Batohy a fľaše CamelBak – s istotou na cesty

CamelBak sa stal doslova synonymom pre hydratáciu a batohy s vodným rezervoárom. Nezaspal ale na vavrínoch a svoje produkty neustále inovuje s cieľom zvýšiť bezpečnosť a komfort použitia. Pozrite si niektoré novinky.

M.U.L.E. LR 15

Pre tých, ktorí nepotrebujú extra veľa miesta je tu model M.U.L.E.. 15 litrov objemu, doplnených viacerými vychytávkami, dokáže spríjemniť každý výjazd. Nový 3 litrový rezervoár Crux LR vďaka širšiemu priemeru trubky umožní jazdcovi čerpať o 20 % viac vody na jedno potiahnutie. Chrbtová časť Airfoil odvetráva chrbtovú časť a zlepšuje pohodlie nosenia.

Jednoduché magnetické upnutie hadičky späť na batoh dovoľuje venovať sa v plnej miere trialu, bez zbytočného hľadania správnej polohy. Spodný lem zaručuje adekvátne usadenie batohu. Súčasťou je aj nepremokavý obal, ako aj upínacie oká pre odloženie si prilby. Celkovo 7 vreciek uskladní a oddelí základné veci pre nerušenú jazdu. Hmotnosť batohu je 800 g, je dostupný v modrom, olivovom, červenom a čiernom prevedení a cena sa pohybuje okolo 135,95 €.


H.A.W.G. LR 20

Batoh H.A.W.G. je 20 litrovou obdobou svojho menšieho brata, M.U.L.E. 15. Aj on obsahuje rezervoár Crux LR, navrhnutý tak, aby výborne sedel v spodnej časti a nebránil jazdcovi pri pohybe či odkladaní vecí. K tomu mu dopomáhajú popruhy, ktoré ho pevne upnú. Ventilácia v chrbtovej časti je zabezpečená prostredníctvom panelu Airfoil, oddeľujúceho chrbát od batohu pre lepší komfort. Magnetický záchytný držiak pre hadičku uľahčí manipuláciu s ňou.

Na potrebných miestach, najmä v zadnej časti, sú umiestnené viaceré reflexné prvky, zlepšujúce viditeľnosť aj pri slabšom svetle. Nastaviteľné bedrové upínacie pásy pomáhajú udržať batoh v tej pozícii, ktorú si sami zvolíte. Hmotnosť batohu je približne 1 kg, je dostupný v čiernom a červenom prevedení a cena sa pohybuje okolo 149,95 €.


K.U.D.U. Protector 20

Dobrodružstvo na neznámych trailoch či len potreba pocitu bezpečia je kľúčovým prvkom batohu K.U.D.U Protector 20. Stredne veľký, 20 litrový batoh, môže vďaka odzipsovateľnému úložnému priestoru slúžiť len ako samotná ochrana chrbta, nazvaná Full Back CE Level II Protector, ktorá pri páde absorbuje až 95 % energie nárazu.

Taktiež poskytuje priestor pre uskladnenie full-face prilby či chráničov. Bedrový pás na jednej strane stabilizuje batoh na chrbte, na druhej zas poskytne vrecká dostupné počas jazdy. Nenahraditeľnou súčasťou je aj nepremokavý, reflexný plášť. Batoh váži 1 500 g, je dostupný v čiernom a tmavozelenom prevedení a cena sa pohybuje okolo 195,95 €.


K.U.D.U. Protector 30 TransAlp

Najväčší z ponuky série K.U.D.U. je tu pre vás a vaše dlhé výjazdy. 30 litrový objem pojme všetko potrebné, od náradia, cez oblečenie, až po neskromné občerstvenie. Trojvrstvový ochranný panel s CE Level II pohltí energiu nárazu, ktorá by bola smerovaná na zraniteľnú oblasť chrbta.

Možnosť pripnutia prilby či chráničov, alebo 7 oddelených priehradiek poskytujú dostatok miesta. 3 l rezervoár uhasí smäd aj počas celodenného výletu v horách. Horný a spodný zapínací pás sa postará o minimalizáciu nechceného posúvania sa batohu. Hmotnosť batohu je 1 500 g, je dostupný v tmavoolivovom prevedení a cena sa pohybuje okolo 235,95 €.


Classic 2,5 l

Ak preferujete minimalistické rozmery vášho vybavenia, či voľnosť pohybu bez prebytočného obmedzovania, je tu pre vás model Classic. Malý objem, 2,5 l je určený práve pre rezervoár s identickým objemom. Do zadného vrecka skryjete nevyhnutné, ako kľúče či mobil.

Hrudný pás stabilizuje batoh na chrbte. Reflexné prvky sú už samozrejmosťou. Hmotnosť činí 170 g, je dostupné čierne, modré, žlté a červené prevedenie a cena sa pohybuje okolo 57,95 €.


Fľaše rady Podium

O potrebe a nevyhnutnosti pitného režimu hádam ani nie je potrebné hovoriť. Jednou možnosťou je vodný rezervoár a v texte vyššie je hneď niekoľko tipov. Pre niekoho však môže byť príliš objemný a obmedzujúci. Našťastie je tu osvedčená klasika v podobe fľaše pripevnenej na rámovú trubku. CamelBak ponúka širokú škálu rôznych modelov a farebných variácii fliaš. Pozrime sa na sadu Podium.

Fľaše sú vyrábané z polypropylénu, ktorý je BPA, BPS & BPF-Free. Vďaka technológii Hydroguard sa predchádza nepríjemnému zmiešavaniu chutí nápoja a samotného plastu fľaše. Pre lepší úchop sú ergonomicky tvarované pre správne a pevné zovretie. Pri náustku je možnosť sňať ho z fľaše a umyť samostatne, teda aj dôkladnejšie. Systém otáčania uzáveru náustku umožní predísť nechcenému rozliatiu tekutiny.

Podium

Fľaša pre tých, ktorí vedia čo chcú. Uzamykanie náustku neprepustí tekutinu mimo fľaše bez vášho vedomia. Ľahký a stlačiteľný materiál, spolu s HydroGuard technológiou, urobia z pitia skutočný zážitok. Široké hrdlo fľaše je adekvátnym pomocníkom pri jej plnení ľadom či umývaní.

Tento model je dostupný v 9 farebných kombináciách. Hmotnosť je 91 g, objem 710 ml a cena sa pohybuje okolo 13,95 €. V ponuke je aj 620 ml verzia v 4 farebných prevedeniach za 11,95 €.


Dirt Series

Ako už napovedá samotný názov, fľaša je určená pre vyznávačov lesných trailov v akýchkoľvek podmienkach. Tomu zodpovedá aj jej špecifikácia. Krytku na náustok, ktorá zabraňuje vnikanie blata tam, kde nemá čo robiť, oceníte kedykoľvek. Hmotnosť fľaše je 92 g, má objem 620 ml a cena sa pohybuje okolo 15,95 €.


Dirt Series Chill

Špina ostáva mimo náustku vďaka krytke na náustku. Konštrukcia s dvojitými stenami uchováva teplotu nápoja stabilnú dlhšiu dobu, než je tomu pri klasických, jedno-stenových fľašiach. Hmotnosť fľaše je 113 g pri objeme 620 ml a cena sa pohybuje okolo 18,95 €.


Podium Chill

Dvojitá stena poskytuje dostatok izolácie, aby udržala teplotu nápoja na správnej hodnote počas potrebnej doby. Ľahký materiál je zároveň aj stlačiteľný s minimom námahy.

Široké hrdlo fľaše poskytuje dostatok priestoru pre bezproblémové vkladanie ľadu či jej čistenie. Na výber je až zo štyroch farebných kombinácií. Pri objeme 620 ml fľaša váži 113 g a cena sa pohybuje okolo 16,95 €. V ponuke je aj 710 ml verzia, ktorá je dostupná v piatich farbách v cene cca 18,95 €.


Podium Ice

Ľadovo studená voda aj po hodine jazdy v letnom počasí. Nemusí to nutne byť len privilégiom pohostinstva. Aj takýto luxus si môžete dopriať s fľašou Podium Ice. Dokáže udržať teplotu na stabilnej úrovni až 4x dlhšie, než bežná fľaša - a platí to aj opačne.

Teda v zime dokáže udržať nápoj v “použiteľnom” stave po dlhú dobu. Ľahký materiál a uzamykateľnosť náustku, udržia tekutinu vo fľaši, kedy potrebujete. Dostupná je v 3 farebných prevedeniach. Objem fľaše je 620 ml, hmotnosť 163 g a cena okolo 23,95 €.


Podium Kids

Pre najmenších je pripravený samostatný variant. Zaujímavé farebné prevedenia zachytia pohľad nejedného malého cyklistu. Tak ako aj zbytok série, aj táto fľaša je vyrobená zo zdravotne nezávadného materiálu. Objem fľaše je 610 ml a cena sa pohybuje okolo 11,95 €.


Najmä v prechodnom a zimnom období neraz potrebujete dostatočný úložný priestor, do ktorého by ste zbalili potrebné extra vrstvy oblečenia. V tomto období taktiež rýchlejšie klesá teplota nápoja, čomu sa dá, pochopiteľne, predísť kúpou lepšie izolovanej fľaše. V tom všetkom dokáže CamelBak výborne pomôcť, stačí si len vybrať vhodný model pre váš štýl jazdy...

Kompletnú ponuku a všetky detaily nájdete na stránke výrobcu. Dovozcom na Slovensko je Progress Cycle.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
keyboard_arrow_up