Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte, netýka sa to cyklistického obchodu, ale spýtam sa aj tu.
Zakúpil som tovar z eshopu ale objednávka mi prišla do zásielkovne nekompletná, v balíku chýbali tri položky v hodnote asi 40eur. Obchod prestal komunikovať emailom a nezdvíhajú ani telefón. Aké mám možnosti na vyriešenie tejto situácie? Ešte dodám, že sa jedná o slovenský eshop, ale tovar bol zaslaný z ČR, teda majitelia sú z ČR. Eshop zatiaľ zverejňovať nebudem.

Kontaktoval som už aj SOI ale zatiaľ čakám na odpoveď.

Diky za tipy.
Zobraziť komentár 13.11.2020 - 14:04:16
00
Viac asi urobiť nemáš čo, ak si už kontaktoval SOI. Dôležité je, aby si s nimi mal aj písomnú komunikáciu, lebo telefonickú nepodložíš.
A nemyslím si, že za tých pár eur sa budú na polícií s tým zaoberať.
Nepredpokladám, že je to nejaký zabehnutý e-shop, myslím si, že si išiel po cene a nie po referenciách e-shopu.
Som zvedavý, či neskôr aj zverejníš, ktorý e-shop.
Zobraziť komentár 13.11.2020 - 14:32:02
00
Práveže zabehnutý dlhoročný eshop, preto som očakával aj prozákaznícky prístup...
Písomnú komunikáciu mám, ale zväčša len moje správy, keďže neodpisujú.
Absolútne nechápem že sa im oplatí pre ,,pár´´ korún riskovať dobré meno a ignorovať situáciu. Hneď ako sa to dorieši, či už v môj prospech alebo nie, tak samozrejme zverejním o ktorý obchod ide.

Skôr mi išlo o to zistiť viac info ako napr. kto má v tomto prípade bremeno dokazovania, keď budú náhodou tvrdiť že to poslali. Neviem či zásielkovňa balíky váži ale tam by sa rýchlo ukázalo že tam ten tovar určite chýbal.
Zobraziť komentár 13.11.2020 - 14:38:52
00
Ved sa zasielkovne opytaj... Tiez napis na vsetky ich kontakty co najdes, pokojne aj na cesku COI a Európske spotrebiteľské centrum. Ked to nechas tak, nic nevyriesis a maily ta nic nestoja...
Zobraziť komentár 13.11.2020 - 14:53:22
00
Ak človek chce mať 100% istotu, tak vždy zásielku či už pred kuriérom, alebo v zásielkovni otvoriť a skontrolovať... Vrčia, šomrú, ale iná lepšia možnosť nie je... Niektoré kuriérske/zasielateľské spoločnosti to dokonca majú aj v obchodných podmienkach... Pokiaľ si zásielku pri preberaní neskontroluješ, tak už to potom veľmi ťažko vyhádaš... :-( Čiže - Tvoj postup cez SOI bol správny, ale šanca je veľmi otázna...
Zobraziť komentár 13.11.2020 - 15:42:42
00
Už som kontaktoval SOI, COI aj ESC. Nejde mi ani tak o tie peniaze ako o princíp. Ak to urobili úmyselne alebo ich lajdáckosťou a pár krát im to už prešlo s tým že ľudia nad tým len mávli rukou, tak tým viac to chcem riešiť.

Čo sa týka zásielkovne nikde nie je v podmienkach že musím balík otvoriť pred kuriérom/obchodníkom. Asi zbytočne keďže balík nebol poškodený ani otváraný, ale skúsil som otvoriť reklamáciu aj u nich.
Zobraziť komentár 13.11.2020 - 16:07:29
01
Mne sa stalo podobné s balíkom od Mtbiker - jeden tovar v balíku chýbal. Dokonca mi po reklamácii poslali aj fotku obsahu balíka pred jeho odoslaním, na ktorej tovar bol. Záhada, no v každom prípade mi tá podsedlová brašňa v balíku neprišla. Mtbiker to vyriešil tak, že mi poslali novú. ??
Zobraziť komentár 14.11.2020 - 07:15:49
01
matrinn tá záhada môže mať jednoduché vysvetlenie. Poznám prípad, keď človek na pošte vykrádal zásielky. Vytipoval si podľa odosielateľa o aký druh tovaru by mohlo ísť. Zásielku otvoril, niečo vybral a balík aj znovu prelepil, aby sa na to prišlo až neskôr.
Toto trochu eliminujú firemné lepiace pásky s potlačou, takže si pri preberaní aspoň skontrolujte, či originál páska nie je prelepená priesvitnou alebo podobá podozrivá manipulácia.
Zobraziť komentár 15.11.2020 - 10:36:54
02
keyboard_arrow_up