nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
,,Johaugová dnes deklasovala zvyšok planéty. Druhej najlepšej dala cez minútu. Sypací odborníci - na aký matroš to tipujete ? By sa dali vypísať kurzy. Rúž na pery - 1,2, prekročený solbutamol 1,3, kvalitný tréning 8,0 ,,
Ani v jednej z týchto štyroch viet netvrdím, že dopovala. V prvej vete tvrdím že deklasovala zvyšok planéty. V druhej že dala viac ako minútu ďalšej v poradí. V tretej vete sa pýtam tých čo obviňujú športovcov z dopovania aký nedovolený prostriedok tipujú, že teraz používa a v poslednej vete sú kurzy na ich tipovanie.
Nikde som nikoho neohováral. Napísal som, že nejaký zaujímavý článok je ,,hanba na sto roky,,. Ak sa v ňom píše, že niekto tvrdí o potrebe tréningu len pre netalentovaných, nič iné ako hanbou takýto článok nie je. Takéto tvrdenie talentovaného športovca je hanebné.
Rachela vám to trocha ozrejmil. V tom čo vravel stax, že na rovine sú W/kg na trt, že 100 kilový cyklista pôjde pri 350 W rýchlejšie ako 60 kilový pri 240 W a ja vravím, že to tak nemusí byť sú zahrnuté rovnaké podmienky. Obaja idú vedľa seba, proti rovnako silnému vetru, v rovnakom posede, s rovnakou aero ,,výbavou,, - oblečenie, bicykel, pivný aero vak /prirodzený alebo umelý/, ... Od určitej sily protivetra bude za daných watov rýchlosť ľahšieho cyklistu väčšia vdaka jeho menšej čelnej ploche.
PS: vyjadrenie Martina Kostela si vobec nepochopil (neber tie jeho slova smrtelne vazne
Ešte k tým Ledaviho tréningovým plánom pre talentovaných cyklistov. Môžeš napísať dokonalé plány - len to potom niekto iný ako ty musí odtrénovať. Musí sám od seba chcieť. To, že by namiesto neho chceli iní - nestačí. Musí byť ,,posadnutý,, určitým cieľom /psychické schopnosti fyzicky talentovaného športovca/. Je ochotný urobiť preň všetko. Zanechať istoty, ,,vydať sa do sveta,, ... Ak sa chce talent /s jeho určitou mierou - nie megatalent Sagan, Evempel, ... - tým stačí rok, dva prechodu - zlepšovania/ vo veku 19 až 23 rokov zlepšiť až na úroveň WT, nestačí mu trénovať len tréningami. Za tých 5 rokov musí absolvovať 400 tréningov pozostávajúcich z rýchlych pretekov, kde sa jeho FTP /60 minútový výkon/ zlepší na 5,2 - 5,3 W/kg /špurtér/, 5,4 - 5,6 špurtér, klasikár, 5,7 a viac časovkár a vrchár. V podmienkach slovenska - počet a kvalita pretekov sa dá dostať na 5 - 5,1 W/kg časovkár, ,,vrchár,, Dukla. Samozrejmosti ako neskutočná tréningovo - preteková intenzita počas permanentného hladovania, ... ani nespomínam.
Ani v jednej z týchto štyroch viet netvrdím, že dopovala. V prvej vete tvrdím že deklasovala zvyšok planéty. V druhej že dala viac ako minútu ďalšej v poradí. V tretej vete sa pýtam tých čo obviňujú športovcov z dopovania aký nedovolený prostriedok tipujú, že teraz používa a v poslednej vete sú kurzy na ich tipovanie.
Nikde som nikoho neohováral. Napísal som, že nejaký zaujímavý článok je ,,hanba na sto roky,,. Ak sa v ňom píše, že niekto tvrdí o potrebe tréningu len pre netalentovaných, nič iné ako hanbou takýto článok nie je. Takéto tvrdenie talentovaného športovca je hanebné.
Nech fórum prepaci
Posledný krát k tomuto. Ivan ty máš schyziofreniu? Napísal si rúž. A tá norka tvrdila že vďaka ružu mala vysoké hodnoty kvôli ktorý jej niekto dal. dokázali že
sypala.
Za ďalšie . Podľa pocitu jazdili jazdci .Pantani atď. Neviem čo mi na to povieš , ale verím že zas vytiahnes svojho " králika z klobúka". A ak sa nemýlim tak napr.Barenyi jazdí na
pocit čo sa týka tréningových dávok.
https://www.directvelo.com/actualite/71119/samuele-manfredi-dans-le-coma-apres-un-accident
Vieš kto to je však? Mna tak teši ked si protirečíš. Nuž tvoje ego je ozaj velke. Po pravde sa tešim na tvoje prispevky. Aspon je sranda.
som vedel ze ak niekto tak rachela do toho da viac niecoho co sa blizi k faktom ako od/dohadov... v kazdom pripade nechcem kazit ivanove zaluzie ale nepoznam vela cykloakcii kde by sa slo stale rovno kolmo oproti vetru a mam take tusenie ze akonahle sa bavime o realnych podmienkach tak by som si na rovine hocikedy stavil na 350w borca oproti 240w...
inak moj initial odhad bol odtialto. ani pri 100km/h proti borec pri 240w a 60kg nie je rychlejsi ako 350w a 100kg
http://bikecalculator.com/