Barényi obhájil titul majstra SR, na MS osem jazdcov

Majstrom Slovenska v cyklokrose v kategórii elite sa v Prievidzi stal Milan Barényi z klubu ŽP Šport Podbrezová, ktorý zvíťazil úplne suverénne so 42-sekundovým náskokom pred Václavom Metličkom a ešte jazdecky stále aktívnym reprezentančným trénerom Róbertom Glajzom, ktorý sa pokúšal o zisk jedenásteho majstrovského titulu. Barényi na 2200-metrovom okruhu na prievidzskom sídlisku Sever v okolí základnej školy na ulici Energetikov triumfoval systémom štart - cieľ.

Majstrovstvá Slovenska v cyklokrose v Prievidzi - výsledky

PRIEVIDZA 8. januára (SITA) - Majstrom Slovenska v cyklokrose v kategórii elite sa v Prievidzi stal Milan Barényi z klubu ŽP Šport Podbrezová, ktorý zvíťazil úplne suverénne so 42-sekundovým náskokom pred Václavom Metličkom a ešte jazdecky stále aktívnym reprezentančným trénerom Róbertom Glajzom, ktorý sa pokúšal o zisk jedenásteho majstrovského titulu. Barényi na 2200-metrovom okruhu na prievidzskom sídlisku Sever v okolí základnej školy na ulici Energetikov triumfoval systémom štart - cieľ. Od úvodných metrov sa dostal na čelo pelotónu a zostal na ňom aj po odjazdení 19 kôl. "Rozhodol som sa pre únik už v úvode, lebo na náročnom, zamrznutom teréne je riskantné jazdiť v skupine. Chcel som sa vyhnúť pádu. Obhajoba titulu ma teší, a som rád, že som pre svoj nový klub vybojoval zlato. Na svetovom šampionáte v Holandsku chcem skončiť aspoň o dve priečky lepšie ako vlani, keď som skončil na 31. mieste," uviedol po pretekoch majster Slovenska. Výkon víťazného Barényiho vysoko hodnotil aj reprezentačný tréner Róbert Glajza: "Milan vyhral zaslúžene, na mimoriadne náročnom teréne bol jasne najlepší."
V kategórii do 23 rokov triumfoval úradujúci juniorský majster Európy Róbert Gavenda, avšak vzhľadom na to, že vekovo je stále junior, titul získal v cieli druhý Róbert Bachratý. Majstrovstvá SR v Prievidzi boli zároveň záverečným 7. kolom Slovenského pohára, v ktorom v kategórii elite zvíťazil celkovo Milan Barényi s 84 bodmi pred Marošom Kováčom (80) a Róbertom Glajzom (78)" title="8). Reprezentačný tréner R. Glajza po šampionáte uzavrel nomináciu na MS v holandskom Zeddame (28. a 29. januára), kde sa predstaví osem slovenských cyklokrosárov. V kategórii elite budú reprezentovať Slovensko Milan Barényi, Róbert Glajza (obaja ŽP Šport Podbrezová), Václav Metlička (Team Kral/Nem.), v kategórii do 23 rokov Róbert Bachratý (Slávia ŠŠ Trenčín), Michal Plesník (Kelly´s Piešťany) a medzi juniormi Róbert Gavenda, Marián Šimora (obaja ŽP Šport Podbrezová), Jakub Šíbr (Slávia ŠŠ Trenčín).

Výsledky:

Majstrovstvá SR:
Muži - elite: 1. Milan Barényi (ŽP Šport Podbrezová) 1:05:50 h, 2. Václav Metlička (Team Kral/Nem.) +42 s, 3. Róbert Glajza (ŽP Šport Podbrezová) +42, 4. Dalibor Grebeči, 5. Branislav Stejskal, 6. Miroslav Keliar (všetci ŽP Šport Podbrezová) - všetci -1
Muži - do 23 rokov: 1. Róbert Bachratý (Slávia ŠŠ Trenčín) 1:06:37, 2. Michal Plesník (Kelly´s Piešťany) +1:10 min, 3. Ľuboš Plevjak (Olympik Trnava) +2:47.

Slovenský pohár - konečné poradie:
Muži - elite: 1. Milan Barényi (ŽP Šport Podbrezová) 84, 2. Maroš Kováč (AŠK Dukla Trenčín) 80, 3. Róbert Glajza (ŽP Šport Podbrezová) 78.
Muži - do 23 rokov: 1. Róbert Bachratý (Slávia ŠŠ Trenčín) 90, 2. Michal Plesník (Kelly´s Piešťany) 84, 3. Štefan Gajdošík (ŽP Šport Podbrezová) 74.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Prvý štart na pretekoch je často odpoveďou na otázku, čo si robil v zime. Bol skialp dobrou prípravou a ako nás preveril úplne nový dojazd, ktorý sa môže smelo radiť k najťažším u nás?
Bachureňská Winter MTB sedmička 2024 – odštartovať sezónu a obhájiť minulý ročník

Bachureňská Winter MTB sedmička 2024 – odštartovať sezónu a obhájiť minulý ročník

Dnes som si pre vás pripravil reportáž z mojich prvých pretekov tejto sezóny. Poďte sa so mnou pozrieť, ako sa mi darilo.
keyboard_arrow_up