Fotky Volovec/Skalisko tunak na konci fotiek az
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.254966987878185.59025.100000946561030&type=1&l=224333f837Strazov GPS ma Palo TT, mari sa mi, ze to daval do temy s vyjazdom na Strazov.
S hrebenovkou BV .. najlepsie (podla mna) je ist okolo Stariny na Ruske
sedlo (cca 20km od nadrze asfaltom). Odtial ale nie po cervenej, lebo to je masaker turistika

, kde tlacis 50vyskovych, potom padas 30 vyskovych, znovu tlacis, a tak dokolecka az po Okraglik. Vyhlady v tomto useku nie su

... lepsie je to ist po polovnickom chodniku (ktory sme s Alanom nasli, je na mape), ktory jemne stupa po vrstevnici (zacina pri prameni Cirochy) az dojde na zvaznicu z Okraglika (dalej pokracuje az pod Plasu, ale minuly rok to bolo zahadzane, neviem, ci to opravovali). Od tejto zvaznice potom vytlacit (asi) na cervenu TZ a dalej uz ficat hrebenovku az na Kremenec

. Co sa tyka stupani .. no sem tam sa najde nieco, co treba potlacit (nie dlhe useky), ale inak su to nie extra stupaky, v percentach neviem .. mozno tak 6-12% .. na Durkovec je mozno 15% (ale strme stupaky su v podstate kratke, narocne je skor mierne stupania kadejako zvlnene po hrebeni). Mam z toho zaznam (vyskomerovy) .. niekde

.
Cele od Ruskeho sedla po cervenej TZ az na Kremenec je 25km a 1500 vyskovych. Co je skor problem je to, ze cast trasy ide po polonine (horska luka), a to nie je velmi rychly povrch. Kremenec je sam o sebe nezaujimavy (je to trojmedzie a kopec odpadkov

) - lebo nema vyhlady - ale oplati sa ist dalej na Wielku Rawku, odkial su vyhlady priam rozpravkove. Ovsem, stoji to nejake tie vyskove metre a miestami pomerne narocny AM/EN zjazd (na Rawku treba tlacit).
Z Kremeneca do Novej Sedlice su viac-menej 2 moznosti, jedna po TZ cez Stuzicky prales, ale to je miestami vcelku drsny AM/EN singloidny zjazd (pryvkrat v zivote som ohol patku prave tam

). Naviac, pada do doliny, z ktorej sa znovu stupa

(kto tam uz nevladze, zozeru ho

). Druha moznost je vratit sa na Ciertaz a po zvaznici (TZ) zbehnut dole. Pripadne na Riabu skalu a zgulat sa po zltej

(inak vobec stupaky zdola na hreben (okrem Ruskeho sedla) su fakt extra trieda
Cely okruh Starina-Ruske sedlo-Kremenec (po cervenej)-Stuzica-Sedlica (odtial asfalt)-Ulic-Kolbasov-Prislop-Starina ma cca 110km a 2300 vyskovych. Rawka naviac asi 300 vyskovych a 10km. Zo Stakcina asi +10km. Pri dobrej kondicke pekny celodenny vyletik

. Dolezite okrem jedla je hlavne voda,vela vody .. studnicka je myslim len kdesi pod Durkovcom a potom Ciertaz. Este mozno pramen Cirochy pod Ruskym sedlom, ak nie je akurat vyschnuty.
Asi si to musim niekedy zopakovat

Children are afraid of the dark and adults are afraid of the light.