Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.

Už 12. augusta sa všetci vyznávači horskej cyklistiky stretnú vo Svite v priestoroch objektu Koliba. Samozrejmosťou sú krásne prírodné trasy s poriadnou porciou prevýšenia. Celkovo sú pripravené 4 rôzne trasy a jedna FAMILY. Okrem klasického maratónu je toto posledná zastávka ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2023 počas jej jubilejného 10. vydania. Okrem kvalitných pretekov sa môžete tešiť aj na dobré jedlo a kopec zábavy v zázemí pretekov.

cyklisti na Škoda Bike Open TourŠkoda Bike Open Tour

Štartovné

Prihlásiť sa na preteky je možné online formou alebo neskôr na mieste pretekov. Sumy štartovného sú rozdelené na tri vlny podľa zvolenej dĺžky. Detaily štartovného nájdete na obrázku nižšie. Samotná prezentácia bude prebiehať 11. a 12. augusta v areáli Koliba, zrub číslo 7.

V piatok od 15:00 do 18:00 hodiny a v sobotu ráno od 7:00. Pretekárom na dlhej trase sa odporúča vykonať prezentáciu deň vopred, keďže časový priestor v sobotu ráno je kratší. Prvý štartovný výstrel je naplánovaný už o 8:00 ráno pre najdlhšiu trasu.


Trate

Maratón počas svojej histórie už hostil aj majstrovstvá Európy v XCM, takže sa nemusíte báť kvality pripravených tratí. Najväčším sklamaním pre pretekárov môže byť vylúčenie Kráľovej hole z najdlhšej trasy. To nič nemení na tom, že na KREJZI si užijete poriadnu porciu kilometrov a výškových metrov. Dĺžka 102 kilometrov aj s prevýšením 3 262 metrov preverí, kto sa kvalitne a poctivo pripravoval na preteky.

občerstvenie
LEJZI klame svojím názvom, a teda nebude to vôbec zadarmo. Síce sa 60 kilometrov nemusí zdať veľa, ale prevýšenie 1 925 metrov na trati už nie je málo. SENZI trať ponúka 47 kilometrov a stále vysoké prevýšenie 1 600 metrov.

cyklisti, MTB maratón
ÍZI je najkratšia trať v ponuke, ktorá je skôr pre začiatočníkov na ochutnávku pretekárskeho tempa. Trať ponúka 32 kilometrov s prevýšením tesne nad 1 000 výškových metrov. Celok dopĺňa FAMILY trať, ktorá je určená pre deti s rodičmi a vďaka nenáročnému terénu je vhodná aj pre cyklovozíky. Dĺžka 17 kilometrov a prevýšenie 350 metrov preverí kondíciu mladších pretekárov.

Škoda Bike Open Tour

Zázemie

Areál Koliba poskytne výborné zázemie po dojazde pretekárov do cieľa. Okrem chutného jedla sa môžete tešiť na sprievodný program. Deti sa zabavia v ŠKODA zóne, kde je pripravených množstvo atrakcií. Každého pretekára čaká aj bohatá tombola po vyhlásení výsledkov v rôznych kategóriách.

zašpinená pretekárka po maratóneŠkoda Bike Open Tour

Na záver

Tento rok síce trať KREJZI neprejde Kráľovu hoľu, ale kvalitné zázemie a dlhá história maratónu ponúkne zábavu pre všetkých. Ak vám chýba potrebná motivácia, môžete si prečítať minuloročnú reportáž v magazíne MTBIKER od DeniDU. Viac informácií nájdete na stránke organizátora.
Zdroj fotografií: welovecycling.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Maratón vo Svätom Jure bude po trojročnej pauze písať už svoju 14. edíciu a bude súčasťou série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Nenechajte si to ujsť.
Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - prilba, tretry a aj turistické topánky

Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - prilba, tretry a aj turistické topánky

Tretie kolo ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa presúva tentokrát do Slovenského raja, ktorý je viac populárny krásnou turistikou.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice - preteky na kúpalisku

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice - preteky na kúpalisku

Prostredie Rajeckých Teplíc a kúpaliska Laura je každému zúčastnenému už dobre známe. Ako to bude vyzerať v roku 2023?
keyboard_arrow_up