Specialized v spolupráci s tímom F1 vytvoril unikátny bike: S-WORKS McLAREN TARMAC

Specialized v spolupráci s tímom F1 vytvoril unikátny bike: S-WORKS McLAREN TARMAC

Spolupráca firiem Specialized a McLaren prináša každoročne do sveta bicyklov zaujímavé novinky a vylepšenia. Ladenie bicyklov v aerodynamickom tuneli, skúsenosti z F1 a používanie špeciálnych materiálov približuje bicykle Specialized k dokonalosti.

Vlajkovou loďou spolupráce je Tarmac, bike, ktorý jazdí v profi pelotóne Astana, Tinkoff-Saxo či Omega Pharma Quick-Step.

Aktuálne prichádza na trh špeciálna edícia S-Works McLaren Tarmac. Projekt „Rider–First Engineered Tarmac“ vďaka úspešnej technickej spolupráci vytvoril štandard vo výrobe bicyklov. Na tento projekt nadväzuje aj projekt S-Works McLaren Tarmac s cieľom zvýšiť celkový výkon bicykla ešte vyššie.

S-WORKS McLAREN TARMAC
Koncept využíva skúsenosti inžinierov McLarenu s vrstvením karbónu, ktoré majú perfektne zvládnuté z F1. Výsledkom sú rám a vidlica Tarmacu McLaren o 10% ľahšie ako u štandardného Tarmacu S-Works. Úsporu na váhe prinieslo použitie technológie vrstvenia karbónu aj pri kľukách (- 10 g), riaditkách Aero Fly (- 25g), a zapletených kolesách CLX40 (- 30g). Váha sa dá šetriť aj znížením počtu špicov, kolesá teda v predu majú miesto 18 špicov 16, v zadu namiesto 24 kusov iba 21. Maximálna úspora hmotnosti sa teda očividne podarila.
Exkluzivitu a pohodlie zvyšuje elektronické 11 rýchlostné radenie Shimano Dura-Ace Di2. Vyššiemu výkonu napomôžu aj CeramicSpeed ložiská, ktoré znižujú trenie. Ani farba bicykla nebola zvolená len tak ledabolo – čierna farba Tarmacu bola exkluzívne doplnená o farbu Papaya Spark od McLarenu. Jedinečnosť bicykla je tak zvýraznená aj farbou, ktorú na žiadnom inom bicykli nenájdete.

S-WORKS McLAREN TARMAC
Ak Vás S-Works McLaren Tarmac oslovil a už sa chystáte do obchodu s plnou peňaženkou, brzdite. Výnimočnosť bicykla je podčiarknutá aj limitovaním série na 250 kusov. Ak sa aj náhodou dostanete medzi šťastlivcov, ktorí dostanú možnosť kúpiť si toto žihadlo, k svojmu Tarmacu sa nedostanete ihneď. Najprv musíte absolvovať stretnutie s kvalifikovaným Body Geometry Fit technikom, ktorý si Vás premeria a pripraví rozmery špeciálne pre Vás. Keď už máte vysoliť 18 000 € za bicykel, patrilo by sa predsa aby Vám dokonale sadol.

S-WORKS McLAREN TARMAC
Ak sa Vám 18 000€ za bicykel zdá veľa a stále váhate, či kúpiť auto strednej triedy alebo Tarmaca, bonusový balíček, ktorý dostanete k bicyklu grátis Vás hádam presvedčí. Na čo sa teda môžete tešiť? V prvom rade na tréningovú sadu kolies CLX40. O bezpečnosť pri jazde sa postará prilba S-Works Prevail. Nohy si obujete do cestných topánok S-Works a po návrate z jazdy si Tarmaca, helmu aj topánky zavesíte na špeciálny nástenný držiak. Všetky doplnky sú samozrejme farebne zladené a exkluzívne vyrobené práve pre sériu S-Works McLaren Tarmac. Samozrejmosťou je aj personalizovaný štítok a certifikát autentickosti. Ešte stále váhate?

Specialized

Video: S-WORKS McLAREN TARMAC


Technická špecifikácia

RÁM
S-Works McLaren FACT 12r carbon, FACT construction, tapered/shaped headtube, compact race design, size-specific lower bearing, internal cable routing, electronic only, carbon OSBB

VIDLICA
S-Works McLaren FACT carbon, full monocoque, size-specific taper

HLAVOVÉ ZLOŽENIE
1-1/8" upper, size-specific lower, hybrid cartridge lightweight bearings, 8mm carbon cone spacer, w/ 25mm of carbon spacers

PREDSTAVEC
S-Works SL, alloy, 4-bolt

RIADIDLÁ
S-Works Aerofly SL

OMOTÁVKA
Specialized Classic, w/ gel

PREDNÁ BRZDA
eeCycleworks, new eeBrake

ZADNÁ BRZDA
eeCycleworks, new eeBrake

PREŠMYKAČ
Shimano Dura-Ace Di2, 11-speed, braze-on

PREHADZOVAČKA
Shimano Dura-Ace Di2, 11-speed

RADENIE
Shimano Dura-Ace Di2, 11-speed

KAZETA
Shimano Dura-Ace, 11-speed, 11-28

REŤAZ
KMC X11 SL, Diamond Like Coating

KĽUKY
S-Works FACT carbon, OSBB, 52/36, w/ CeramicSpeed coated bearings

PEDÁLE
Nylon flat test ride, loose-ball, w/ reflectors

PREDNÉ KOLESO
Roval Rapide CLX 40R, w/ CeramicSpeed coated bearings

ZADNÉ KOLESO
Roval Rapide CLX 40R, w/ CeramicSpeed coated bearings

PREDNÝ PLÁŠŤ
Specialized Turbo Tubular AllRound 2

ZADNÝ PLÁŠŤ
Specialized Turbo Tubular AllRound 2

SEDLO
Body Geometry S-Works Toupé, carbon rails

SEDLOVKA
S-Works FACT carbon, 27.2mm
report_problem Našiel si v texte chybu?
Boo_boo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu PR článok

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu

Nové modely od Pinarella s označením X sú na svete a ich hlavná prednosť je pohodlnejší posed a komfort. A ešte aj dobre vyzerajú.
Unboxing: Bianchi Arcadex GRX 810 - nadupaný dobrodruh a pretekár

Unboxing: Bianchi Arcadex GRX 810 - nadupaný dobrodruh a pretekár

Kombinácia elegancie, odolnosti a výkonu od najstaršieho výrobcu bicyklov na svete vôbec neznie zle. Pozrite sa spolu s nami na detaily gravelu Arcadex od Bianchi.
Test: Lapierre Pulsium AllRoad 6.0 - v znamení pohodlia

Test: Lapierre Pulsium AllRoad 6.0 - v znamení pohodlia

Je pre teba pohodlie na ceste dôležitejšie ako rýdzi športový výkon? Pulsium AllRoad ho ponúka naozaj viac než dosť.
keyboard_arrow_up