Cancelara proste urobil zle takticke rozhodnutie. Utrhol sa, a dufal, ze jeho unik nikto nezachyti. Pre jeho smolu ho zachitil Sagan. Ak by sa neodtrhaval, mal by vacsiu sancu dojst prvy. Ale zaroven by mal aj vacsiu sancu dojst horsie ako druhy. Keby sa utrhol Sagan a zachytil ho Cancelara, urobil by presne to iste ako dnes Sagan. Proste Cancelara vyrobil situaciu, ktoru neslo riesit inak ako sme videli.
Len na vysvetlenie prečo Cancellara ťahal:
Švajčiar Cancellara, ktorý pred ôsmimi rokmi ako 23-ročný vyhral prológ na TdF prvýkrát v kariére a do 1. etapy vstupoval v žltom tričku, si z nedeľňajšieho nezvládnutého záveru nerobil ťažkú hlavu. "
Dnešok bol skôr o udržaní si žltého trička ako o víťazstve v etape. Tím odviedol skvelú prácu. Atak bol najlepšou obranou a 500 metrov pred cieľom som nemal v úmysle spomaliť. Keď si niečo zaumienim, tak za tým idem až do konca. Nevzdám sa, inak by som to nebol ja. Možno Sagan o osem rokov urobí to isté."
Zo zdroja:
http://sport.aktuality.sk/c/133101/tdf-peter-sagan-opat-prijemne-sokoval-vitazstvo-v-prvej-etape/