Na Detskej tour v Lučenci padlo hneď niekoľko rekordov

V „neznámom“ Lučenci odštartoval 3. ročník populárnej Detskej tour Petra Sagana. A hneď padali rekordy! Okrem teplotných, hlavne tie účastnícke, veď v Lučenci na úvodnom podujatí série sa odprezentovalo 412 cyklistov vo veku od 2 do 14 rokov.

Mestský park stvorený na podobné podujatia, výborne zázemie a fungujúca organizácia zásluhou domácich NovoCK trial Lučenec, predurčoval nedeľu na vydarené podujatie.


Detská tour v Lučenci


V miestnom mestskom parku má už pravdepodobne niečo odjazdené na svojom odrážadle domáca Sofia Molnárová, ktorá zvíťazila v nesúťažnej kategórií Baby (medaile dostávali všetci účastníci tejto kategórie). U chlapcov bol najrýchlejší na 200 metrovej trati Lukáš Králik zo Zvolena. V kategórií Mikro už išlo o premiérové body do celkového poradia a najviac ich získala Lea Fogelová zo Serede. U chlapcov bol najrýchlejší domáci pretekár Michal Nagy, ktorý sa venuje cyklotrialu a na trati plnej zákrut využil svoju techniku. Lívia Nogová z Martina je nielen pravidelnou účastníčkou Detskej tour, ale ju aj často vídame na najvyššom stupienku a tomu nebolo inak ani v Lučenci. Zvíťazila s veľkým náskokom 1 minúty a 7 sekúnd v kategórií Mili dievčatá. U chlapcov bola táto kategória najsilnejšie zastúpená, veď na štart sa postavilo 69 chlapcov v ročníkoch 2008 a 2009. S prehľadom a systémom štart – cieľ zvíťazil Michal Šichta z Vrútok.


Príjemne prekvapila organizátorov aj kategória Mini dievčatá, veď na štart sa postavilo 38 cyklistiek – na slovenské pomery naozaj nevídané. Po zime najlepšiu formu preukázali dvojičky Tamara a Zina Polick z Trenčína, ktoré si najlepšie rozložili sily na 3 okruhoch v miestnom parku. Jediným českým zástupcom, a to hneď víťazným, bol Ondřej Woller zo Vsetína, ktorému však dobre sekundovali cyklisti z Dubnice nad Váhom ( Mojto, Maják). Najdramatickejší finiš sa odohral v kategórií Mladších žiačok, kde sa do 1 sekundy zmestili až tri cyklistky. Najrýchlejší finiš mala Simona Bodoríková z Beluše. U Mladších žiakov víťazstvo vybojoval Matthias Schwarzbacher z Brezna, ktorý je veľmi všestranným športovcom (okrem cyklistiky hráva hokej a v zime skúša aj biatlon). Staršia žiačka Adriana Šariková z Banskej Bystrice taktiež do posledných metrov bojovala o víťazstvo a výborne jej sekundovali Emma Sochanová a Ukrajinka Yarina Bitkovska. Jakub Barcik sa síce venuje predovšetkým cestnej cyklistike, ale sporadicky súťaží aj na horských bicykloch (minulý rok absolvoval aj MTB Kemp Petra Sagana v Terchovej). V Lučenci na rýchlej trati mu sekundoval len strieborný Filip Majerský. Na podujatí sa zúčastnili aj deti z Detského domova Lučenec.


Ďalšie kolá: Poďakovanie patrí všetkým partnerom Detskej tour.
report_problem Našiel si v texte chybu?
PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Trate v okolí parku v Budmericiach opäť nesklamali. Rýchle, ale technické lesné cestičky, krátke stúpania a hlavne zázemie v priestoroch nádvoria kaštieľa boli výbornou reklamou horskej cyklistiky.
Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
keyboard_arrow_up