Bývalý americký cyklista Lance Armstrong, z ktorého sa v priebehu minulého roka stal najväčší dopingový podvodník v histórii športu, sa rozhodol prehovoriť. Budúci týždeň ho vyspovedá vo svojej šou Oprah Winfreyová. Špeciálne vydanie bude mať 90 minút a Armstrong v ňom verejne vystúpi prvý raz od augusta minulého roku, keď kapituloval v boji proti obvineniam Antidopingovej agentúry USA (USADA), ktorá ho vzápätí doživotne dištancovala.

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) po preštudovaní jej správy v októbri potvrdila trest a anulovala všetky Američanove výsledky od augusta 1998, medzi nimi aj sedem prvenstiev na Tour de France. Armstronga neodsúdili na základe pozitívnych antidopingových testov, ako dôkazy slúžili výpovede jeho bývalých tímových kolegov z US Postal o systematickom užívaní zakázaných látok.

Šou odvysielajú budúci štvrtok 17. januára na Oprah Winfrey Network a Winfreyová sa bude s Armstrongom zhovárať priamo v jeho dome v Austine. "Teším sa na rozhovor s Lanceom Armstrongom," napísala hviezda televíznych obrazoviek na sociálnej sieti.

Štyridsaťjedenročný Texasan doteraz všetky obvinenia vehementne popieral, minulý piatok ale New York Times prišli s tvrdením, že má v úmysle priznať sa k podvodu.

V stredu by mala iná televízna relácia "60 minút" na kanáli CBS ponúknuť interview s výkonným riaditeľom USADA Travisom Tygartom. Zaznie aj tvrdenie, že Armstrong sa v roku 2004 pokúsil agentúre darovať štvrť milióna dolárov. "Zostal som ako omráčený. Bol to jasný konflikt záujmov. Neváhali sme a ponuku odmietli," povedal Tygart. Armstrongov právnik Tim Herman pre USA Today tieto obvinenia odmietol. "Na tom príbehu nie je ani kúsok pravdy. Dnes ho Lance počul prvý raz," reagoval Herman.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Historický seriál o najväčších osobnostiach cestnej cyklistiky - Greg LeMond

Historický seriál o najväčších osobnostiach cestnej cyklistiky - Greg LeMond

Dnes sa v rámci nášho historického seriálu prenesieme do 80-tych rokov 20. storočia. Predstavíme si amerického pretekára Grega LeMonda, ktorý dokonale demonštroval význam aerodynamiky v cyklistike.
Lance Armstrong a jeho budúcnosť

Lance Armstrong a jeho budúcnosť

Čo čaká tento rok Lanca Armstronga a čo vlastne „čierny bod“ v cyklistickej histórii momentálne robí?
Nezávislá reformná komisia svetovej cyklistiky: Armstrong bol chránenec UCI

Nezávislá reformná komisia svetovej cyklistiky: Armstrong bol chránenec UCI

Za éru nekontrolovaného dopingu, ktorej hlavným protagonistom bol Američan Lance Armstrong, nesie z veľkej časti zodpovednosť aj nesprávne vedenie svetovej cyklistiky v predmetných rokoch.
keyboard_arrow_up