Slovenský olympionik Richard Varga obsadil 12. miesto v sobotňajších pretekoch 8. kola seriálu majstrovstiev sveta v triatlone v japonskej Jokohame a po nedávnom štarte v Štokholme (tam skončil deviaty, pozn.) dosiahol ďalší veľmi dobrý výsledok. Dvadsaťtriročný Bratislavčan v kvalitnej konkurencii už tradične najlepšie zvládol plaveckú časť a potvrdil, že v tejto čiastkovej disciplíne triatlonu je absolútnym lídrom.

Varga po ďalších dvoch súťastiach - cyklistike a behu - klesol napokon s výsledným časom 1:50:32 h na začiatok druhej desiatky výsledkovej listiny. V priebežnom celkovom poradí MS patrí slovenskému triatlonistovi 28. priečka s 1248 bodmi, na čele je bronzový muž z olympijských londýnskych pretekov Jonathan Brownlee z Veľkej Británie (3825 bodov). Víťazom petekov mužov elite v Jokohame sa stal 23-ročný Joao Silva z Portugalska časom 1:48:44 h p
red držiteľom striebra z OH v Londýne Javierom Gómezom zo Španielska (1:48:57), tretí bol Rus Dmitrij Poľanskij (1:49:10).

V ženskej kategórii elite triumfovala v dramatickom finiši výsledným časom 1:59:07 h Švédka Lisa Nordenová, za striebornou olympioničkou z Londýna skončila Nemka Anne Haugová, tretiu pozíciu obsadila Holanďanka Maaike Caelersková (1:59:12). Klasifikáciu triatlonistiek vedie Austrálčanka Erin Denshamová (3611 bodov), Nordenová je po jokohamskom prvenstve už druhá s 30-bodovým mankom.

Výsledky - preteky 8. kola MS v triatlone v Jokohame - sobota:

Muži: 1. Joao Silva (Portug.) 1:48:44 h, 2. Javier Gómez (Šp.) 1:48:57, 3. Dmitrij Poľanskij (Rus.) 1:49:10,...12. Richard Varga (SR) 1:50:32

Ženy: 1. Lisa Nordenová (Švéd.) 1:59:07 h, 2. Anne Haugová (Nem.) 1:59:07, 3. Maaike Caelersová (Hol.) 1:59:12

Poradie v seriáli MS po 8. kole:

Muži: 1. Jonathan Brownlee (V. Brit.) 3825 bodov, 2. Javier Gómez (Šp.) 3645, 3. Alexander Briuchankov (Rus.) 3285, ... 28. Richard Varga (SR) 1248

Ženy: 1. Erin Denshamová (Aus.) 3611, 2. Lisa Nordenová (Švéd.) 3581, 3. Nicola Spirigová (Švaj.) 3264
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Richard Varga rozpráva o plánoch na rok 2016 a želá športu viac podpory, záujmu aj úspechov

Richard Varga rozpráva o plánoch na rok 2016 a želá športu viac podpory, záujmu aj úspechov

Štvornásobný majster sveta v akvatlone Richard Varga želá celému slovenskému športu v roku 2016 čo najviac medailí, úspechov a podpory zo strany štátu aj jednotlivých zväzov. Praje si, aby kompetentní ľudia riešili veci okolo športu a športovcov systematicky, nie jednorázovo, resp. nie iba krízovo a nárazovo.
Richard Varga štyri sekundy od bronzu na Majstrovstvách Európy

Richard Varga štyri sekundy od bronzu na Majstrovstvách Európy

Slovenskému reprezentantovi v triatlone Richardovi Vargovi len veľmi tesne ušla medaila na 31. majstrovstvách Európy vo švajčiarskej Ženeve. V konkurencii pretekárov kategórie elity obsadil Varga v sobotňajších pretekoch 4. miesto, keď len 4 sekundy ho delili od toho, aby mu na krk zavesili bronzovú medailu. Tú získal Nór Kristian Blummenfelt.
Vargovi sa v Štokholme opäť darilo

Vargovi sa v Štokholme opäť darilo

Slovenský reprezentant Richard Varga obsadil 7. miesto v siedmych pretekoch osemdielneho seriálu majstrovstiev sveta v triatlone v Štokholme. Vo švédskej metropole sa slovenskej jednotke darí, pred rokom sa tam dostal prvýkrát v seriáli MS do elitnej desiatky (9. miesto), teraz toto umiestnenie ešte vylepšil. Tento rok už bol Varga aj šiesty v rakúskom Kitzbüheli.
keyboard_arrow_up