CUBE: Cestné bicykle 2016

Modelový rad 2016 v podstate u CUBE rozdelili do 3 hlavných kategórií (comfort, aero endurance, racing). Každá z nich je zameraná na iný štýl jazdenia a podľa toho je vytvorená aj geometria každého radu. Taktiež je zrejmý trend nástupu kotúčových bŕzd, ktoré nájdete vo veľkom množstve u ponúkaných modeloch.

ATTAIN - comfort

Modelový rad ATTAIN je primárne určený na dlhé výjazdy, no nie po vždy hladkých cestách. Tomu je prispôsobená aj geometria (comfort geometry), možnosť použitia 28 mm plášťov a subtílna zadná stavba. To všetko len pre najlepšie pohodlie. Tieto bicykle v podstate spadajú aj do novej tzv. „gravel“ kategórie, čo je jazda po menej upravených, štrkových cestách. Obsahuje 2 varianty modelov rozdelených podľa materiálu rámu a u každej z nich je možné zvoliť si variant na kotúčových brzdách.:

  • ATTAIN – hliníkový rám – cena od 799 € do 1 299 €
  • ATTAIN DISC – hliníkový rám, úprava pre kotúčové brzdy – cena 1 599 €



  • ATTAIN GTC – karbónový rám – cena 1 599 € do 1 899 €
  • ATTAIN GTC DISC – karbónový rám, úprava pre kotúčové brzdy – cena od 1 899 € do 2 299 €



AGREE – aero endurance

Rad je určený na dlhé výjazdy ale už s trochu viac športovou geometriou (sport geometry). Taktiež sa brala do úvahy ďaleko viac aj aerodynamika, o čom svedčí napr. taká maličkosť, ako je integrovaná sedlová objímka. Taktiež už nechýba ani príprava pre elektrické radenie Shimano Di2. Tieto modely už nájdete iba na karbónových rámoch vrátane celokarbónovej vidlice. Opäť nechýba ani model na kotúčových brzdách a prispôsobenie aj pre 28 mm plášte a galusky.

  • AGREE C62 – cena od 2 299 € do 3 399 €
  • AGREE C62 DISC – verzia s kotúčovými brzdami – cena od 2 099 € do 4 499 €



LITENING - racing

Modely z radu LITENNING sú určené hlavne na preteky a pre najnáročnejších užívateľov. Tá je rozdelená podľa kvality použitého karbónu na verzie C:62 a C:68. Samozrejmosťou je čistokrvná pretekárska geometria (race geometry) a zameranie sa na čo najlepší pomer hmotnosti a tuhosti. U týchto modelov ale zatiaľ nenájdete verziu na kotúčových brzdách a taktiež rámy nie sú určené na použitie širokých plášťov – 25 mm je maximálna odporúčaná hodnota. Jednoducho pravé pretekárske stroje bez kompromisov...

  • LITENING C62 – cena od 2 699 € do 3 499 €
  • LITENING C68 – cena od 4 499 € do 7 299 €



Zo širokej ponuky modelov 2016 si určite vyberie naozaj každý. Či už potrebujete bicykel na pohodové jazdenie, zlepšovanie osobných rekordov, alebo vyslovene špeciál na preteky.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
Cestné bicykle BMC 2024 – poď na preteky ako „profík“ PR článok

Cestné bicykle BMC 2024 – poď na preteky ako „profík“

Podarilo sa švajčiarskemu výrobcovi bicyklov zosúladiť požiadavky náročných cyklistov ako je súhra tuhosti, prenosu sily a aerodynamiky?
keyboard_arrow_up