Výkonné svetlá a reflexné tašky pod sedadlo od Blackburn

Či už chcete jazdiť v noci, alebo zvýšiť svoju bezpečnosť pri pohybe v zhoršených svetelných podmienkach, Blackburn má odpoveď.

Ak potrebujete silný svetelný lúč, ktorý dosvieti až k vašim vchodovým dverám, alebo slabšie svetlo za súmraku trvajúce dlhé hodiny, denné svetlá Blackburn vám radi budú robiť spoločnosť za každých okolností. V novej sezóne Blackburn predstavuje tri modely predných svetiel, takže výber toho správneho je už len a len na vás.

Všetky svetlá výrobcu Blackburn spĺňajú štandard ANSI FL-1 vytvorený Americkým národným inštitútom pre normalizáciu, ktorý poskytuje meranie výkonnosti pre príručné svietidlá. Hoci produkty nie sú povinné dodržiavať tento štandard, spoločnosť Blackburn chce ponúkať plnú transparentnosť v reálnych podmienkach.


Svietidlá z novej kolekcie Dayblazer majú niekoľko spoločných vlastností

Výborná bočná viditeľnosť
Vstavané prvky vytvárajú jasný dopad svetla na každú stranu, ktorá sa stará o 270-stupňovú viditeľnosť na križovatke.

Indikátor stavu batérie
Malá zabudovaná LED dióda signalizuje stav batérie pomocou rozličných farieb. Zelená znamená nabitie nad 75 %, oranžová 75-25 % a pri červenej ostáva už len 25 %.

Univerzálna montáž svetla
Silikónové držiaky, ktoré nájdete v každom balení, sedia na priemery od 15 do 35 mm, takže svetlá je možné pripevniť na akúkoľvek časť bicykla. Vďaka dodanému klipu dokonca aj pre oblečenie alebo batoh.

Nabíjanie cez micro USB
Batérie v svetlách sú nabíjateľné cez klasický USB port, ktorý je tiež súčasťou balenia.

Stupeň ochrany krytu IP-67
Štandard IP-67 vyjadruje odolnosť voči vniknutiu prachu a ponoreniu do vody s maximálnou hĺbkou 1 m po dobu 30 minút. 

Predné svetlá

DAYBLAZER 400 FRONT LIGHT je malé svetlo s nízkou hmotnosťou len 59 g za výbornú cenu. Pri najväčšej záťaži 400 lúmenov vydrží svietiť hodinu. No pri šetriacom režime blikania zvládne aj 10-hodinovú jazdu, na ktorú sa batéria bude dobíjať 3 hodiny.


 
Svetlo DAYBLAZER 800 FRONT LIGHT s 800 lúmenmi zaostreného osvetlenia poslúži aktívnemu cyklistovi, a zároveň zaberie minimum miesta. 800-vka je vybavená TIR šošovkami s vnútorným odrazom, ktorý efektívne zaostrí na horúci stred, ako aj na bočné chladné okraje, čím umožní jazdcovi jasne vidieť na cestu. Ponúka päť svietiacich režimov, pričom najslabší vydrží až 12 hodín. 

V malej tyčinke DAYBLAZER 1100 FRONT LIGHT sa ukrýva až 1 100 lm a so svojimi 140 g ďaleko prekračuje výkonnosť rovnakej váhovej kategórie. Ak chcete jazdiť v noci alebo sa počas jesenných večerov bezpečne vracať domov, tento elegantný prístroj sa vám bude hodiť. Svetlo je zabezpečené TIR šošovkami a lítiovo-iónovou batériou, ktorá utiahne aj 7-hodinovú nepretržitú prevádzku. Ani pripevnenie na prilbu nebude žiaden problém, pretože súčasťou balenia je aj držiak v štýle akčnej kamery.


Reflexné tašky pod sedlo

Cyklo tašky sú vynikajúci pomocníci pre každého jazdca. Či už potrebujete ukryť náhradnú dušu, vziať si niečo na prezlečenie, alebo energetický doping, úložného miesta nie je nikdy dosť. Kapsy z kvalitného materiálu dlho vydržia, jednoducho sa ošetrujú a tie najlepšie majú v sebe všité reflexné prvky. Také sú aj nové kapsičky od Blackburn.

 

GRID SEAT BAG

Klasický model tašky pod sedadlo je spojený zváranými švami, vďaka čomu znižuje jej hmotnosť aj objem a eliminuje vniknutie vlhkosti. Vodovzdorný textilný materiál a vodotesné zipsy udržujú tašku a najmä jej obsah v suchu. Povrch je pokrytý viacerými reflexnými aplikáciami, ktoré poskytujú ochranu a zviditeľnia jazdca pred vodičmi. Pripevnenie k bicyklu zvládnete pomocou suchého zipsu na háčiku a za pár sekúnd. Model v minimalistickom dizajne sa vyrába v troch veľkostiach.

GRID SMALL SEAT BAG s objemom 0,4 l je najmenší, no stále dostatočne veľký, aby odniesol náradie, pumpu a dve duše. 


 
Dvakrát taká veľká je GRID MEDIUM SEAT BAG s objemom presne 0,8 l, do ktorej zmestíte navyše ešte aj väčšiu desiatu.


 
Ak si chcete vziať so sebou na výjazd naozaj všetko, siahnite po najväčšom modeli GRID LARGE SEAT BAG. Naozaj obrovský vnútorný priestor je efektívne rozdelený odnímateľným deličom na dve časti a má aj vnútorné zasúvacie vrecko. V pohode tu zmestíte bundu, malú pumpu, náhradné duše a ešte aj súpravu náradia. 


 
Tie isté výborné vlastnosti, len trošku iný dizajn nesie model GRID MTB SEAT BAG, ktorý je určený najmä pre horské bicykle. Jeho kompaktný tvar je prispôsobený na telo MTB a na to, aby odniesol všetko, čo jazdec potrebuje.


Všetky taštičky, svetlá, ale aj množstvo iných produktov nájdete na domovskej stránke Blackburn. Dovozcom na Slovensko je Progress Cycle.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Garmin Varia RTL 510 – výmena akumulátora

Garmin Varia RTL 510 – výmena akumulátora

Garmin radar existuje na trhu už mnoho rokov. Prvé z jeho verzií už majú obvykle akumulátor vo veľmi zlom stave. Poďme sa pozrieť na to, čo obnáša jeho výmena.
Test: Force TORCH 2000LM USB – dve svetlá v jednom?

Test: Force TORCH 2000LM USB – dve svetlá v jednom?

Chcete brázdiť traily aj potme a zároveň na ceste neoslepovať vodičov? Hľadanie vhodného svetla sa práve skončilo.
Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
keyboard_arrow_up