Pódiové umiestnenie a celkové siedme miesto pre Michala Lamiho z etapáku v brazílskom Araxá

Pódiové umiestnenie a celkové siedme miesto pre Michala Lamiho z etapáku v brazílskom Araxá

Z etapáku, ktorý sa konal 4. – 6. marca v brazílskom Araxá, si Michal Lami odnáša jedno 2. miesto, dve 8. miesta a siedmu priečku celkového poradia. Spolu s Martinom Haringom a Františkom Lamim tak naši elitní horskí cyklisti vyjazdili ďalších 118 bodov UCI do kvalifikácie na OH v Riu.

Naša reprezentácia absolvovala uplynulý víkend v brazílskom Araxá ďalšie súťažné podujatie, tentokrát kategórie SHC. Celkové víťazstvo si ukoristil domáci pretekár Henrique da Silva Anvancini, druhý skončil portugalský pretekár David Joao Serralheiro Rosa, tretiu priečku si vybojoval ďalší Brazílčan Sherman Trezza de Paiva.

Najlepšie z našich sa darilo Michalovi Lamimu

Už v prvej etape si vybojoval pódiové umiestnenie, keď mu v cieli namerali druhý najrýchlejší čas medzi 93. štartujúcimi eliťákmi. V druhej i tretej etape obsadil ôsme miesto, čo mu prinieslo 7. miesto v celkovom poradí pretekov. Martin Haring si odnáša 22. miesto v celkovom poradí, František Lami obsadil 32. priečku. Do kvalifikačného rebríčka bodovali všetci traja. „Druhé miesto v prvej etape ma po menej vydarených pretekoch v Grécku naštartovalo. Cieľ bol zopakovať umiestnenie z minulého roku. Priebežné štvrté miesto po druhej etape dávalo nádej, ale defekt v predposlednom kole cross country znamenal koniec šancí na medailu. Na druhej strane som s umiestnením v top 10 v takej konkurencii spokojný,“ povedal po pretekoch Michal Lami. „V Araxá som tento rok nemal toľko šťastia ako vlani. Celé preteky som sa trápil, najlepší výsledok bolo 16. miesto v časovke, čo je ďaleko za mojim očakávaním. Urobím všetko, aby som sa na ďalšie preteky postavil v čo najlepšej forme,“ zhodnotil svoj výkon František Lami.

„Do Brazílie som prišiel s cieľom byť v prvej dvadsiatke a do tretieho kola vyzeralo, že sa mi to podarí. Posledný deň sa mi išlo ťažko, neaklimatizoval som sa dobre. Po náročnej sezóne cyklokrosu som hneď pokračoval MTB pretekmi v Grécku, nemal som žiadny regeneračný týždeň. To sa spolu s časovým posunom a horúcim letom v Brazílii podpísalo na mojom výkone,“ napísal nám Martin Haring.

Umiestnenie v jednotlivých etapách (1., 2., 3.) + celkové poradie:

Michal Lami: 2., 8., 8., celkovo 7.miesto.
Martin Haring: 14., 25., 29., celkovo 22.miesto.
František Lami: 16., druhé kolo nepostúpil cez kvalifikačné jazdy, 30., celkovo 32.

Autor: Slovenský zväz cyklistiky
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Recept na športovú dlhovekosť? Nino Schurter ju našiel.

Recept na športovú dlhovekosť? Nino Schurter ju našiel.

Tiež si kladiete otázku, ako sa je možné tak dlho udržať na vrchole v tak náročnom športe, akým je XCO? Rekord Juliena Absalona je vyrovnaný a Nino Schurter rozhodne nekončí...
Majstrovstvá sveta Val di Sole – dychberúce súboje a veľké návraty

Majstrovstvá sveta Val di Sole – dychberúce súboje a veľké návraty

Návrat legendy na trón, ďalšie technické problémy Cinka a množstvo zaujímavých príbehov. Poďte si s nami pripomenúť okamihy z MS v rámci cross country a rovnako dojmy nášho Martina Haringa.
Martin Haring – na výjazde so 14-násobným majstrom SR

Martin Haring – na výjazde so 14-násobným majstrom SR

Tento jazdec zrejme ako jediný u nás dokáže už dlhé roky kombinovať na vysokej úrovni cyklokros, cross country, maratóny, či cestnú cyklistiku. Srdcom je ale stále biker a hlavne "pohoďák" so zmyslom pre humor...
keyboard_arrow_up