Test: Minipumpa PRO Performance HV - malá, prenosná a predsa rýchla a šikovná

Test: Minipumpa PRO Performance HV - malá, prenosná a predsa rýchla a šikovná

Minimalisticky a pritom funkčné riešená pumpa, ktorá sa zmestí aj do vrecka dresu a bude stále po ruke. Poďme sa na ňu bližšie pozrieť...

Konštrukcia

Testovaná minipumpa performance HV je určená na galúskový aj auto ventil s gumennou, približne 10 cm dlhou hadičkou, pričom tá sa napája na ventil pomocou šróbovania. Zaistenie je pevné a po nasadení sa fúka koleso pohodlne, aj keď to trvá samozrejme násobne dlhšie ako pri klasickej pumpe. Gumenná hadička navyše chráni ventil od odtrhnutia, alebo natrhnutia čo sa pri priamom nasadení pumpy na ventil a následnom mixovaním pri fúkaní môže občas stať ak sa napríklad ponáhľate


Celkovo chodí piest hladko a aj keď narazím na doraz, nemám pocit, že by sa pumpa mala rozpadnúť. Jej telo aj piest sú hliníkové a pôsobia celkom robustne.Dobrou vychytávkou je aj tesnenie, ktoré brán ivniknutiu prachu a vode do vysúvacej časti pumpy pri jazde. Pre fúkanie sa jednoducho len posunie o pár milimetrov nižšie a nebude tak zavadzať.


Pumpa sa dá uchytiť na rám pod košík a pre istotu jej držiak disponuje ešte pásom na suchý zips, aby sa pumpa za jazdy neuvoľnila.Samotný držiak mi príde dostatočne pevný, ale istota je istota.

Použitie

Objem pumpy na jeden záber je malý, čo je však daň menší rozmer. Po chvíľke aj (keď dlhšej) ide nafúkať aj cestný plášť. Nie je síce úplne “nabombovaný”, ale na dlhší dojazd domov či na benzínku je to viac než dostatočné.

Fúkanie kolesa 27.5 a plášťa 2.1” na tlak 1.5 BAR mi zabralo 3 min. a to som sa ani extra neponáhľal. Ešte som to vyskúšal pre (cestný) gravel plášť 700c o šírke 32c a pre tlak 3.5 BAR to zabralo 3 min.

Prerazenie duše v Štiavnických vrchoch



Suma sumárom

Aj klasická vec v prevedení PRO minipumpa performance HV sa dá spraviť elegantne, vkusne a pritom funkčne a so šikovným uchytom ventilu pomocou hadičky. Značka PRO tak zostala verná svojmu menu a nie nadarmo je v jej réžií osadení aj nejeden tím na Tour de France. Cena pumpy vychádza na 26,50 eur, čo nie nie je z kategórie najlacnejších, ale tento kúsok môže na vašich cestách a necestách robiť spoločnosť dlhé roky. Viac o porftóliu PRO sa dozviete na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: VAUDE Kuro Tech – pre intenzívnu jazdu

Test: VAUDE Kuro Tech – pre intenzívnu jazdu

Dobrý pomer vlastností zo sveta cestnej aj horskej cyklistiky, spojených s pohodlím a výkonom. To vôbec neznie zle. Ako sa jazdí v tretrách Kuro Tech a kde majú limity?
Test: VAUDE Moab Pro 16 II – keď sa stretne komfort s kvalitou

Test: VAUDE Moab Pro 16 II – keď sa stretne komfort s kvalitou

Batoh od výrobcu VAUDE mi prišiel ako malé porovnanie s podobným kúskom od inej značky, ktorý mi už pred rokmi doslúžil. Ako sa zmenili technológie a posunuli napred materiály, spracovanie či rôzne vychytávky?
Test: VAUDE Moab Hip Pack 4 – vrecká vo vreckách

Test: VAUDE Moab Hip Pack 4 – vrecká vo vreckách

Existuje veľa spôsobov, ako počas jazdenia prepraviť servis, jedlo alebo oblečenie. Časom každý príde na to, čo mu pri jazdení chýba a, naopak, čo so sebou ťahá zbytočne.
keyboard_arrow_up