Unboxing: Orbea ORCA M30 – bicykel pre ambicióznych jazdcov

Ak hľadáte univerzálny športový bicykel na rýchle výjazdy alebo preteky, skúste pozrieť na model ORCA. No a keďže je to Španiel, budú mu sedieť, samozrejme, aj tie najťažšie stúpania...

Modelový rad ORCA reprezentuje pri značke Orbea bicykel, ktorý sa nebráni rýchlej jazde a poskytne potrebnú geometriu, tuhosť a nízku hmotnosť. Bude ideálna pre športových cyklistov, ktorí ocenia agresívnejší posed a okamžitú odozvu pri silovom zábere v náročných stúpaniach. Tomu v prvom rade napomáha karbónový rám a tiež celokarbónová vidlica; na oboch týchto dôležitých častiach nájdete všetky moderné konštrukčné prvky. Prevedenie M30 tvorí vstupnú bránu do pretekárskeho sveta vďaka rozumne zvoleným komponentom a dostupnej cene. Základom je sada Shimano 105 v kompaktnom prevedení kľúk a tiež kolesá Vision Team 30 Comp. No a práve tento model si dnes u nás poskladáme....

V prvom rade nesmie chýbať škatuľa Orbea so zaujímavým dôvetkom: „made in Europe“.


S kabelážou problém nie je, nahodíme teda sedlovku. Dôležitý detail – montážna pasta na karbón, aby všetko zostalo na svojom mieste bez zbytočného „preťahovania“ závitov.


Takmer vždy prichádza bicykel s nekráteným krkom vidlice, vďaka čomu si môžete vyskúšať rôzne varianty posedu, čo ocenia najmä tí, ktorí nechcú riadidlá extra nízko. Toto je ale pretekár, takže krk o niečo predsa len skrátime.


Vittoria Rubinho sú osvedčené a veľmi univerzálne plášte.


Momentový kľúč je záruka, že všetko bude utiahnuté presne podľa pokynov výrobcu.

Takmer všetky cestné bicykle chodia bez nahodenej omotávky a inak tomu nie je ani v tomto prípade. Ostáva ju teda nahodiť, ale ak sa chcete dozvedieť ako na to, pozrite si naše video:



Rám je schválený pre použitie na pretekoch pod hlavičkou UCI, o čom svedčí nálepka na sedlovej trúbke.


Kompaktné prevodníky sú záruka, že sa v kopcoch nebudete trápiť, najmä zo začiatku sezóny. Hotovo, bicykel je pripravený pre svojho majiteľa.


Ak vás model ORCA zaujal a radi by ste sa o jeho zaujímavých prvkoch dozvedeli viac, pozrite si domovskú stránku s podrobným predstavením použitých technológií. U nás v MTBIKER shope je dostupný model M30 za cenu 1 799 € a nájdete ho na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Výber bicykla online vs. realita - 3x slušný cesťák Bianchi, Pinarello a Orbea

Video: Výber bicykla online vs. realita - 3x slušný cesťák Bianchi, Pinarello a Orbea

Porovnali sme 3 podobné cestné bicykle, najprv podľa online ponuky eshopu a potom naživo.
Unboxing: Giant Revolt Advanced 3 - rýchly a flexibilný

Unboxing: Giant Revolt Advanced 3 - rýchly a flexibilný

Ľahký rám, možnosť prispôsobenia rázvoru kolies a mnoho ďalšieho. Ak sa nevieš rozhodnúť, či chceš na cestu alebo do terénu, Revolt „berie" oboje rovnako dobre.
Unboxing: Ghost Asket Essential - všestranný „štrkolet“

Unboxing: Ghost Asket Essential - všestranný „štrkolet“

Uprednostňujete skôr bočné cesty s hrubým asfaltom, rôzne lesné chodníky, štrkové a poľné skratky? Ideálnym riešením bude gravel – možno práve Ghost Asket…
keyboard_arrow_up