Unboxing: Rock Machine Explosion 70 - belasá raketa s 1x11 a hmotnosťou 10.50 kg

Unboxing: Rock Machine Explosion 70 - belasá raketa s 1x11 a hmotnosťou 10.50 kg

V cenovej hladine okolo 2 000 € sú už na výber veľmi dobre vybavené hardtaily. Dôkazom toho je aj český Rock Machine, ktorý má v kolekcii 2017 biky radu Explosion v prevedení 27.5" aj 29". Navyše, ak si veríte, že budete jazdiť pravidelne, 1x11 s rozsahom 10-42 bude tá správna výzva.

Skladanie biku zo škatule je pomerne jednoduchá záležitosť, pretože výrobcovia už zasielajú bike takmer zložený. Doslova stačí nahodiť koleso, riadítka, sedlovku, sedlo a je to. Poďme ale postupne...

Pohľad do otvorenej škatule naznačuje, že to bude rýchlovka. Všetko bezpečne chránené proti prípadným škrabancom a ošuchom.


Všetky veci sú vytiahnuté z krabice, je to ako lego so štyrmi kockami, doslova . Z náradia, ktoré vidieť na stene tak bude treba iba imbusový kľúč, prípadne momentový, nakoľko sa jedná o karbónový rám.


Samozrejme nesmie chýbať návod a pár užitočných drobností, ako napríklad SK pásky pre uchytenie vedení na rajdoch, ochranné nálepky a podobne.


Nahodené koleso a sedlovka... A je takmer hotovo.



1x11 s rozsahom 32T x 10-42T

Brzdy nastavené bezchybne už od výrobcu a radenie takmer tiež, nakoľko trošilinku haprovalo pri najväčšom pastorku, ale to sa doladí už raz dva.


Sedlovka váži 250 g, sedlo 310 g a vymenené sedlo Wittkop Race TWIN MEDICUS 7.0 za menej ako 10 € má iba 275 g. Prvý upgrade je tak jasný a navyše sedlo je gélové s otvorom, takže by malo byť pohodlnejšie. Wittkop je nemecká značka, tak dúfam, že aj niečo vydrží . Čierne sedlo, ktoré by sa k biku hodilo aj viac, ale nemá otvor, váži 281 g. Každopádne, o tom či sedlo aj niečo vydržalo, dám vedieť v dlhodobom teste celého biku, ktorý bude publikovaný v apríli.


Rock Machine 70 na kolesách 27.5"





Prvá jazda smer pump-track...



Rock Machine Explosion 70, model 2017 stojí 2 199 € a objednať si ich môžete za rovnakú cenu vo verzii 27,5" aj 29". Oba kúsky nájdete spolu s ďalšími Rock Machine bikami aj v MTBIKER shope.

Viac záberov je vo fotogalérii, pričom pár z nich je aj z modelu Explosion 29 70 (2016) s prevodmi 2x10, ktorý som skladal pre kamaráta.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Giant XTC Advanced 29 3 - seriózny XC hardtail

Unboxing: Giant XTC Advanced 29 3 - seriózny XC hardtail

Maratónska sezóna je v plnom prúde. Ak hľadáte ľahký bicykel, s ktorým si môžete dopriať seriózny tréning, ako aj pretekárske nasadenie v kopcoch, čítajte ďalej.
Unboxing: Kellys Hacker 70 29'' - slovenský XC hardtail

Unboxing: Kellys Hacker 70 29'' - slovenský XC hardtail

Výkonnostne orientovaní jazdci, ktorí vedia oceniť jednoduchosť a všestrannosť bicykla s „pevným zadkom“, by nemali preskočiť ponuku slovenského výrobcu Kellys.
XC bicykle - stvorené na maratóny PR článok

XC bicykle - stvorené na maratóny

Ak máš na pretekoch tie najvyššie ambície, treba mať natrénované. Ruku k dielu dokáže priložiť aj poriadny bicykel.
keyboard_arrow_up