Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Pôvodný termín súťaže bol v nedeľu, ale v Spišskej Sobote sa organizátori rozhodli, že bude v sobotu. Urobili dobre, aj keď ešte netušili, že v nedeľu príde veľká búrka.

Ale pekne poporiadku. Po prvýkrát hostil Detskú tour Petra Sagana Poprad, a to v spomínanej prímestskej časti Spišská Sobota. Organizátori sa rozhodli pre túto lokalitu z dôvodu, že práve v roku 2023 sa Poprad stal Európskym mestom športu.

Súťaž prebiehala sčasti na „mačacích“ kockách v okolí pekného centra a časť súťaže prebiehala aj na lúke s jedným „výživným” krátkym stúpaním.

Detská Tour Petra Sagana
V nesúťažnej kategórii Baby sa do mierneho stúpania na štart postavilo viac ako 50 malých bikerov. V Mikro skupine dievčat to tento rok parádne „krúti“ Kamile Čižmárikovej, ktorá si až do cieľa ustrážila nepatrný náskok pred svojimi prenasledovateľkami. Ešte tesnejší súboj sme videli v tejto chlapčenskej kategórii, kde David Bukovan ustrážil tesný náskok pred českým bikerom.

Znalosť miestnych podmienok využila domáca cyklistka Zuzana Janová z CKM Poprad, ktorá vystúpila na najvyšší stupeň víťazov pred trnavskými dievčatami. Výbornú formu v závere sezóny má Jakub Roštár z Proefekt Košice, ktorý na trati strávil len niečo viac ako desať minút a stihol si vypracovať až 40 sekundový náskok pred druhým v cieli.

V skupine Mini dievčat išla zlatá medaila do Maďarska, a to zásluhou Réka Storcz Nagy z klubu Superior Racing Team. V tej istej kategórii chlapcov svoju klubovú kolegyňu napodobnil Patrik Péter András a v záverečnom šprinte zvíťazil nad českými bikermi.

PopradDetská Tour

V kategórii mladších žiačok to bolo tiež napínavé až do konca a z víťazstva sa nakoniec radovala „stará“ známa Sofia Matiesková z CyS Akadémie Petra Sagana. U chlapcov to bol od začiatku súboj 4-člennej skupiny a najlepší záver v krátkom cieľovom stúpaní mal klubový „parťák“ Sofie Matieskovej – Matej Galovič.

Po dlhšej pauze sa z víťazstva v skupine starších žiačok tešila Karolína Bortelová z Cyklistickej Tour. Ani to, že Milan Húsenica z ŠK Topoľčianky štartoval z poslednej rady mu nezabránilo, aby v cieli nezdvihol ruky nad hlavu, keď porazil dovtedy vedúceho lídra celkového poradia súťaže starších žiakov Tadeáša Rybanského.

detské pretekyDetská Tour Petra Sagana

U mužov v záverečnom šprinte prvé víťazstvo na našej Tour „zaknihoval“ Miro Palička z PROBODY Sport Team. U žien zvíťazila Marianna Kundrová z MŠK Kežmarok.

psíkbicykel, zábava pre deti

Všetkých pozývame na finále, ktoré sa uskutoční 23. septembra v Šamoríne. Podujatie bude súčasťou Bike festu, kde okrem našej tour budú majstrovstvá Slovenska v gravel a Speed trial.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?

6. Detská Tour Petra Sagana

calendar_today 02.09.2023
format_list_numbered 6. kolo - Detská tour Petra Sagana
label XC preteky
place Poprad - Spišská Sobota (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Odštartovala Detská tour Petra Sagana 2023

Odštartovala Detská tour Petra Sagana 2023

Desiaty ročník začala obľúbená séria pretekov písať v Budmericiach. Krásne prostredie v parku kaštieľa prilákalo na štart necelých 500 mladých bikerov z celého Slovenska, ale aj Čiech, Maďarska a Rakúska.
Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.
Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
keyboard_arrow_up