Import výjazdov z GPS, ochrana súkromia a naši najlepší bikeri

Import výjazdov z GPS, ochrana súkromia a naši najlepší bikeri

Ako sme pred viac ako mesiacom informovali, na portáli MTBiker.sk pribudli funkcie na evidenciu výjazdov, analýzu výkonu v štatistikách bikerov, porovnávanie v rebríčkoch, sledovanie servisného stavu vlastných bicyklov, či napr. evidenciu teamov. Potešilo nás jadro z TRM.sk, ktoré nám zostalo verné, rovnako ako nemalý podiel nových používateľov. Dôvod, prečo si to myslíme, je vidieť napríklad v absolútnom rebríčku bikerov za apríl, ktorého iba prvých 10% sa zmestilo na nasledujúci obrázok. Menovaným bikerom gratulujeme a trošku aj závidíme

Poradie v rebríčkoch
Veríme, že rebríčky za nasledujúce obdobie budú ešte optimistickejšie aj preto, že sme sa starostlivo venovali kritike, na ktorú sme sa snažili čo najpromptnejšie reagovať a okrem rôznych “drobností” sme sa doteraz venovali nasledujúcim dvom zásadnejším témam.

Import výjazdov

Od začiatku bolo možné k výjazdu priložiť záznam trasy – tracklog vo formáte GPX, alebo PLT. Doteraz sa používal len pre zobrazenie mapy (ku ktorej sa ešte dostaneme) avšak “po novom” implementovaný algoritmus všetky podstatné údaje z tracklogu načíta a podľa priania používateľa nimi predvyplní formulár s výjazdom, alebo priamo odošle výjazd. Takže teraz je na tri-štyri kliknutia možné pridať nový výjazd.

Základné údaje
Import
Základné údaje
Mimochodom, majitelia smartphonov si kliknutia v poslednej vete môžu kľudne vymeniť za “ťapnutia” na display. Za účelom spoľahlivého generovania GPX tracklogov počas jazdy môžeme doporučiť osvedčenú aplikáciu OruxMaps – žial len pre Android, pre ostatné operačné systémy prípadne prosíme o pomoc používateľov v komentároch pod článkom.

Nastavenia súkromia výjazdu a mapy

Aj keď sme od začiatku “výjazdy” vyvíjali ako komunitnú službu, rešpektujeme právo na súkromie a preto sme do nastavení súkromia doplnili nasledujúce úrovne nastavenia pre celý výjazd resp. len pre mapu výjazdu:

    1. Verejné
    2. Viditeľné len registrovaným používateľom - výjazd/mapa sa zobrazí až po prihlásení
    3. Viditeľné len teamovým kolegom - výjazd/mapa sa prihlásenému používateľovi zobrazí len ak sú s autorom výjazdu súčasne aspoň v jednom spoločnom teame
    4. Viditeľné len autorovi - v takom prípade sú dáta úplne súkromné

Samotný výjazd a mapu možno nastavovať zvlášť, pričom pre mapu môže platiť rovnaký, prípadne prísnejší režim ako pre výjazd.

V neposlednom rade si používateľ môže práva zobrazenia výjazdu a/alebo mapy meniť podľa potreby výnimkami pri jednotlivých výjazdoch. Napr. je možné mať štandardne všetky výjazdy viditeľné len členom svojho teamu a v prípade, ak sa chce používateľ podeliť so zaujímavou trasou so všetkými registrovanými členmi, môže tak učiniť pri úprave daného výjazdu.

Nastavenie
Mapa
Trasa
V nastaveniach sa nachádza ešte nová položka “Nezobrazovať štatistiky výjazdov v profile”, ktorá bez ohľadu na nastavenie súkromia výjazdov deaktivuje zobrazenie sumárnych štatistík výjazdov v profile bikera a pri príspevku vo fóre.

Týmto samozrejme inovácie nekončia, minimálne čo sa týka importu z GPS tak to je “len” prvý zdroj pre import dát z externých zdrojov. Keď už sme ale rozpracovali práve GPX, tak v týchto tracklogoch sa samozrejme dajú nájsť a spracovať aj ďalšie zaujímavé údaje z prípadných senzorov a taktiež budeme pracovať na automatizácii vyplňovania zostávajúcich parametrov výjazdu, ako je terén a počasie. A sme zvedaví aj na vaše názory, či už v komentároch, alebo diskusnom vlákne venovanom výjazdom - Výjazdy, teamy, rebríčky - novinky v sekcii Bikeri.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Best of 2020 - najlepšie videá našich YouTube kanálov

Best of 2020 - najlepšie videá našich YouTube kanálov

Bol to rok, kedy sme vám priniesli najviac videí v histórii, naše YouTube kanály prekonávali svoje rekordy a toto je prehľad toho najlepšieho za rok 2020.
MTBIKER hľadá pomoc do marketingového tímu - posuňme spolu veci o krok ďalej

MTBIKER hľadá pomoc do marketingového tímu - posuňme spolu veci o krok ďalej

Poznáš tie klasické inzeráty, v ktorých sa firmy snažia lákať uchádzačov sladkými rečičkami ale realita je tak troška iná? My ťa dostaneme do reality už pri nábore…
Väčšia prehľadnosť a prepájanie obsahu na našom YouTube MTBIKER

Väčšia prehľadnosť a prepájanie obsahu na našom YouTube MTBIKER

Náš obsah sa neustále rozrastá, a preto sme sa ho rozhodli viac sprehľadniť a rovnako viac využívať možnosti jeho prepájania.
keyboard_arrow_up