Fotky Volovec/Skalisko tunak na konci fotiek az
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.254966987878185.59025.100000946561030&type=1&l=224333f837Strazov
GPS ma Palo TT, mari sa mi, ze to daval do temy s vyjazdom na Strazov.
S hrebenovkou BV .. najlepsie (podla mna) je ist okolo Stariny na Ruske
sedlo (cca 20km od nadrze asfaltom). Odtial ale nie po cervenej, lebo to je masaker
turistika 
, kde tlacis 50vyskovych, potom padas 30 vyskovych, znovu tlacis, a tak dokolecka az po Okraglik. Vyhlady v tomto useku nie su

... lepsie je to ist po polovnickom chodniku (ktory sme s Alanom nasli, je na mape), ktory jemne stupa po vrstevnici (zacina pri prameni Cirochy) az dojde na zvaznicu z Okraglika (dalej pokracuje az pod Plasu, ale minuly rok to bolo zahadzane, neviem, ci to opravovali). Od tejto zvaznice potom vytlacit (asi) na cervenu TZ a dalej uz ficat hrebenovku az na Kremenec

. Co sa tyka stupani .. no sem tam sa najde nieco, co treba potlacit (nie dlhe useky), ale inak su to nie extra stupaky, v percentach neviem .. mozno tak 6-12% .. na Durkovec je mozno 15% (ale strme stupaky su v podstate kratke, narocne je skor mierne stupania kadejako zvlnene po hrebeni). Mam z toho zaznam (vyskomerovy) .. niekde

.
Cele od Ruskeho sedla po cervenej TZ az na Kremenec je 25km a 1500 vyskovych. Co je skor problem je to, ze cast trasy ide po polonine (horska luka), a to nie je velmi rychly povrch. Kremenec je sam o sebe nezaujimavy (je to trojmedzie a kopec odpadkov

) - lebo nema vyhlady - ale oplati sa ist dalej na Wielku Rawku, odkial su vyhlady priam rozpravkove. Ovsem, stoji to nejake tie vyskove metre a miestami pomerne narocny AM/EN zjazd (na Rawku treba tlacit).
Z Kremeneca do Novej Sedlice su viac-menej 2 moznosti, jedna po TZ cez Stuzicky prales, ale to je miestami vcelku drsny AM/EN singloidny zjazd (pryvkrat v zivote som ohol patku prave tam

). Naviac, pada do doliny, z ktorej sa znovu stupa

(kto tam uz nevladze, zozeru ho

). Druha moznost je vratit sa na Ciertaz a po zvaznici (TZ) zbehnut dole. Pripadne na Riabu skalu a zgulat sa po zltej

(inak vobec stupaky zdola na hreben (okrem Ruskeho sedla) su fakt extra trieda
Cely okruh Starina-Ruske sedlo-Kremenec (po cervenej)-Stuzica-Sedlica (odtial asfalt)-Ulic-Kolbasov-Prislop-Starina ma cca 110km a 2300 vyskovych. Rawka naviac asi 300 vyskovych a 10km. Zo Stakcina asi +10km. Pri dobrej kondicke pekny celodenny vyletik

. Dolezite okrem jedla je hlavne voda,vela vody .. studnicka je myslim len kdesi pod Durkovcom a potom Ciertaz. Este mozno pramen Cirochy pod Ruskym sedlom, ak nie je akurat vyschnuty.
Asi si to musim niekedy zopakovat