Pekne upravena fotka....
29.06.2015 - 21:08:07
00
fajnova momentka a pekny post process :y:
29.06.2015 - 21:19:10
00
A ako to je unas na Slovensku ohľadom žien, dievčat si len môžeme domyslieť keďže v ČR sú ďaleko pred nami... (viď. článok nižšie) !!!??? Napriklad teraz MSR Žilina časovka žien na štarte ČR 22, SVK 7, juniorky ČR 14, SVK 5. Preteky žien na štarte ČR 27, SVK 12, juniorky ČR 16, SVK 3.



Sáblíková deklasovala cyklistické profesionálky. Opravdu?
Česká multisportovní hvězda Martina Sáblíková v sobotu na spojeném šampionátu českých a slovenských cyklistek opět deklasovala startovní pole. V reakci na to se znovu objevuje kritika české profesionální cyklistky, které opět vládne sportovkyně se zcela jinou profesní orientací. Situace ale není tak jednoduchá, jak se na první pohled může zdát. Martina Sáblíková je bez sebemenších pochyb talentovaná sportovkyně s obrovskou vůlí, což jí pomohlo navzdory startovním podmínkám stát se tím, čím je – živoucí legendou českého sportu. Tento komentář rozhodně nemá za cíl jakkoli zpochybňovat její výkony nebo výsledky. Ale nářky nad českými cyklistkami v tomto nejsou fér.

Rychlobruslařka už nestrádá
Doby, kdy Sáblíková na dlouhých soustředěních musela jíst i plesnivý chleba jsou dávno pryč. Dnes má díky komerčním sponzorům, ale také podpoře Ministerstva vnitra podmínky odpovídající profesionálnímu sportovci. Ať už se jedná o materiální, zdravotnické, finanční zabezpečení nebo dostupnost různých soustředění. To je oproti jejím soupeřkám na českých silnicích obrovský rozdíl. České profesionální cyklistky v tomto smyslu bychom zřejmě napočítali na prstech dvou rukou, velká část z nich navíc na šampionátu ani nestartovala, protože se věnuje jiným cyklistickým disciplínám. Už samotný počet 27 žen na startu hovoří za vše.

Na startu většina amatérek
Česká rychlobruslařka tak na stupních vítězů stála například s lékárnicí na plný úvazek Zuzanou Neckářovou nebo teprve devatenáctiletou nadějí české horské cyklistiky Barborou Průdkovou, která se ještě před třemi lety věnovala na reprezentační úrovni lyžování. Ze startovní listiny pak k cyklistkám na plný úvazek můžeme ještě zařadit snad jen dvojici dráhařek pražské Dukly, zkušenou Martinu Růžičkovou, cyklokrosařku Martinu Mikuláškovou a Pavlínu Šulcovou, která kombinuje horská kola se silničními. Mistrovství se opět nezúčastnily nejlepší české závodnice v olympijském cross-country horských kol. Kateřina Nash pomalu končí kariéru a Tereza Huříková v sobotu zápolila na maratonském šampionátu v Itálii. A nezúčastnila se ani Karla Štěpánová, Jitka Škarnitzlová nebo Pavla Havlíková. Výčet cyklistických profesionálek se zřetelně omezuje zejména na závodnice pohybující se především v terénu. Čím to je? Předně v podstatě vůbec neexistuje ženská silniční reprezentace. Respektive donedávna neexistovala. Český svaz cyklistiky (ČSC) tato oblast nezajímala, neexistoval nikdo, kdo by měl ženskou reprezentaci na starosti. Není divu, že s ČSC mívala značné rozepře svého času i Lada Kozlíková, která patřila na přelomu tisíciletí ke světové špičce.

Situace se zlepšuje
Adeptky reprezentace si tak samy sháněly finance, aby občas mohly vyjet na nějaký závod. Za tímto účelem postupně například nafotily několik kalendářů. Svaz pak v podstatě pouze půjčil dresy. Přesto se stávalo poměrně běžně, že oba české mezinárodní etapové závody žen zůstávaly bez obsazení domácí reprezentací. Situace se začala nepatrně zlepšovat až v minulém roce, kdy se organizace ujali ve svém volném čase nadšenci jako je Jaromír Friede nebo Michal Frantík. Přesto na loňský světový šampionát jela pouze Martina Sáblíková, která díky své sportovní historii přináší cyklistice mediální pozornost, aniž by pro to svazoví funkcionáři museli cokoli udělat. Česká republika měla sice „vyjeta“ dvě místa, ale po onemocnění původně nominované (chodkyně) Anežky Drahotové se nikdo neobtěžoval s dopisováním jiné závodnice. Pavlína Šulcová s Martinou Růžičkovou tak závod prožívaly pouze jako spolukomentátorky České televize a domácí jedničce nemohly nijak pomoci. Věřme ale, že i české ženské silniční cyklistice se postupně blýská na lepší časy. Například v osobě stále ještě juniorky Nikoly Noskové, která se na sobotním šampionátu jako jediná dokázala dlouho držet Sáblíkové a která na loňském světovém mistrovství sahala po medaili. Dále u nás díky velké popularitě různých závodů horských kol pro širokou veřejnost, tedy struktuře v podstatě nezávislé na svazu, mohou vyrůstat (a vyrůstají) další závodnice.

http://sport.aktualne.cz/sablikova-deklasovala-cyklisticke-profesionalky-opravdu/r~88ba368c1d0011e5a43f002590604f2e/


Naposledy upravil Hosť dňa 01.07.2015 - 15:13:30, celkovo upravené 1 krát.

29.06.2015 - 21:52:19
00
Strašne by ma zaujímalo o akom probléme to shimano vie :/

„Měl jsem mechanický problém se šaltrem, což bylo nepříjemné. Už se nám to párkrát během sezóny stalo. Shimano o tom ví a ještě to budeme řešit. Je spíš smůla, že ten problém přišel v závěru závodu. Mrzí mě to, cítil jsem se fakt dobře,“ líčil Roman na svém webu.

zdroj: http://www.cyklonovinky.cz/Clanky/MCR-2015-Vakoc-a-Konig-spokojeni-Kreuziger-nastvan.aspx


Mozno podobny problem, ako mal Cavendish na zaciatku sezony. Vymenil FSA kluky za Shimano a uz mu retaz nepada.
29.06.2015 - 23:23:01
00
pre tych, co frflali na (ne)kvalitu TV prenosu odporucam precitat...
http://www.roadcycling.cz/index.php5?str=clanek&id=3336&zpz=1

a este jeden komentar z diskusie:
Tak pro upřesnění další informace: signál se přenášel přes mobilního operátora v 4G a ne všude na trati byl dostupný. Na výrobu přispěl Slovenský svaz cyklistiky a jedna z kamer na motorce v dešti odešla, takže v závěru byla funkční jen jedna.
30.06.2015 - 07:10:24
00
Ja som tu na prenos frflal a frfľajú aj v tom článku, tak neviem čo sa mi Kimlo snaží naznačiť...

citujem:
"Bez přenosu přes vrtulník nemohla být ani kvalita televizního rozlišení příliš vysoká, i tak nebyl pokryt celý okruh. "

"Režie závodu mohla být o poznání lepší a k televizním motocyklům mohli přidat i komentátora na motocyklu, který by vysílačkou, nebo prostě mobilním telefonem upozorňoval režii na vývoj závodu a zajímavé situace. Snad mohla probíhat komunikace režie s kameramany a řidiči motocyklů, jak to probíhá všude ve světě, snad k tomu byly technické podmínky a snad si rozuměla režie s maďarským personálem na trati. Zásadní chybou však bylo, že režie promeškala dojezd Petra Vakoče – českého mistra a místo toho nabízela záběry radujícího se Sagana. "

"Z technických důvodů bylo patrně nutné vsazovat do vysílání vstupy do studia. Z diváckého hlediska to však bylo utrpení. Místo záběrů z trati jsme poslouchali pány Kozubka, Štětinu a další a následně několik měsíců starou tiskovou konferenci Petra Sagana. Bylo to opravdu velmi náročné na nervy. "
30.06.2015 - 07:51:59
00
kava, nenaznacujem nic.. dal som konkretny link.. ziadne naznaky
nechcelo sa mi sem toho tolko kopirovat co ty, tak som dal link na cely clanok...

osbne som rad aspon za taky prenos aky bol.. minule roky sa frflalo ze sa nedava nic, teraz dali to, co bolo v ramci ich technickych moznosti, a frfle sa stale...
treba si uvedomit, ze RTVS nikdy nebude mat prenost v style ako vidime z grand tour pretekov...
iba ak by ste to chceli niekto zaplatit zo svojho...
30.06.2015 - 08:33:29
04
Video z prípravy Petra Sagan na ITT. Zdroj: Facebook


https://www.youtube.com/watch?t=15&v=rH4ZlUMhzE8

Prílohy:

1962655_10205855318573716_5458323064288905385_n.jpg
1962655_10205855318573716_5458323064288905385_n.jpg 124.08 KiB thumb_up0thumb_down

01.07.2015 - 11:10:01
01
Kam tento rok dokráčali naši cyklisti? (komentár k MSR a ČR v Žiline)

http://www.cycling-info.sk/slovensko-a-slovaci-clanky/2538-kam-dokracali-nasi-cyklisti-komentar-k-msr-a-cr-v-ziline
01.07.2015 - 15:12:37
00
treba si uvedomit, ze RTVS nikdy nebude mat prenost v style ako vidime z grand tour pretekov...
iba ak by ste to chceli niekto zaplatit zo svojho...


Zaplatiť zo svojho? Veď im platíme všetci. Len poniektorých asi ešte živia rodičia a netušia, že za jeden poondiatý televízor, ktorý ani nemusíte v domácnosti mať si od Vás vypýta RTVS 4,64 EUR mesačne.
Keď už idú robiť prenos, tak sa na to pripravím dostatočne po technickej stránke a keď na to nestačia tak nech to radšej nerobia. Mohli požiadať o technickú pomoc aj ČT možno by do toho išli, keďže to bolo aj pre ich divákov zaujímavé. Jediný prenos z exteriéru za ostatných 20 rokov je skôr hanba ako sa tým pochváliť pred ľuďmi. Hlavne, že na otrasný futbal a upadajúcu domácu hokejovú ligu sa peniaze na prenosy vždy nájdu.
01.07.2015 - 15:47:15
05
Poopravím, neplatíme RTVS za televízor ale zato že máme elektriku. Ja zase dúfam že prenosov bude pribúdať inak sa to ani motorkári ani kameramani ani režisér nenaučia lepšie.
01.07.2015 - 15:50:42
02
JOLI v clanku v komente vyssie najdes odpovede na tvoju uvahu, resp. nazor...
na prenos poskytlo financie SZC, zvysok sa docitas v clanku, vsetko je o peniazoch, blby futbal, upadajuca extraliga je pre RTVS a sponzorov zatial zrejme rentabilnejsie... zial...

Prenos stál mnohonásobne menej ako akýkoľvek cyklistický prenos, ktorý ste kedykoľvek videli a nemusíte sa báť, žeby ho ktokoľvek z vás platil cez koncesie. V SZC sa hnevali najmä na Českú televíziu, ktorá dlhé týždne tvrdila, že prenos zadarmo nepreberie a odskočil 20-tisícový sponzor, ktorého pochopiteľne nebudem menovať. V každom prípade vyžadoval odvysielanie aj na českom trhu. ČT sa definitívne rozhodla odvysielať preteky pár dní pred tým a už sa dohoda neuskutočnila. Vďaka týmto peniazom by sa odvysielala verzia s vrtuľníkom, v ktorom by bola kamera a žiadny výpadok.
01.07.2015 - 16:01:31
02
Ja zase dúfam že prenosov bude pribúdať inak sa to ani motorkári ani kameramani ani režisér nenaučia lepšie.

Motorkári a neviem či aj kameramani boli vraj Maďari. Zavolali ich preto, lebo na Slovensku nemal nikto zatiaľ príležitosť snímať kamerou z motorky a títo vraj mali skúsenosti. Či boli dobrí nech hodnotia tí, čo to pozerali v telke. A aj to málo čo som videl na veľkoplošnej obrazovke teda nič moc nebolo. No ale to bolo aj tým, že jedna motorka snímala čelo pelotónu a druhá sa motala niekde na chvoste.
01.07.2015 - 17:37:10
00
JOLI v clanku v komente vyssie najdes odpovede na tvoju uvahu, resp. nazor...
na prenos poskytlo financie SZC,

Tak v RTVS mali rovno povedať, že za tie peniaze čo dáva SZC to bude tragédia a odmietnúť to pokiaľ nezoženú balík peňazí, ktorý dokáže aspoň pokryť celý okruh a prípadne výpadky z prenosových motoriek. Nemôžeme očakávať kvalitu ako vidíme na ES, ale ten základ by tam mal byť sakra zaistený. Pokiaľ vedeli, že to bude fraška na živo, tak....
Táto krajina nikdy nebude na roveň s vyspelou Európou, keď budeme stále tolerovať takéto nedokonalosti, neprofesionalitu a mávať nad tým rukou a privierať oči s konštatovaním, že veď bolo aspoň niečo, tak čo chcete. Mňa takéto výhovorky už nebavia počúvať na všetkých frontoch života.
01.07.2015 - 17:41:12
01
to uz mohli streamovat rovno divaci mobilmi popri trati :) mozno by to bolo aj zaujimavejsie hehe
01.07.2015 - 17:44:42
02
keyboard_arrow_up