Zdroj: zdroj: paceline-rt.co.uk

Britská ultracyklistka Jasmijn Mullerová je novou svetovou rekordérkou v dĺžke najazdených kilometrov na bicykli. Mullerová za vyše dva dni šliapania do pedálov zvládla už 1 800 km a ešte ďalej pokračuje.

Predchádzajúce rekordné číslo z decembra minulého roka v podaní Chrisa Hopkinsona malo hodnotu 1 626 km. Mullerová sa o prekonanie Hopkinsona postarala bez toho, aby opustila svoj byt v juhozápadnom Londýne, keďže kilometre v jej podaní na stacionárnom bicykli zaznamenával computerový softvér Zwift. Ten umožňuje virtuálne si merať sily s cyklistami z celého sveta.


Podľa špecializovaného portálu road.cc bývalá britská šampiónka v 12-hodinovke Mullerová vysadla na bicykel uplynulú sobotu 18.2. a v pondelok 20.2. približne o 22.30 h a 58:28 h v sedle sa tešila z prekonaného rekordu. Počas svojej nekonečnej jazdy len raz zosadla a dopriala si 90-minútový spánok. Aktuálne Mullerová stále bicykluje, svoj už aj tak rekordný pokus sa chystala ukončiť v utorok po 15.00 h tak, aby mala za sebou 72 hodín.


Mullerová svoju jazdu priebežne zaznamenávala na sociálnych sieťach a okrem prekonávania vlastných limitov bolo jej zámerom aj zozbieranie peňazí na pomoc výskumu rakoviny. "Najmä som si chcela overiť, ako bude môj organizmus reagovať po 24 hodinách a aj neskôr na nedostatok spánku, či zdravej stravy a tiež som chcela vedieť, či je vôbec možné, aby sa žena dokázala priblížiť k vytrvalostnému limitu nastaveného mužom," uviedla Mullerová.

[Foto na úvode: zdroj: paceline-rt.co.uk]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Svetový rekord bikesharingu v Žiline

Svetový rekord bikesharingu v Žiline

Systém zdieľaných bicyklov BikeKIA v Žiline sa teší mimoriadnej obľube obyvateľov a návštevníkov Žiliny. Dôkazom toho je aj svetový rekord v rámci systémov nextbike v počte prenajatí jedného bicykla počas 24 hodín.
Jens Voigt prekonal svetový rekord v hodinovke

Jens Voigt prekonal svetový rekord v hodinovke

Nemec Jens Voigt utvoril na velodróme vo švajčiarskom Grenchene nový svetový rekord v cyklistickej hodinovke. Jeden z najpopulárnejších jazdcov v pelotóne, ktorý nedávno ukončil aktívnu profesionálnu kariéru, zvládol vo vymedzenom čase prejsť 51,115 km.
SP Dráha: Pavlendová v scratchi 19., Britky utvorili 2 rekordy

SP Dráha: Pavlendová v scratchi 19., Britky utvorili 2 rekordy

Slovenská reprezentantka Alžbeta Pavlendová obsadila 19. miesto v piatkovom scratchi na finálovom štvrtom podujatí Svetového pohára v dráhovej cyklistike v Londýne. Z víťazstva sa tešila Austrálčanka Melissa Hoskinsová.
keyboard_arrow_up