Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdravim, kúpil som z bazaru gravel so sedlom SQlab 60x, kvalitné sedlo, ale nesadlo mi, na koniec sezóny som ešte za pár eur kúpil nejaký základ Selle Italia, tiež mi nesedí. Oproti cesťaku sa na gravely sedí viac vzpriamene a sedla sa mi zdajú moc tvrdé a pritom som nikdy na MTB ani na cesťaku nemal problém so sedlom. Aké sedla jazdite na gravely vy alebo aké by ste odporučili?
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 07:46:23
00
Ja som mal na cesťáku nekonečné problémy so sedlami, resp. jazdiť sa mi dalo,ale bolo cítiť,že nikdy to nebolo to pravé orechové. Aby som eliminoval problémy so sedlom,tak som podvedome viac šlapal do pedálov,takže nikdy sa mi na cesťáku nedalo šlapať ´´napohodu´´.

Kupil som gravel (Author Ronin) predal cesťák a s gravelom mi prišlo sedlo,ktoré bolo od prvého sadnutia až po niekolkohodinové šichty splnený sen.
https://sk.author.eu/sedlo-asd-guru-x1-cr-mo-ua31052020

Usudzujem ale,že skôr ako sedlo mi pomohla zmena posedu,teraz mám posed kratší a vzpriamenejší.
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 10:57:44
00
Sedlo je strašne individuálna záležitosť. Čo sedí jednému, nemusí vôbec druhému. Asi ti neostane len poriadne premerať sedacie kosti + skúsiť nejaké testovacie sedlá. Môžem ti síce vychváliť ako mi sedí moje Ritchey Skyline WCS, ale tebe vôbec nemusí pomôcť.
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 11:07:53
00
Skús nájsť predajňu, kde ponúkajú testovacie Fizik sedlá. Nám viacerým sedia Terra Argo, len rôzne šírky. V predajni ti odmerajú sedacie kosti a podľa toho ti apka určí potrebnú šírku sedla.
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 21:09:57
00
Osobne som jazdil "za kariéru" cca 8 sediel, každé mi sedelo, resp. nemal som s ním problém, o to som viac prekvapený, že teraz dve nesadli... ešte doriesim geometriu bicykla a popri tom sa poobzeram po sedlach. Zatiaľ to Fizik Terra argo vyzerá najlepšie a je aj za prijateľnú cenu. Myslím, že gravel so svojou tuhostou a vzpriamenejsim sedením je špecifický v tejto oblasti.
Zobraziť komentár 29.01.2025 - 06:40:04
00
keyboard_arrow_up