Zdroj: mathosh

Slovenský cyklista Peter Velits obsadil 4. miesto v záverečnej časovke na 15,3 km v Denveri na pretekoch USA Pro Cycling Challenge. Majster Slovenska v jazde proti chronometru potvrdil, že na etapových pretekoch patrí v časovke do svetovej špičky. V uliciach Denveru zaostal za Američanom Taylorom Phinneym, štvrtým mužom londýnskej olympijskej časovky, o 21 sekúnd. Pred Velitsa sa dostali aj ďalší dvaja Američania Christian Vande Velde a Tejay van Garderen. Druhý z bratov Velitsovcov Martin obsadil 14. priečku.

Vande Velde sa vďaka 2. miestu v časovke stal aj celkovým víťazom pretekov kategórie HC kalendára UCI. Tridsaťšesťročný Američan mal v konečnom účtovaní sedemetapových pretekov pred druhým Tejayom van Garderenom náskok 21 sekúnd. Tretí skončil s odstupom 24 sekúnd líder po šiestich etapách a tímový kolega Velitsovcov v Omega Pharma-QuickStep Levi Leipheimer. Petra Velitsa klasifikovali na 48. priečke (+27:47 min), Martin Velits obsadil v celkovom poradí 64. priečku (+45:23 min).

Výsledky - cyklistické preteky USA Pro Cycling Challenge:

7. etapa (Denver - Denver, časovka na 15,3 km): 1. Taylor Phinney (USA) BMC Racing 17:25 min, 2. Christian Vande Velde (USA) Garmin - Sharp +10 s, 3. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing +19, 4. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +21, 5. Thomas Danielson (USA) Garmin - Sharp +29, 6. Tom Zirbel (USA) Team Optum p/b Kelly Benefit Strategies +31, ... 14. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +50

Konečné poradie: 1. Christian Vande Velde (USA) Garmin - Sharp 25:57:34 h, 2. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing +21 s, 3. Levi Leipheimer (USA) Omega Pharma-Quick Step +24, 4. Andreas Klöden (Nem.) RadioShack-Nissan +1:08 min, 5. Janez Brajkovič (Slovin.) Astana +1:14, 6. Jakob Fuglsang (Dán.) RadioShack-Nissan +1:24, ... 48. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +27:47, 64. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +45:23

[Foto na úvode: mathosh]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, hoci som ešte nikdy nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, ešte nikdy som nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
Najrýchlejšia UCI legálna koza - nové Pinarello Bolide F

Najrýchlejšia UCI legálna koza - nové Pinarello Bolide F

Kotúčové brzdy nie sú jediná zmena na časovkárskom špeciáli. V čom je nové Pinarello Bolide F novátorské, určí ďalšie trendy v odvetví?
keyboard_arrow_up