Alpen Challenge

... je amatérsky závod zameraný na cestnú cyklistiku, ktorý sa koná v okolí miest Lantsch/Lenz , Albulapass , Forcola di Livigno , Berninapass a Julierpass , vo Švajčiarskych Alpách ... Alpen-Challenge má dve trate: „Menej náročná“ , CLASSIC ktorá vedie z mestečka Latsch/Lenz , Albulapass , Julierpass , Latsch/Lentz a meria 122 km s prevýšením 3000 m .Druhá , Challenge je 220 km dlhá s prevýšením 4000 m a vedie z Lantsch/Lenz , Albulapass , Forcola di Livigno , Berninapass , Julierpass , Lantsch/Lenz...

Alpen-Challenge
Je amatérsky závod zameraný na cestnú cyklistiku , ktorý sa koná v okolí miest Lantsch/Lenz , Albulapass , Forcola di Livigno , Berninapass a Julierpass , vo Švajčiarskych Alpách . Tohto roku sa uskutočnil 20-21 augusta a to už po 8 krát.
Prihlasovanie prebieha na internete a štartovné sa pohybuje od 44-65 euro , podľa toho v ktorom mesiaci sa zaregistrujete. Akreditácia je deň pred závodom , alebo hodinu pred štartom , kde dostanete diplom , dres a štartové číslo.
Alpen-Challenge má dve trate . „Menej náročná“ , CLASSIC ktorá vedie z mestečka Latsch/Lenz , Albulapass , Julierpass , Latsch/Lentz a meria 122 km s prevýšením 3000 m .Druhá , Challenge je 220 km dlhá s prevýšením 4000 m a vedie z Lantsch/Lenz , Albulapass , Forcola di Livigno , Berninapass , Julierpass , Lantsch/Lenz .


Augustové počasie , ktoré je v tomto kraji chladnejšie sa zmenilo na októbrové a teplota sa ledva vyšplhala na 5°C . Dážď a chlad sa odzrkadlil aj na štartujúcich , ktorý začali po pribúdajúcich kilometroch odstupovať . Aj na priek tomu , že organizátor pre nepriaznivé počasie zrušil trasu Challenge , do cieľa sa dostalo celkom 622 prihlásených
Na priek náročnosti trati je Alpen-Challenge obľúbený a dôkazom je zhruba 1000 prihlásených . Na 08 ročníku sa objavil aj špeciálny hosť , ex-profi a ex-svetový majster , Maurizio Fondriest.
Pre hojnú účasť a rôznorodosť závodníkov sú borci rozdelení do vekových kategórii od 35 r. /ž-m/, Master 1 do 50 r. /ž-m/ (M. Fondriest – 3 miesto , K. Morár SVK – 187 miesto) ,Mater 2 do 60 r. /ž-m/ a Master 3 nad 60 r. /ž-m/.
Síce bol tento ročník upršaný a studený , už dneska registrujú nadšenci na www.alpen-challenge.ch .
Ubytovanie sa dá zohnať priamo v meste Lantsch/Lenz , alebo v neďalekom mestečku Lenzerheide v kempe , pre náročnejších v hoteli .


HOTEL : info@hotel-specha.ch / Lenzerheide

Kemp :
camping.lenzerheide@bluewin.ch
caming.st.cassian@bluewin.ch

Alpen-Challenge je naozaj drsný závod v drsnej prírode. Kto ho absolvuje raz , príde znova . To zaručujem.




{photo} Fotogaléria z akcie
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Enduro je pre mňa v porovnaní s inými MTB disciplínami oveľa viac o komunite a užívaní si prírody a života s partiou na bikoch.
Reportáž: UCI Gran Fondo Tre Valli Varesine 2023 - hranica medzi úspechom a neúspechom

Reportáž: UCI Gran Fondo Tre Valli Varesine 2023 - hranica medzi úspechom a neúspechom

Podarí sa mi splniť môj cieľ a kvalifikovať sa na majstrovstvá sveta 2024 v kategórii Masters?
Reportáž: Horská časovka na Smrekovicu – porovnať sa s najlepšími

Reportáž: Horská časovka na Smrekovicu – porovnať sa s najlepšími

15. september už tradične patrí horskej časovke na Smrekovicu a po mojej minuloročnej premiére som nemohol chýbať na už 14. ročníku.
keyboard_arrow_up