ide o skracovanie a fixnutie aby sa nerozplietali, ak nechces pouzit tu capicku. ale co si pamatam, dedko lanka zapajkovaval. inak ten horacik mam a je ok. maly, skladny a vie zatopit. potreboval som priletovat medene 4mm kabliky v repro a pajkovackou som ich nahriat nedokazal. s tymto slo hned. len je to otvoreny ohen, takze zhori vsetko horlave, co je v dosahu
Tak, tak .. ustrihnute lanko sa rozplieta a ukoncovacia trubika to neriesi. Okrem toho sa zvykne roztlacat a praskat v mieste uchytenia sroubom, alebo minimalne povolovat, cim kvalitnejsie lanko , tym viac nedrzi a tiez by sa hodilo ho tam trosku prepajkovat. Klasicke nie nerezove lanka idu zacinovat v pohode beznou pajkovackou, ale zas tie koroduju velmi rychlo.
Bowdeny a lanka to je najhnusnejsia vec na bajku, ktora doteraz nebola vyriesena. Hydrauliku vyrobcovia neriesili (mohli), elektricka verzia na dialkove je zas nevhodna na bajk (mozno tak na ebike).
neviem ako vrtaky, ale mam tu taku malu sadu bitov s nastavcom do vrtacky a musim povedat ze su vynikajuce, trham nimi niekedy sroby stare aj nove a absolutne ziadne poskodenie nemaju
inac co poviete na ich "merino" termo? este som dnes zazrel jedny dlhe gate akoze merino, neviem ci sa to oplati za tych 13e
Díík, na vyskúšanie ich zoberiem ...
Čo sa týka merina, som spokojný s krátkym tričkom kupované minulý rok na jar, tuším 42%merino zvyšok PES..
Robil som mu minulé leto "záťažový" test 8 dní som ho mal na sebe-- na biku (pár krát prepotené do nitky) + 2x poldňová túra v piatom dni som spal v stane s 2 babami a žiadna si nesťažovala ... šitie tiež drží dobre..
Sakra, to nepis, vyrobcovia sa toho chytia a budeme riesit nielen nezmyselen odstupnovania tlmicov, vidlic, kolies, kaziet, prevodnikov, pastorkov a bohviecoho este, ale este aj lanka
Bolo by super, keby sa toho nejaky chytil. Ci Ty mas problem odmerat stare lanko aby si vedel aku dlzku chces kupit?
Nie, skor problem, ze teraz prides, kupis, odides. Potom to bude tak, ze prides, ze potrebujes xyz dlzku a oni budu mat len abc alebo qrt dlzku, takze si musis vybrat z katalogu, potom este zo 3x prist a nakoniec radsej skocis do dunaja. A objednavat lanko z eshopu .. hmmm.
Inak ale ano .. trosku s tou dlzkou problem mam. Pretoze plus-minus autobus, mam 6 ramov, kazdy jeden ma inu zadnej stavby, dalej podla toho, ake dam prevodniky, prehazku, typ radenia .. sa mi este meni dlzka dalej. A to je len radenie. O presmyku ani nehovorim A este mas ovladanie lockoutu. Idealne by som potreboval teleskopicke lanko. Alebo nejake gumove
to sa teraz už robia lanká z nejakého iného materiálu ako kedysi? lebo na motorke keď sa mi utrhla koncovka (také gulaté ukončenie) tak som ju tam normálne naspájkoval a jazdil ďalej. postup bol jednoduchý spravil som si niečo ako malú formu, tam som roztavil cín a koniec lanka do toho pichol, počkal až zatuhne a bolo
No, mozem to skusit tym vreckovym plynnym horakom. Ale nemyslim si, ze by sa nerezove lanko nevedelo prehriat od roztaveneho cinu, do ktoreho koniec lanka namocim a nic.
Ked som opravovaval este lanka,riesil som to s takou obludnou pajkou,co sa sice nahrievala pol hodinu,ale potom ten cin chytil hned.Od samotneho cinu sa to lanko dostatocne neprehreje.Treba aj samotne lanko zohriat.Aspon taku mam ja skusenost.A pouzit bud kolofoniu,alebo taku kyselinu mam,ale neviem presne aka to je.
No, tiez to kdesi raz nieco spominal, ze na to pouziva obludnu pajku. Ta flasticka, to je je urcite nejaka speci kyselina, co to nalepta. Nj .. asi to inak nepojde.
Robil som plynové lanko na motorku - nerezové -
oproti bicyklu má guličky na oboch stranách.
Namočil som lanko do kyseliny soľnej, potom som na horáku v oceľovej nádobke roztavil cín, kde som namáčal koniec lanka do vtedy kým sa nechytil cín.
Kupil som si kompresorik, fungoval presne na 4 kolesa, zachrapcal a zdochol.
Veduci pri reklamaci sa ani nepytal, co mu je. Rovno mi podal peniaze. Zjavne sa im podarilo vychytat dajaku fasa vyrobnu seriu...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bowdeny a lanka to je najhnusnejsia vec na bajku, ktora doteraz nebola vyriesena. Hydrauliku vyrobcovia neriesili (mohli), elektricka verzia na dialkove je zas nevhodna na bajk (mozno tak na ebike).
inac co poviete na ich "merino" termo? este som dnes zazrel jedny dlhe gate akoze merino, neviem ci sa to oplati za tych 13e
Díík, na vyskúšanie ich zoberiem
Čo sa týka merina, som spokojný s krátkym tričkom kupované minulý rok na jar, tuším 42%merino zvyšok PES..
Robil som mu minulé leto "záťažový" test 8 dní som ho mal na sebe-- na biku (pár krát prepotené do nitky) + 2x poldňová túra v piatom dni som spal v stane s 2 babami a žiadna si nesťažovala
Bolo by super, keby sa toho nejaky chytil. Ci Ty mas problem odmerat stare lanko aby si vedel aku dlzku chces kupit?
Inak ale ano .. trosku s tou dlzkou problem mam. Pretoze plus-minus autobus, mam 6 ramov, kazdy jeden ma inu zadnej stavby, dalej podla toho, ake dam prevodniky, prehazku, typ radenia .. sa mi este meni dlzka dalej. A to je len radenie. O presmyku ani nehovorim
Napríklad http://www.ema-elektro.sk/spajkovacia-technika/kolofonia-a-cin/kvapalina-spajkovacia-na-nerez
asi na to bude dôvod
oproti bicyklu má guličky na oboch stranách.
Namočil som lanko do kyseliny soľnej, potom som na horáku v oceľovej nádobke roztavil cín, kde som namáčal koniec lanka do vtedy kým sa nechytil cín.
A nezabudni si rovno dokupit aj toto: http://www.lidl.sk/sk/ponuka.htm?action=showDetail&id=23940
Veduci pri reklamaci sa ani nepytal, co mu je. Rovno mi podal peniaze. Zjavne sa im podarilo vychytat dajaku fasa vyrobnu seriu...