Zdroj: Autor: Tomkud, ŠKODA Horal MTB Maratón 2014

Na MTB cyklistov nezabúdajú ani v okolí Ždiaru a Belianskych Tatier. Už v sobotu 8.8.2015 sa môžete tešiť na prvý MTB pretek v tejto oblasti. Stredisko SUN Bachledova tohto roku pripravilo vyslovene vyhliadkový maratón s dvoma trasami rôznej náročnosti i atrakciami pre deti. Zábava však bicyklovaním nekončí, ale presúva sa na víkendový folklórny festival Goralské slávnosti, ktorý sa bude konať v Ždiari.

Štart i cieľ maratónu bude v Bachledovej doline, kde bude prebiehať registrácia na pretek a účastníci tu nájdu aj kompletné zázemie, občerstvenie, atrakcie pre deti i turistov a iný sprievodný program.

BELIANSKO – PIENINSKÝ MTB maratón bude mať dve trasy rôznej náročnosti. Trate maratónu sú vedené vyhliadkovo cez dva národné parky – Tatranský národný park a Pieniny s krásnym výhľadom na Belianske Tatry a okolie.

Dlhšia 40 km trať „Výzva 3 dolín“ je vedená cez Ždiar, hrebeň Magury, Frankovú a Jezersko. Kratšia 20 km trať „Ždiarska vyhliadka“ vedie cez Ždiar a hrebeň Magury späť do Bachledovej doliny. Pre najmenších cyklistov je pripravená zábavná detská trať maskota Gorgyho so symbolickým štartovným 2 € a darčekmi pre každého malého bajkera.

Na Ždiar si odporúčame vyhradiť celý víkend. Po zdolaní maratónu sa môžete zabávať na ľudovú nôtu na Goralských slávnostiach v Ždiari, ktoré budú prebiehať v sobotu a nedeľu 8-9 augusta. S rodinou môžete navštíviť aj atrakcie SUN Bachledova – vyhliadkovú vežu, bike park, pumptrak, bobovú dráhu, detský náučný chodník s lesnými hrami či si zahrať discgolf na novom 9-jamkovom ihrisku. Blízke okolie ponúka aj veľa výletných cieľov – Beliansku jaskyňu, Monkovu dolinu, Chatu pri Zelenom Plese, lanový park Tarzánia i niekoľko termálnych kúpalísk.

Prihlásiť sa je možné priamo cez stránku MTBIKER.sk, kde nájdete aj propozície preteku - http://beliansko-pieninskymtbmaraton.mtbiker.sk/.



[Foto na úvode: Autor: Tomkud, ŠKODA Horal MTB Maratón 2014]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Radi by ste zažili Kráľovu hoľu počas maratónu Horal ako bývalo zvykom? Po dlhom čase je tento legendárny kopec a symbol trate Krejzi späť.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
keyboard_arrow_up