Reportáž: Detská Tour Petra Sagana - 3. kolo Nižné Kamence, Terchová

Reportáž: Detská Tour Petra Sagana - 3. kolo Nižné Kamence, Terchová

Od rána bolo na prezentácií plno, čo bolo predzvesťou, že cestu si nájdete na Detskú tour opäť veľa mladých cyklistov (na troch kolách štartovala už tisícka účastníkov!). ...rodičia používajú netradičné cyklistické predštartové pokriky ako "kúpim Ti zmrzlinku" alebo "rozhodcovia štartujte, veď sa nám deti pocikajú" .

Na prezentácií sa rozdávali (pre tých čo absolvovali doterajšie všetky zastávky Detskej tour) aj Cebra Bowden balíčky, na pódiu sa hralo bábkové divadlo, strieľalo sa z lukov a niektorí miesto rozjazdenia na bicykloch si radšej vyskúšali nafukovacie skákacie atrakcie .

Príjemným prekvapením je fakt, že veľa cyklistov absolvuje kompletnú tour a to je aj cieľom podujatia, aby akcia nebola len jednorázovou športovou záležitosťou.



Kategória Baby je vždy špeciálnou milou kategóriu, kde je najdôležitejšie dôjsť do cieľa a preto je aj nesúťažnou kategóriou. Rodičia používajú netradičné cyklistické predštartové pokriky ako "kúpim Ti zmrzlinku" alebo "rozhodcovia štartujte, veď sa nám deti pocikajú" .
Jedna mamička zvolila netradičnú motiváciu a pred 3 ročnou dcérkou a utekala "šibrinkujúc" jej pred očami s čokoládou v ruke. Na pokrik DO TOHO väčšina deti reagovala nechápavým pohľadom a v horšom prípade srdcervúcim plačom. Niektorí boli zo špaliérov divákov popri trati (a nebolo ich málo) tak vyvedený z miery, že odmietli pokračovať v jazde a proste sa ďalej nepohli za nič na svete.


V kategórií Mikro už išlo o cenné body a drotárska trofej putuje do Piešťan zásluhou Alexandry Kadlecovej. U chlapcov najrýchlejšie rozkrútil pedále Marek Kubica zo Starej Bystrice, ktorý sa dostal aj do priebežného vedenia Detskej tour vo svojej kategórií. Cyklistický spolok Žilina prišla reprezentovať aj Števka Michaličková, ktorá ovládla kategóriu mikro dievčatá. U chlapcov bola kategória Mili tradične „nadupaná“ a zvíťazil v nej Adam Hudec z Turčianskych Teplíc.



V tohtoročnej tour sa tradične darí aj Sofií Ungerovej z Košeckého Podhradia ktorá zvíťazila v kategórií Mini. Matthias Schwarzbacher z Brezno nedal svojim súperom šancu a na tretí pokus zvíťazil v Detskej tour.


Z Turia si po premiérové víťazstvo prišla mladšia žiačka Adela Hodásová. U chlapcov ruky nad hlavou dvíhal Filip Majerský z Levoče. Michaličkovci brali domov dve trofeje z tohto podujatia a to aj zásluhou Zuzany Michaličkovej, ktorá bola jednoznačne najrýchlejšou staršou žiačkou. Prekvapivo sa ku nej pridal ďalší Žilinčan Marek Gajdula, ktorý dominoval v tejto najstaršej kategórií.

Po dlhšej prestávke pokračuje Detská tour 27.júna v Domaši a následne 4. júla v Dolnom Kubíne.

Generálny partner podujatia Slovenská sporiteľňa.
report_problem Našiel si v texte chybu?

3.kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 17.05.2015
format_list_numbered 3. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Terchová (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Trate v okolí parku v Budmericiach opäť nesklamali. Rýchle, ale technické lesné cestičky, krátke stúpania a hlavne zázemie v priestoroch nádvoria kaštieľa boli výbornou reklamou horskej cyklistiky.
Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Pôvodný termín súťaže bol v nedeľu, ale v Spišskej Sobote sa organizátori rozhodli, že bude v sobotu. Urobili dobre, aj keď ešte netušili, že v nedeľu príde veľká búrka.
keyboard_arrow_up