Piatykrát po sebe double zlato – striebro v podaní Jozefa Metelku

Na svetovom šampionáte v Riu de Janeiro sa stal Jozem Metelka suverénnym víťazom v stíhacích pretekoch na 4 km a v pevnom kilometri bral striebro, a to už piaty rok po sebe.

Slovenský reprezentant Jozef Metelka sa stal suverénnym víťazom stíhacích pretekov na 4 km na svetovom šampionáte v dráhovej cyklistike zdravotne znevýhodnených športovcov v brazílskom Riu de Janeiro. V kategórii C4 dosiahol výsledný čas 4:30,584 s a strieborného Austrálčana Kyla Bridgwooda (4:36,546) zdolal takmer o 6 sekúnd. Bronz patrí Jaco van Gass Ovi z Veľkej Británie (4:43,461).

Metelka prišiel o časť ľavej dolnej končatiny po motocyklovej havárii v marci 2009 počas štúdia športového koučingu na Oxford Brookes University vo Veľkej Británii, kde dodnes žije. Je dominantný v pretekoch na 4 km, zlato z majstrovstiev sveta v tejto disciplíne získal piaty rok po sebe. V stíhačke je aj paralympijský víťaz z Ria de Janeiro 2016.


Navyše má vo vrecku po piatykrát za sebou aj double zlato – striebro. V stíhacích pretekoch na 1 km s pevným štartom skončil na druhom mieste. V kategórii C4 bol nad jeho sily Brit Jody Cundy a Metelka zaostal za víťazom o 2,757 sekundy.


Tridsaťjedenročný piešťanský rodák tento fakt komentoval aj na svojom facebookom profile popri fotke, na ktorej ukazuje všetkých päť prstov na ruke: "Päť rokov a päťkrát double zlato-striebro! Ďakujem svojím trénerom Tomovi Kirkovi a Kyleighovi Mannersovi a tiež sponzorom. Verím, že budem ďalej tlačiť na svoje hranice. Jedna noha, jeden tím, veľa medailí a žiadne limity."

(zdroj fotiek: FB UCI a FB Jozef Metelka)
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Ospravedlnenie a plány do budúcnosti Jozefa Metelku – keď hlavy vychladnú

Ospravedlnenie a plány do budúcnosti Jozefa Metelku – keď hlavy vychladnú

Jozef Metelka sa verejne ospravedlnil za svoje výroky po vlaňajších Majstrovstvách sveta v cestnej paracyklistike v Juhoafrickej republike na adresu vedúceho výpravy Branislava Režňáka.
V Gente sa darilo Metelkovi aj Pavlendovej

V Gente sa darilo Metelkovi aj Pavlendovej

Slovenským reprezentantom v dráhovej cyklistike Jozefovi Metelkovi a Alžbete Pavlendovovej sa darilo na exhibičnom šesťdňovom podujatí v belgickom Gente.
Zlatý pedál 2016 pre Petra Sagana

Zlatý pedál 2016 pre Petra Sagana

Najlepším cyklistom Slovenska za rok 2016 sa podľa predpokladov stal Peter Sagan. Už dvojnásobný majster sveta z cestných pretekov s hromadným štartom triumfoval v tradičnom výročnom bilancovaní Slovenského zväzu cyklistiky pred dvojnásobným paralympijským víťazom Jozefom Metelkom a Patrikom Tyborom, ktorý sa 45. miestom v pretekoch na ceste na olympijských hrách v Riu de Janeiro postaral o druhý najlepší výsledok Slováka na OH v modernej histórii.
keyboard_arrow_up