Zdroj: twitter.com

Slovenským reprezentantom v dráhovej cyklistike Jozefovi Metelkovi a Alžbete Pavlendovovej sa darilo na exhibičnom šesťdňovom podujatí v belgickom Gente.

Slovenský hendikepovaný športovec Jozef Metelka zvíťazil v piatkovej časovke na 500 m na exhibičných pretekoch dráhových cyklistov v belgickom Gente. Na tradičnom podujatí "Six Days of Gent“ na jednej z najstarších dráh v Európe, ktorú postavili ešte v roku 1927, Metelka ovládol preteky na tri kolá medzi paracyklistami výsledným časom 33,900 s. Dosiahol rýchlosť 53,0973 km/h.

Víťazstvo


Tridsaťročný rodák z Piešťan Metelka, ktorý dlhodobo žije v Anglicku, nedávno absolvoval premiéru na pretekoch Svetového pohára cyklistov-dráharov medzi "zdravými" pretekármi v Glasgowe a v kvalifikácii stíhačky jednotlivcov tam skončil na 14. mieste. Metelka je dvojnásobný paralympijský víťaz a trojnásobný medailista z Ria de Janeiro a v Gente sa predstaví ešte v tímšprinte na 500 metrov s dvojicou ďalších pretekárov.

Za ním skončil belgický ženský tandem Anneleen Moniseurová - Griet Hoetová (36,560) a na treťom mieste klasifikovali ďalšieho domáceho pretekára Krisa Bosmansa (36,650). Neskôr triumfoval aj v tímšprinte na 500 m s Koenom Heuvinckom a Diederickom Schelfhoutom (čas 38,760 s, rýchlosť 46,4396 km/h) nad triom Arnout Matthys, Kris Bosmans a Daniel Abraham (39,450 s, 45,6274 km/h).

Dvadsaťšesťročná rodáčka z Krupiny Pavlendová počas víkendu medzi ženami obsadila druhú priečku v scratchi, neskôr bola štvrtá v omniu. V oboch prípadoch triumfovala domáca Lotte Kopecká. Hlavnú kategóriu podujatia, ktorou bola súťaž dvojčlenných tímov, vyhrali Briti Bradley Wiggins s Markom Cavendishom pred domácim duom Moreno De Pauw, Kenny De Ketele.

Podujatie v Gente sa každoročné koná na útulnom velodróme - najstaršom drevenom na svete. Postavili ho už v roku 1927, rekonštrukciou prešiel v roku 1965. Dráha meria len 166 metrov a je poslednou tohto druhu na svete s licenciou Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI).

[Foto na úvode: twitter.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Piatykrát po sebe double zlato – striebro v podaní Jozefa Metelku

Piatykrát po sebe double zlato – striebro v podaní Jozefa Metelku

Na svetovom šampionáte v Riu de Janeiro sa stal Jozem Metelka suverénnym víťazom v stíhacích pretekoch na 4 km a v pevnom kilometri bral striebro, a to už piaty rok po sebe.
Ospravedlnenie a plány do budúcnosti Jozefa Metelku – keď hlavy vychladnú

Ospravedlnenie a plány do budúcnosti Jozefa Metelku – keď hlavy vychladnú

Jozef Metelka sa verejne ospravedlnil za svoje výroky po vlaňajších Majstrovstvách sveta v cestnej paracyklistike v Juhoafrickej republike na adresu vedúceho výpravy Branislava Režňáka.
Úspešná generálka dráharov pred majstrovstvami Európy

Úspešná generálka dráharov pred majstrovstvami Európy

Už od zajtra do nedele 22.10., sa v Berlíne začne boj o tituly európskych šampiónov na dráhe. Ako prípravu si naši zaradili Grand Prix Vienna, kde sa im darilo.
keyboard_arrow_up