Nové cykloturistické trasy na Považí v okolí MTBIKER centra

Od augusta do októbra vyznačil Slovenský cykloklub dve nové cykloturistické trasy pod hradom Tematín. K existujúcej zelenej cykloturistickej trase, ktorá prepája Hrádok s hradom a MTBIKER trail cez Ihelník, pribudli dve nenáročné trasy.

Okruh Hrádockou dolinou

Prvou z nich je modrá trasa č. 2310 s dĺžkou 19,7 km. Trasa v úvode vedie spoločne so zelenou trasou, pod hradom Tematín sa však rozdeľujú a modrá trasa tvorí okruh Hrádockou dolinou s peknými výhľadmi na Považský Inovec.
Online mapa a GPX.

Spojka na hrebeň

Druhou novou trasou je žltá trasa č. 8342 s dĺžkou 5 km. Začína v lokalite Hornákova kopanica na križovatke s novou modrou trasou a vytvára prepojenie medzi Hrádockým okruhom a cyklomagistrálou hrebeňom Inovca v sedle pod Skalinami.
Online mapa a GPX.

Mapa



MTBIKER centrum, Hrádok 225


Celkovo sa na týchto dvoch nových trasách osadilo 7 cyklosmerovníkov a namontovalo 30 cykloturistických smeroviek. V rámci aktivít sa podarilo osadiť i dve veľkoplošné mapy s vyznačenými cykloturistickými, ale i turistickými trasami v tejto oblasti. Veľkoplošné mapy sa osadili na hrade Tematín a v lokalite Hornákova kopanica. Vytlačili sa aj mapy, ktoré si záujemcovia môžu zobrať v Bikecentre v Kálnici, Parku miniatúr v Podolí, MTBIKER centre v Hrádku a v informačnej kancelárii v Piešťanoch. Celkovo teda pribudlo takmer 25 km nových značených cykloturistických trás v rámci nášho projektu Bikepark Považský Inovec (od plánov až po realizáciu). V rámci celého pohoria je v súčasnosti vyznačených viac ako 20 cykloturistických trás s dĺžkou cez 400 km.

Celý projekt zastrešoval Slovenský cykloklub, realizovaný bol z podpory Trenčianskej nadácie vďaka grantu spoločnosti Coca-Cola HBC SR v rámci programu Coca-Cola pre región.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Chcel by si stretnúť známe tváre z našich videí, zveľadiť Tematín trail a zabaviť sa pri jazde? Príď na našu MTBIKER trailovačku!
MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
keyboard_arrow_up