Druhý ročník ŠKODA BIKE OPEN TOUR oslovil takmer 18 000 fanúšikov horskej cyklistiky

Druhý ročník ŠKODA BIKE OPEN TOUR oslovil takmer 18 000 fanúšikov horskej cyklistiky

Na druhom ročníku ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa zúčastnilo 4 683 pretekárov z 18-tich krajín, ktorým nadšene aplaudovalo až 13 300 fanúšikov popri tratiach. Najmladším účastníkom bol iba 4-ročný chlapec z Trenčína, ktorý spolu s rodinou absolvoval okrem iných aj 25 km trať na Súľovských vrchoch v úctyhodnom čase pod tri hodiny.

Najstarším bol 75-ročný pán zo Žiliny, ktorý si za svoj výkon rovnako zaslúži absolutórium. Až 15 820 km dlhú cestu meral na ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015 pretekár z Nového Južného Walesu v Austrálii a viac ako 10 000 km ďalší účastník z Mexika.

Séria najvýznamnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku, ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015, úspešne uzavrela druhú kapitolu svojej existencie. Oproti minulému roku zaznamenávame 17-percentný nárast. Sériu oficiálne zastrešil Slovenský zväz cyklistiky a projekt podporil aj trojnásobný majster sveta v tímovej časovke Peter Velits.

„Tohtoročná séria priniesla ešte viac neopakovateľných zážitkov v úžasnej slovenskej prírode. Teší ma rastúci záujem fanúšikov a mimoriadne potešiteľné je vidieť športovať celé rodiny bez rozdielu veku. Dva úspešné ročníky ukázali, že rozhodne je na čom stavať a my v ŠKODA AUTO sa už teraz tešíme na tretí,“ hovorí Ing. Karel Sklenář, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko, a dodáva: „Rád by som sa poďakoval účastníkom za férové športové zápolenie, fanúšikom a partnerom za podporu, organizátorom za nasadenie a hladký priebeh, a zároveň zablahoželal víťazom.“


MTBIKER reportáže zo ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015



Fotomomentky





Každý účastník získal štartovný balíček s cyklo ponožkami ŠKODA, víťazi si odniesli originálne športové oblečenie ŠKODA a v tombole si našlo nových majiteľov až 15 skvelých bicyklov ŠKODA. Spolu ŠKODA rozdelila účastníkom jednotlivých podujatí 5 424 cien v celkovej hodnote takmer 41 000 eur. Výsledky všetkých pretekov aj celkové výsledky sú k dispozícii na stránke http://www.skoda-bike-open-tour.sk/. Tvárou ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015 bol Karel Hartl, dnes už dvojnásobný celkový víťaz série. Za volantom nového modelu ŠKODA Fabia Combi s nápisom „NajBiker“ reprezentoval značku ŠKODA a celú tohtoročnú sériu.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Radi by ste zažili Kráľovu hoľu počas maratónu Horal ako bývalo zvykom? Po dlhom čase je tento legendárny kopec a symbol trate Krejzi späť.
keyboard_arrow_up