Zdroj: Facebook: Velits Brothers

Peter Velits sa podrobil v Londýne operácii artérie ľavej nohy. Člen tímu BMC Racing sa pre zdravotné problémy musí v tejto sezóne rozlúčiť aj s účasťou na Tour de France. Pri operačnom zákroku mu lekári upravili artériu. "Operácia prebehla bez komplikácii, všetko ide podľa plánov. V utorok mám ďalšiu kontrolu, ak bude všetko v poriadku, na budúci týždeň v stredu by som mohol ísť domov," informoval z Britských ostrovov agentúru SITA Peter Velits.

Už po odstúpení z marcových pretekov Paríž - Nice hovoril jazdec tímu BMC, že po zákroku sa najskôr posadí na bicykel po šiestich týždňoch. "Stále to platí, najbližších šesť týždňov potrebujem pokoj a potom asi rovnaký čas potrvá, kým získam potrebnú výkonnosť. Reálne to vyzerá na návrat na júlových pretekoch Okolo Rakúska. Takto sme to naplánovali aj s tímom," doplnil Peter Velits, ktorý tohtoročnú Tour de France strávi pred televízorom a počítačom. Podozrenie na problémy s artériou jeho ľavej nohy sa objavili už koncom minulého roka, počas tejto sezóny sa prejavili naplno. Rozhodnutie o operácii padlo počas Paríž - Nice.

"Noha bolí, ale nie je to niečo, čo by mi nedovoľovalo jazdiť na bicykli. V záťaži, keď noha musí viac zaberať, príde však tupá bolesť. Napríklad keď jazdím normálny kopec, pravá noha je v pohode, ale ľavá ide akoby s obrovskou záťažou. Už počas prológu na Paríž-Nice som cítil, že s tou nohou nemôžem poriadne ťahať, akoby tam ani nebola, len sa viezla," vysvetľoval trojnásobný majster sveta v časovke družstiev a bývalý svetový šampión do 23 rokov. V tejto sezóne by mohol po vyliečení stihnúť španielsku Vueltu a majstrovstvá sveta.

V nedeľu sa ide v Belgicku jedna z najväčších klasík Okolo Flámska. Na toto podujatie sa sústredí pozornosť celého cyklistického sveta. Lídrom tímu BMC bude Greg van Avermaet. "Vlani skončil druhý na Okolo Flámska a útočiť by mohol aj teraz. Tento rok sú však klasiky nevyspytateľné, je na nich veľa pádov, tak je všetko otvorené," doplnil úradujúci majster SR v časovke, ktorý si Okolo Flámska pozrie v nemocnici pravdepodobne v počítači prostredníctvom webového streamu.

Bratia Velitsovci majú v tejto sezóne smolu

Operačný zákrok má za sebou aj Martin, ktorý si minulú nedeľu na pretekoch Gent - Wevelgem zlomil kľúčnu kosť. Z Belgicka sa Martin Velits presunul do Martina, kde ho už aj operovali. "Po mojom návrate budeme doma dvaja maródi," uviedol Peter Velits a dodal: "Martin má po operácii a momentálne dvojtýždňový pokoj, potom môže začať s ľahším tréningom."

[Foto na úvode: Facebook: Velits Brothers]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom? PR článok

Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom?

Koncom septembra je pripravené zaujímavé podujatie s originálnym konceptom, kde môžete preveriť svoje šprintérske schopnosti ale hlavne sa dobre zabaviť.
Martin Velits ukončil kariéru

Martin Velits ukončil kariéru

Necelý rok po odchode Petra Velitsa sa definitívne opustiť profipelotón rozhodol aj jeho brat Martin.
keyboard_arrow_up