prinieslo dramatické preteky v oboch kategóriách, a to u mužov i žien.
Jozef Metelka sa definitívne rozhodol, že prijme ponuku jazdiť za inú krajinu

Jozef Metelka sa definitívne rozhodol, že prijme ponuku jazdiť za inú krajinu

Prispelo k tomu aj zlyhanie vedenia slovenského tímu na nedávnych majstrovstvách sveta v cestnej paracyklistike v Juhoafrickej republike v pretekoch s hromadným štartom, ktoré nedokončil.
Van Aert obhájil titul v elitnej kategórii majstra sveta v cyklokrose, náš Haring skončil na 28. mieste

Van Aert obhájil titul v elitnej kategórii majstra sveta v cyklokrose, náš Haring skončil na 28. mieste

Belgický jazdec Wout van Aert obhájil titul majstra sveta v cyklokrose. Dvadsaťdvaročný rodák z Herentalsu triumfoval v nedeľňajších pretekoch elite na šampionáte v luxemburskom Bielese, keď zdolal Holanďana Mathieua van der Poela o 44 sekúnd. Van Aert sa od holandského rivala odpútal v polovici pretekov po tom, ako Van der Poel dostal defekt a postupne si budoval náskok.
keyboard_arrow_up