Považsko-Strážovský pohár MTB 2014 začína maratónom v Ilave uz tento víkend

Považsko-Strážovský pohár MTB 2014 začína maratónom v Ilave uz tento víkend

V sobotu, 7.júna 2014 uskutoční sa v Ilave ďalšie zo skvelých športových podujatí - Košeckopodhradský cyklistický MTB maratón - ktorý je súčasne úvodným kolom päťdielneho seriálu Považsko-Strážovského pohára horských bicyklov pre rok 2014. Jeho štvrtý ročník, okrem toho že štartuje na netradičnom mieste, štartuje aj netradičnou disciplínou, a to 37 kilometrov dlhým cyklistickým maratónom s celkovým súčtom prevýšenia 1200 m, vedúcim prekrásnymi lúčinami a lesnými chodníkmi Strážovských vrchov.

„Dlho sme premýšľali, kde a akým spôsobom situovať úvodnú etapu Považsko-Strážovského pohára, napokon sme sa rozhodli pre Ilavu, s tým, že trať bude vedená katastrami viacerých obcí okolitého regiónu", povedal pre médiá organizačný šéf podujatia, Pavol Janík z Klubu športových nadšencov v Košeckom Podhradí, ktorý je hlavným organizačným garantom celej dlhodobej súťaže. „Od Ilavy očakávame predovšetkým partnerskú ústretovosť a kvalitné technicko-organizačné zázemie snúbiace sa s krásou okolitých prírodných exteriérov. Sme veľmi radi, že ponuku do spoločného štvorzáprahu prijali napokon aj starostovia obcí Košeca a Horná Poruba."

Štart podujatia bude v sobotu v súlade s propozíciami o 11.00 h pred Domom kultúry v Ilave, prezentácia začína o tri hodiny skôr v rozľahlých vstupných priestoroch ilavského Domu kultúry. Súťažiť sa bude v jednej ženskej, štyroch mužských a dvoch juniorských kategóriách a popri registrovaných pretekároch sa môžu podujatia zúčastniť aj neregistrovaní cyklisti a široká cyklistická verejnosť. Na podujatie sa možno prihlásiť už iba v deň pretekov v kancelárii pretekov - osobne - najneskôr do 10.00 h. Cena štartovného na mieste je €10.

Cieľ pretekov - vrátane spŕch, šatní, občerstvenia, stupňov víťazov a celého komplexu poetapového účastníckeho komfortu - je situovaný do priestorov Strelnice UVTOS a UVV v Ilave, predpokladaný časový horizont slávnostného vyhlásenia výsledkov o 14.00 h.

Zostávajúce štyri kolá Považsko-Strážovského pohára MTB sa uskutočnia nasledovne:

    - 28.06.2014 - Lúky - MTB XCO (organizátor obec Lúky)
    - 13.07.2014 - Čertov - Lazy pod Makytou MTB XCO (organizátor SKI Čertov)
    - 16.08.2014 - Mojtín - MTB XCO (organizátor Penzión Barborka Mojtín)
    - 06.09.2014 - Pružina - MTB maratón (organizátor KEC Pružina) - finále

Všetko ostatné o ilavskom podujatí i celom dlhodobom seriáli Považsko-strážovského pohára MTB 2014 sa môžete dozvedieť z propozícií a príslušného súťažného poriadku spomínaných súťaží uvedených na webovej stránke http://www.ksn19.sk, v ponuke „Považsko-Strážovský pohár 2014" a „Propozície a výsledky".
report_problem Našiel si v texte chybu?

1. kolo Považsko - Strážovského Pohára

calendar_today 07.06.2014
format_list_numbered 1. kolo - Považsko-Strážovský pohár
label MTB maratón
place Košecké Podhradie (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: Ako si vybrať topánky na MTB?

Od základu: Ako si vybrať topánky na MTB?

Tretry alebo cyklistické topánky sa naprieč disciplínami odlišujú. Akú tretru si treba vybrať na tú svoju a aké faktory pri výbere zohľadňovať?
Kráľ bicyklových rámov – karbón je super, ale… (2. časť)

Kráľ bicyklových rámov – karbón je super, ale… (2. časť)

Aj za takou jednoduchou vecou, akou je bicyklový rám, je mnoho technológií a procesov, ktoré musí absolvovať ešte predtým, než naň nasadnete a vyrazíte za dobrodružstvom.
Na čo prihliadať pri kúpe e-biku - nový vs. starý

Na čo prihliadať pri kúpe e-biku - nový vs. starý

Kúpa e-biku je v praxi komplikovanejšia, ako kúpa klasického bicykla. Čo všetko treba zvážiť? Oplatí sa kupovať e-bike z bazára?
keyboard_arrow_up