Ahojte,

za pár týždňov by mi mal prísť rám na nový cesťák a preto už intenzívne rozmýšľam nad výberom komponentov. Po týždňoch rozhodovania nad rámom som sa teraz zasekol pri výbere kľúk a stredového zloženia. Jedná sa o to, že rám má stred BB86 (Pressfit), takže ideálne by bolo použitie Hollowtech stredového zloženia a kľúk, prípadne GXP. No keďže by som chcel kľuky s wattmetrom, tak kľuky od Shimana nie sú ideálna voľba (majú zlú presnosť), a taktiež to vychádza najdrahšie. U GXP som zase čítal o častom opotrebení osky kvôli atypickému preloadu a zlému tesneniu.
Najlepšie aj preto vychádza DUB, u toho je zase problém s malými ložiskami kvôli hrúbke osky, takže ich životnosť by mala byť podstatne kratšia (no neviem aký veľký problém by to bol u mňa, keďže mám dosť nízku hmotnosť a jazdím skôr kadenčne).
Preto sa chcem spýtať, či máte niekto skúsenosť s GXP, aká je spoľahlivosť tohto systému? Prípadne ako je to s trvanlivosťou ložísk u DUB na BB86 (pokiaľ niekto máte SRAM alebo Quarq kľuky napríklad na Canyone, Giante alebo Scotte).
Pokiaľ viete aj o nejakých iných riešeniach, tak si rád rozšírim obzory.
Dopredu díky.
27.05.2020 - 23:18:18
00
jazdím na MTB GXP a životnosť je v pohode. utesnenie mi príde lepšie ako na HT2 a to bike často vapkujem :)
28.05.2020 - 07:07:25
00
ddddd_ nazdar, ako si to nakoniec vyriesil, mas uz teraz nejaku dlhodobu skusenost? Budem riesit identicky problem
26.02.2022 - 10:44:31
00
Ahoj, nakoniec som zostal pri Shimano kľukách a wattmetri na ľavej kľuke. Bola to stávka na istotu, dúfam, že ložiská nemusím riešiť zopár sezón. Dura-ace kľuky hmotnosťou nenadchnú ale ani neurazia. Na druhú stranu sú Dura-ace a Ultegra kľuky lepené, takže sa stáva relatívne (!) často, že sa rozpadnú, takže sa snažím ich pravidelne kontrolovať, či nenájdem nejakú prasklinu. Každopádne môj budúci bike už určite BB86 alebo BSA mať nebude, je to dosť obmedzujúce pri výbere kľúk.
26.02.2022 - 21:32:57
10
keyboard_arrow_up