Ronzon22 "cyklokroska" je fajn, riesil som ju ako univerzal a bezudrzbovku a do zbierky
.
Tenke kusave
kolesa sa lepsie prederu cez sneh/blato, vzdy bude rychlejsia ako MTB, no pomalsia ako cestak. Jazdim ju mimo cesty, pod hradzou a lesy pri Dunaji, som maximalne spokojny a stale nadseny.
Taktiez nesklame rychlym presunom po asfalte. Samozrejme je obmedzujuca pri prechode cez sutre alebo korene, je tvrda - minimalny komfort, vsetko dostavas do tela, kazdu odozvu nerovnosti, taktiez technicky narocnejsia, nakolko s cestarskymi riadidlami je to ine, ako siroke lastovicky.
Na strane druhej je uchyt pevny a isty, je to akoby si drzal rohove nadstavce a zaroven mas krasne po ruke
brzdy a radenie. Sirkou riadidiel vsak straca mierne stabilitu. Co neprejdes - to prebehnes
. Chyby v teren neodpusta, odpruzena
vidla na MTB je velmi napomocna vec.
Udrzba - prakticky len hnacia sustava, retaz. V zime sa treba hrat s tlakom vo vidli na MTB, riadne mazat klzaky, riziko kondenzacie vody (prechod byt - von - byt), pruzinova vidla tiez tuhne, chcem tento rok vyskusat ako sa bude chovat Rock Shox XC 32 (GT Karakoram)
Ja mam na cyklokrose kotucove brzdy, mechanicke Avidy BB5. Brzdia za kazdych podmienok.
Zatial sa v drvivej vacsine pouzivaju klasicke cantilevery, su teoreticky jednoduhsie na udrzbu a nadstavenie, brzdny ucinok vsak slabsi.
Mechaniky chvilu trva kym vyladis aby ti paka nesla po riadidlo, aby to necinkalo, nesuchalo atd...