Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.

Na víkend však predpoveď hlásila výrazne ochladenie a hlavne výdatný dážď, čo čiastočne ovplyvnilo aj účasť. Nakoniec sa na štart postavilo necelých 400 cyklistov.

Detská tour Petra Sagana
Po úvodnej kategórii Baby, ktorých sa nazbieralo viac ako 40, už išlo do tuhého. Veď práve toto finálové kolo rozhodovalo o celkovom poradí a vo väčšine kategórií nebolo ešte rozhodnuté o majiteľoch víťazných dresov.

V mikro dievčatá si víťazstvo na rýchlej, ale miestami technickej trati vybojovala Kamila Čižmáriková, ktorá sa nakoniec aj obliekala do žltého dresu za celkové víťazstvo v seriáli Detskej tour. Jej súboj v Šamoríne o víťazstvo bol však až do posledných metrov napínavý.

Presvedčivejšie víťazstvo si u chlapcov vybojoval David Bukovan zo Staškova, ktorý si na dvoch okruhoch spravil až polminútový náskok. Ani to mu však nestačilo na celkové víťazstvo, ktoré si odnáša Bardejovčan Jakub Šarnik.

Detská tour Petra Sagana 2023Detská tour Petra Sagana víťazi

Do cieľa sa šprintovalo v kategórii Mili dievčatá, kde bola najrýchlejšia Zuzana Jannová z CKM Poprad. V celkovom bodovaní získala 102 bodov, a to je presne rovnako ako Nela Čerňanská z CK Medvedica, ktorá o žltom drese rozhodla až na základe súťažného poradia o vyššom počte víťazstiev v seriáli.

Na všetkých kolách, na ktorých štartoval, sa podarilo zvíťaziť Jakubovi Roštárovi z Proefekt Košice, a tak bol zaslúžene dekorovaný žltým dresom. Len jedinýkrát nedvíhala ruky nad hlavu na cieľovej rovinke Lucie Drongová z Tufo Cyklozákladňa Otrokovice a nebolo tomu inak ani v Šamoríne na tejto rýchlej trati. Už sme si zvykli, že u Mini chlapcov je obsadenie na stupňoch víťazov čisto medzinárodné. Chrbát dvom českým bikerom ukázal maďarský cyklista Péter Patrik András zo Superior MTB team. Tento cyklista zvíťazil na všetkých kolách, na ktorých sa postavil na štart.

Detská tour Petra Sagana reportáž
Najtesnejší dojazd sme videli v kategórii mladších žiačok, kde rozhodovala až cieľová kamera. Z víťazstva sa tešila Sofia Matiesková z CyS Akadémia Petra Sagana, ktorá zvíťazila aj v celkovom poradí, kde sa zarátavalo päť najlepších výsledkov na Detskej tour.

U mladších žiakov to tak jasné nebolo a Jakub Hnojčík z Cyklistickej Tour o svojom celkovom poradí rozhodol až v Šamoríne druhým miestom, keďže zdolal svojho najväčšieho súpera, Šimona Tkáča, ktorý finišoval štvrtý. V Šamoríne to bol veľmi pekný súboj štyroch pretekárov, keď v záverečnom šprinte mal najviac síl Matej Galovič z CyS Akadémia Petra Sagana.

Po zranení sa do dobrej formy dostala Karolína Hajduková z CK Epic Dohňany, ktorá druhú Karolínu Bortelovú z Cyklistickej Tour zdolala nielen v Šamoríne, ale aj v celkovom poradí, a tak si obe Karolíny spravodlivo rozdelili žltý a zelený dres.

Neúčasť lídra a celkového víťaza Milana Húsenicu z ŠK Topoľčianky využil Jakub Záchenský z CyS Akadémia Petra Sagana a po napínavom súboji zvíťazil, a tak si vybojoval aj biely dres pre najlepšieho prvoročiaka kategórie.

Detská tour Petra Sagana 2023Detská tour Petra Sagana

Medzi ženami po prvýkrát zvíťazila Katarína Šimková z Popradu, ale šampanské otvárala na stupňoch Helen Beňová, ktorá v Šamoríne neštartovala. Na všetkých kolách, na ktorých štartoval, sa podarilo zvíťaziť medzi rodičmi Michalovi Mičkovi.

Detská tour Petra Sagana
Tešíme sa na Detskú tour Petra Sagana 2024.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?

7. Detská tour Petra Sagana

calendar_today 23.09.2023
format_list_numbered 7. kolo - Detská tour Petra Sagana
label XC preteky
place Šamorín (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Odštartovala Detská tour Petra Sagana 2023

Odštartovala Detská tour Petra Sagana 2023

Desiaty ročník začala obľúbená séria pretekov písať v Budmericiach. Krásne prostredie v parku kaštieľa prilákalo na štart necelých 500 mladých bikerov z celého Slovenska, ale aj Čiech, Maďarska a Rakúska.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Pôvodný termín súťaže bol v nedeľu, ale v Spišskej Sobote sa organizátori rozhodli, že bude v sobotu. Urobili dobre, aj keď ešte netušili, že v nedeľu príde veľká búrka.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
keyboard_arrow_up