Svieži vietor u značky Giant – pohodlie a výkon

Giant predstavil výrazne inovované modelové rady Defy a FastRoad, no pripravil si niečo aj pre fanúšikov tréningu.

Modelový rad s názvom Defy je u značky Giant synonymom pre pohodlnú jazdu a pre rok 2019 doznal výrazné zmeny. Celkovo sú tieto bicykle zamerané na dlhé výjazdy, a to vrátane pohybuje po nie úplne hladkých cestách, či dokonca šotoline. Veľký dôraz sa kladie na komfort jazdca, vďaka čomu si kilometre v sedle užijete najmä s pribúdajúcimi hodinami.


Giant sa rozhodol zapracovať na pohodlí v prednej časti, výsledkom čoho sú nové D- Fuse riadítka. Technológia D- Fuse sa výborne osvedčila pri sedlovke, ktorá sa používa od roku 2014. Vďaka spôsobu kladenia vlákien a svojmu tvaru dokáže pracovať v rozsahu až 12 mm a pohlcovať nepríjemné rázy. Na podobnom princípe sú teraz postavené aj riadítka Contact D- Fuse. Sú ľahšie, výrazne komfortnejšie v potrebnom smere, ale zase tuhé, ak sa do toho potrebujete poriadne oprieť. Tieto 2 komponenty teraz vytvárajú zohratý celok.


Na šírke záleží

V podstate najväčší vplyv na komfort jazdy majú plášte a najmä ich vhodná šírka. Aj z toho dôvodu sú nové Defy schopné teraz pojmúť gumy rozmeru viac ako 32C. Najmä v použití s kotúčovými brzdami tak môžete bicykel využiť aj na občasné výpady po šotoline, alebo skutočne poriadne rozbité cesty a nájsť si nové tréningové okruhy. Celkovo zostáva geometria identická ako u prechádzajúceho modelu, akurát stredové zloženie je o 5 mm nižšie z hľadiska spomínanej zlepšenej priechodnosti pre plášte. Navyše, vlastné kolesá z dielne Giant-u sú pripravené na použitie pre bezdušový systém, čím pohodlie a rovnako odolnosť výrazne stúpa.


Verzia „pro“ pre náročných

Celkovo budú v ponuke 4 modely postavené na karbónových rámoch označených ako Giant Advanced Composite. Nechýbajú im všetky moderné prvky a vlastné technológie značky ako masívna „overdrive“ hlavová partia, či špeciálne tvarovanie zadnej časti rámu a kladenie vlákien pre maximálne pohodlie. Dvojica modelov nesie prívlastok „pro“ a obsahujú navyše aj úplne nový aero predstavec Contact SL Stealth. Celkovo budú tieto modely sedieť aj výrazne športovým jazdcom a pretekárom, ktorí chcú o niečo väčšie pohodlie. Najvyšší model obsahuje navyše aj ďalšiu novinku – merač výkonu Giant Power Pro.



Giant Power Pro

Merač výkonu je pre ambicióznych jazdcov výborná pomôcka a novinkou v ponuke je mode Power Pro. Plne integrovaný s meraním výkonu pre pravú aj ľavú novu samostatne a plne kompatibilný s počítačom Giant NeosTrack GPS, ale samozrejme aj s ostatnými vďaka rozhraniu ANT+. Jeho veľkou výhodou sú minimálne energetické nároky a tiež celková odolnosť – voči vode a prachu, nárazom, ale tiež nízkym teplotám.



FastRoad Advanced a SL

Nie každý má chuť jazdiť vyslovene v športovej jazdeckej pozícii a pre množstvo ľudí je cyklistika v prvom rade o pohybe vonku, prípadne ako výborný prostriedok prepravy. Pre nich je určený nový modelový rad FastRoad Advanced. Základ tvorí karbónový rám a vidlica s pohodlnou geometriou a klasickými rovnými riadítkami. Celok je zameraný v prvom rade na komfort a univerzálnosť použitia v širokom rozsahu.


Pohodlie zvyšuje sedlovka D- Fuse a Smart Mounting System umožní ľahkú montáž zadného nosiča a blatníkov. Kotúčové brzdy prídu vhod najmä v prípade nepriaznivých podmienok, ktoré vás môžu zastihnúť napr. pri dochádzaní do práce. O niečo dostupnejšou alternatívou je FastRoad SL postavený na hliníkovom ráne zo zliatiny ALUXX SL a doplnený o karbónovú prednú vidlicu. Rovnako mu nechýba sedlovka D- Fuse, pohodlné nástavce Contact Ergo Max, či možnosť použitia plášťov až do šírky 32C.


Všetky podrobnosti o novinkách nájdete na domovskej stránke giant-bicycles.com/sk.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Konečne som skúsil aero bicykel - sezóna s Giant Propel

Konečne som skúsil aero bicykel - sezóna s Giant Propel

Dlhé roky tvrdím, že aero model je pre mňa zbytočný, a na prvom mieste mám iné parametre než rýchlosť na rovine. Lenže doba sa zmenila a prišiel čas prehodnotiť názor.
Cestná kolekcia Giant 2024 - evolúcia nie revolúcia PR článok

Cestná kolekcia Giant 2024 - evolúcia nie revolúcia

Giant patrí medzi popredných výrobcov bicyklov a karbónových rámov aj pre iné značky. Ako pretavili svoje skúsenosti do roku 2024 a na čo sa môžete tešiť?
Giant TCR - 28 rokov pretekárskych ambícií PR článok

Giant TCR - 28 rokov pretekárskych ambícií

Giant, jeden z lídrov v cyklistických technológiách, predstavuje už 10. generáciu svojho ikonického radu cestných bicyklov TCR. Čo sa dá ešte vylepšiť na vylepšenom?
keyboard_arrow_up