Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Radi by ste zažili Kráľovu hoľu počas maratónu Horal ako bývalo zvykom? Po dlhom čase je tento legendárny kopec a symbol trate Krejzi späť.

ŠKODA Horal MTB Maratón býval dlhé roky vyvrcholením Škoda Bike Open Tour. Hoci sa s blížiacim 11. ročníkom tejto série rozlúčime až v Stupave, populárne preteky so zázemím vo Svite pre nás na 10. august prichystali obrovské prekvapenie. Kráľova hoľa je späť!

Šesť rôznorodých tratí

Ako sme boli na Horalovi zvyknutí, príležitosť „blysnúť sa“ svojou formou dostane snáď každý, kto si trúfne. Kráľovskou trasou pretekov je legendárna trať Krejzi s dĺžkou 116 km a s prevýšením okolo 4000 m. Tá ponúka rôznorodý terén od zvážnic až po korenistý záver s množstvom krásnych výhľadov na Vysoké Tatry.

Najväčším lákadlom je, samozrejme, Kráľova hoľa, ktorá sa vracia špeciálne pri príležitosti 25. edície týchto pretekov. Aké to bolo, keď ešte trati Krejzi kraľovala pravidelne, sa dozviete v Imrovej reportáži.

Trať maratónu je výnimočná aj v tom, že prechádza Národným parkom Slovenský raj a tiež Národným parkom Nízke Tatry. A keďže je bicyklovanie v týchto parkoch obmedzené len na oficiálne cyklotrasy, museli organizátori Horala splniť prísne kritériá. To si bude vyžadovať aj spoluprácu vás/nás - pretekárov. Horalisti zo Svitu si kladú za cieľ edukáciu cyklistov pohybujúcich sa v našich narodných parkoch, ochranu prírody a dlhodobú spoluprácu s lesníkmi.

ŠKODA HORAL MTB MaratónŠKODA HORAL MTB Maratón, preteky

Na päty jej šliape trať Lejzi, ktorá však klame telom a najmä názvom. 75 km a vyše 2000 výškových metrov pre lenivcov jednoznačne nebude… Minulý rok ju na vlastnej koži okúsil náš redaktor Viktor a o jeho zážitkoch si môžete prečítať v reportáži.

ŠKODA HORAL MTB Maratón
Trať Senzi zdieľajú klasickí cyklisti aj s e-bikermi a ponúka im 67 km s prevýšením 1600 m. Ak by ste radi vyskúšali, aké je to vôbec maratón absolvovať, množstvo zábavy vie zabezpečiť aj trať Ízy s dĺžkou 30 km a prevýšením 800 m. Nezabúda sa ani na rodiny, pre ktoré je pripravená rodinná trať Dejzi s dĺžkou 17 km.

ŠKODA HORAL MTB Maratón

Registrácia a štartovné

Hoci registrácia zatiaľ nie je spustená, nedočkavci môžu na informácie čakať na tomto odkaze. Čo je ale jednoznačné už teraz, je výška štartovného. A tá je nasledovná:

škoda, preteky, maratón, horská cyklistika
25. ročník Škoda Horal MTB Maratónu má aj charitatívny rozmer. Z každého zaplateného štartovného Horal daruje 2 € priamo Občianskemu združeniu Športuj srdcom, ktoré svojimi aktivitami podporuje pacientov s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS).

Podujatie sa koná pod záštitou primátorky mesta Ing. Dáši Vojsovičovej a v spolupráci s mestom Svit. Bez zmeny zostáva zázemie pretekov. Tejto úlohy sa opäť raz zhostila Koliba Svit, ktorú účastníci predošlých ročníkov určite dobre poznajú. Je tu situovaný štart aj cieľ pretekov, prebehne tu prezentácia a pretekári sa tu môžu tešiť aj na občerstvenie po pretekoch. A keďže počasie býva na týchto pretekoch doslova lotériou, tu bude aj možnosť umyť svoj stroj.


Keď už budú všetci čistí a spokojní, prebehne oceňovanie tých najlepších a k slovu sa dostane sprievodný kultúrny program. Nesmieme opomenúť ani tombolu, ktorá je tradičnou súčasťou každého podujatia ŠKODA BIKE OPEN TOUR.

ŠKODA HORAL MTB pozvánkaŠKODA HORAL MTB Maratón

Je jasné, že najmä Kráľova hoľa bude veľkou motiváciou prísť do Svitu 10. augusta a postaviť sa na štart. No ako už vyplýva z tratí, zabaviť sa môže prísť hocikto. A už teraz je jasné, že to bude stáť za to!
Zdroj fotografií: Svetlana Skladaná, welovecycling.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?

Škoda Horal MTB maratón

calendar_today 10.08.2024 (ešte 105 dní)
format_list_numbered 5. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Svit (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
keyboard_arrow_up