Slovenská reprezentantka Alžbeta Pavlendová obsadila 19. miesto v piatkovom scratchi na finálovom štvrtom podujatí Svetového pohára v dráhovej cyklistike v Londýne. Z víťazstva sa tešila Austrálčanka Melissa Hoskinsová.

Chýry o kvalite novej olympijskej dráhy sa potvrdili aj v piatok, keď vo finále prekonali ženy dva svetové rekordy. O oba sa postarali domáce Britky. V tímovom šprinte finišovalo duo Jess Varnishová, Victoria Pendletonová v čase 32,754 s, čím o 74 tisícin vylepšili rekordný čas Austrálčaniek Anny Mearesovej a Kaarle McCullochovej z predpoludňajších rozjázd. V stíhacích pretekoch družstiev britské trio Laura Trottová, Danielle Kingová a Joanna Rowsellová dosiahlo čas 3:18,148 min a o 1,4 sekundy vylepšilo doterajšie maximum USA zo Svetového pohára v mexickom Aguascalientaes z mája 2010.

Výsledky piatkových disciplín na záverečných štvrtých pretekoch Svetového pohára v dráhovej cyklistike:

Muži:

1 km s pevným štartom: 1. Stefan Nimke (Nem.) 1:01,211, 2. Mickael D´Almeida (Fr.) 1:02,036, 3. Simon van Velthooven (N. Zél.) 1:02,048

Tímový šprint: 1. Nemecko (Rene Enders, Robert Förstemann, Maximilian Levy) 43,562, 2. Francúzsko (Gregory Bauge, Mickael D´Almeida, Kevin Sireau) 43,631, 3. Veľká Británia (Ross Edgar, Jason Kenny, Chris Hoy) 43,781

Ženy:

Scratch: 1. Melissa Hoskinsová (Aus.), 2. Jarmila Macháčová (ČR), 3. Lesia Kalitovská (Ukr.), ... 19. Alžbeta Pavlendová (SR)

Tímový šprint: 1. Veľká Británia (Jess Varnishová, Victoria Pendletonová) 32,754 - svetový rekord, 2. Austrália (Anna Mearesová, Kaarle McCullochová) 32,945, 3. Čína (Ťin-ťie Konk, Šuang Kuo) 33,060

Stíhacie preteky družstiev: 1. Veľká Británia (Laura Trottová, Danielle Kingová, Joanna Rowsellová) 3:18,148 - svetový rekord, 2. Kanada (Tara Whittenová, Gilian Carletonová, Jasmin Glaesserová) 3:18,982, 3. Austrália (Annette Edmondsonová, Amy Cureová, Josephine Tomicová) 3:19,164
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Svetový rekord bikesharingu v Žiline

Svetový rekord bikesharingu v Žiline

Systém zdieľaných bicyklov BikeKIA v Žiline sa teší mimoriadnej obľube obyvateľov a návštevníkov Žiliny. Dôkazom toho je aj svetový rekord v rámci systémov nextbike v počte prenajatí jedného bicykla počas 24 hodín.
Mullerová zvládla na bicykli rekordných vyše 1 800 km

Mullerová zvládla na bicykli rekordných vyše 1 800 km

Britská ultracyklistka Jasmijn Mullerová je novou svetovou rekordérkou v dĺžke najazdených kilometrov na bicykli. Mullerová za vyše dva dni šliapania do pedálov zvládla už 1 800 km a ešte ďalej pokračuje.
Frýbortovej slovenský rekord v Gisingene

Frýbortovej slovenský rekord v Gisingene

Najlepšia slovenská krasojazdkyňa Nicole Frýbortová (SKP Kometa Brno) obsadila druhé miesto v celkovom poradí na druhom podujatí SwissAustria Masters v rakúskom Gisingene. V kategórii jednotlivkýň 22-ročná Slovenka dokonca zvíťazila.
keyboard_arrow_up