doteraz som jazdil iba na MTB, rekreacne, ked som skusil na par metroch cestak, bolo rozhodnute. Prave si vyberam, chcel som aj bazarovy, to som uz zamietol, s najvacsou pravdepodobnostou to bude Bianchi. Predajca odporucil (kedze ide o moj prvy cestak) Intenso, s komfortnou geometriou. Ked som ho isiel objednavat, preklikal som sa k Oltre XR1 (XR2 je uz daleko za budgetom, vlastne to bol uz aj Intenso
Ide o zavodnu geometriu. Kedze som ziaden cestak este nemal, je naozaj lepsie ist najskor do komfortnejsieho ramu? Tych par metrov, co som sa na oboch povozil mi nic nepovie, to predpokladam pocitim po prvych desiatkach km .
Oplati sa mi priplatit (cca 500€) za XR1 2017 (na 105) vs Intenso 2016 (na Ultegre) - neriesim teraz vzhlad, ale kvalitu ramu. Kolesa momentalne neriesim, tie pridu narad o rok, dva. Neplanujem jazdit niekolkohodinove vyjazdy, skor tak 2-hodinovky, castejsie, prevazne rovina, bez kopcov.
dakujem za kazdu radu
posledný komentár: 11. 5. 2025 o 21:43
Ten S-Works je síce paráda, ale má aktuálnu Duru, teda vlastne starú Duru, lebo už sa predáva nová a shitné kolesá v základnej cene.
Kolesá na obyč. š*****ach a s bežným ráfikom zhadzujú ten bicykel, čiže to chce aspoň Zondy (350e nové) a to sme už cez 3000e.
Pred nedávnom bol v Kaktuse S-works rám, nový, za 1400e + stará Dura v akcii za 1200e + Zonda za 350e + sedlo a podobné blbosti tak < 3500e a má všetko nové.
Chce samozrejme googliť.
Asi chod proste do toho, ktory sa ti najviac paci vzhladom a pride ti najviac "cool"
Individuálny prístup, vyskladanie na mieru a na cestách málo vídaný rám..skús napísať, majiteľ rád poradí a vyzná sa
Tak majitel v inzerate pise, ze ho preda aj so starymi kolesami, dokonca aj predajnu cenu tam ma uvedenu tu nizsiu. Takze zase si nenechaj natlacit nieco co nechces. Druha vec je, ze v inzerate su kolesa SLR a na tej druhej fotke su FastForwardy. Tak co tam vlastne realne je? Dalsia vec tych drahsich kolies – predpokladam, ze to budu galuskove kolesa. Nemam nic proti galuskam, sam ich jazdim, ale pre zaciatocnika su podla mna vhodnejsie plastove kolesa (hlavne z titulu „udrzby“, nie samotnej jazdy).
Nevýhodou galusiek je ale komplikovaná výmena a aj cena galusiek, takže pre začiatočníka to nie je moc dobrá voľba.