Ahojte, uz dlhsie pouzivam tento web a mozem ho vrelo odporucit. Je to free a Strava ma aj free aplikaciu pod iOS alebo Android a vie spracovat aj data z Garmin navigacnych pristrojov. GPS v mobile tym padom posunie na iny level. Daju sa aj pouzit Ant+ snimace k mobilu. Najviac sa mi paci to, ze porovnava useky, po ktorych uz niekto presiel, a tak si viete pozriet, ako rychlo iny cyklisti presli dany usek a kde presne ste na nich urobili najvacsi naskok resp. stratu
Pozrel si sa vobec poriadne na ten screen, ze je tam aj zaznam z mobilu aj z Garminu? Akoze mobilu to ten signal neblokovalo, len Garminu? Btw. otvorene priestranstvo mas tam vpravo dole.
Ano, pozrel som sa. Zda sa ti, ze som napisal nejaku blbost? Blokovalo aj mobilu aj Garminu, ked isli po zapadnej strane mosta, na opacnej zas ani jednemu neblokovalo signal.
Mobil je presnejší v tom porovnaní? Garmin aspoň zobrazuje priamku aj keď mimo na rozdiel od mobilu, ktorého záznam je "cikcakovitý" s odchýlkou asi v metroch.
v tachaci je trosku vacsia antena, takze zachyti aj slaby odrazeny signal. V telefone je AGPS - na lokalizaciu sa pouzivaju aj mobilne siete, pripadne wifi, takze presnost za urcitych okolnosti moze byt vyssia, aj ked je tam mizerna gps antenka. Dalej tiez dost zavisi kam "hladi" antena - v tachaci na nebo, cize most a telefon ma antenku niekde v hornej casti a ta antena zvykne byt casto vsesmerova.
Mobil je presnejší v tom porovnaní? Garmin aspoň zobrazuje priamku aj keď mimo na rozdiel od mobilu, ktorého záznam je "cikcakovitý" s odchýlkou asi v metroch.
Pozerám ďalší výjazd s totožnou cestou a mne ukazuje Strava 39.86 km a kamarátovi ten Garmin hodil 39.43 km. Takže celková dĺžka nebude tým až tak ovplyvnená.
Ako ukazuje výškové metre Garmin a bežný mobil to je zase iná debata - mám také skúsenosti, že mobil ukazuje viac lebo výška skáče hore-dole, môj mobil nemá barometer a neviem, či by ho Strava dokázala vôbec použiť ak by v zariadení bol.
Tu sme sa bavili o zázname segmentov (o nejakej všeobecnej presnosti ako sa záznam trafí do reality kadiaľ sa ide) a keď človeku ide o to, nemá zmysel považovať Garmin za nejakú modlu.
Vie mi prosím vás niekto vysvetliť čo je najpresnejšie alebo čo sa týka výškový netrov. Včera som bol vonku a po príchode som pozrel na GARMIN EDGE 800 výškové 780m. Keď som nahodil info do stravy tak ukazalo 1200m Tak som to nahodil aj na cykloserver, Hiking a CMAPS. všade ukazuje iné výškové metre. Dokonca aj 1410m čo sa mi zdá byť už pritiahnuté za vlasy. Všímam si to už dávnejšie /nie pravidelne / ale také velké rozdieli?. hmhm
Čo je realita?
pridávam aj aj gpx.
Najpresnejsie je to prave zo zariadeni ktore maju barometer, cize v tvojom pripade je to garmin, staci sa pozriet na vyskovy profil a je hned jasne ze prave tych 780 je realnych, nahrany zaznam pomocov mobilu cez stravu a ine bludy je uplne mimo, niekedy to hodi aj 200% navise, co vidis v tvojom pripade. Takze ver svojmu garminu.
Staci si na strave pozriet nejaky vyjazd ktori isli viaceri spolu, ja som tak pozrel jedneho brazilcana co je v clube MTBiker a dost casto jazdi s kamosmi pokope aj 10 kusov a stale mal brutalne vyskove metre (1500vm) a vyskovy profil rovinaty a mal zaznam z Iphonu (v popisku vzdy pise akym zariadenim bol urobeny zaznam) a nasledne som si pozrel inych co isli s nim, tak ty co mali garminy tak mali takmer totozne okolo 200vm. A to uz je riadny ulet
tak ako strava ak ma v systeme podporovane zariadenie tak hodi vysku tu co nameral pristroj, no ak ho v zozname nema tak to prekalkuluje cez mapovy podklad, preto je tam väcsinou uz odchylka a vzdy prida. Ale tebe na stravu neda presne ten udaj co mas v tachometri? by som povedal ze garmin 800 bude v podporovanych zariadeniach.
Ak máš garmina 800, máš barometer. Netreba robiť nič, hlavne neklikať na "Elevation," resp. "Nadmorská výška" (na obrázku hore), čo spôsobí nezmyselný prepočet od stravy.
kava áno presne to som urobil ale neprepocitalo to hneď až keď som odišiel a vrátil sa naspäť. mireq áno údajne z Garminu sú stále odlišné od Stravy. Nie moc ale toto je k.revsky rozdiel. Ale diky viem čo nemám už klikať . A čo sa týka tých map tam sú tiež veľké rozdiely. Prečo?
Kazdy mapovy server obsahuje aj relief a prave na presnosti toho reliefu zavisi vypocet nastupanych metrov, preto su tam rozdiely lebo kazdy ma iny zdroj, skus nahodit gpx prave tu na mtbiker, ten mi pride na tom celkom dobre.
Najväčšie rozdiely vznikajú, ak sa ide po zvážnici kde je GPS signál nepresný a skáče kolmo cez vrstevnice. A čím je zvážnica v strmšom svahu, tak výškové nastúpajú rýchlejšie... A každá aplikácia má svoje podklady a niekedy aj svoje zaokrúhľovanie ako cykloserver.cz, ktorý nedá viac ako 750 bodov (teda môže eliminovať nejaké nepresnosti GPS signálu)
Takže ten subor čo som tu daval už musi byť pošahaný tým ako pisal kava že som zapol "Elevation" nadmorsku výšku. Tym pádom bol aj export do gpx chybne. Skušal som to hodiť tu na Mt biker a ukazal tak isto ako na Strave cez 1200vm. Dobre už asi viem kde som urobil chybu.
Kazdy mapovy server obsahuje aj relief a prave na presnosti toho reliefu zavisi vypocet nastupanych metrov, preto su tam rozdiely lebo kazdy ma iny zdroj..., ...
Najväčšie rozdiely vznikajú, ak sa ide po zvážnici kde je GPS signál nepresný a skáče kolmo cez vrstevnice. A čím je zvážnica v strmšom svahu, tak výškové nastúpajú rýchlejšie...
Pochybujem, ze pri vypocte stupania/klesania z GPX, ktore obsahuje vysku sa na mapovych serveroch berie ohlad na 3D model terenu (na cmaps urcite nie , tym som si isty )
Takže ten subor čo som tu daval už musi byť pošahaný tým ako pisal kava že som zapol "Elevation" nadmorsku výšku.
Asi to tak bude, ten zaznam je naozaj divny, napr. velky skok na rovnej ceste pri otocke na Majdane. To barometer nespravi.
Ak mas barometricky vyskomer tak v cmaps by mala byt hodnota co ukazuje velmi blizka tej hodnote najviac vpravo (pokrocily filter).
fofo050 ty si gpx stahol skadial? Ak zo stravy, tak si urobil chybu. Treba si stiahnut gpx zo zariadenia, popripade z garmin connect. Ja mam rox11 a ked stiahnem gpx zo stravy tak uz zaznam z barometra tam nejako asi nieje, lebo po naslednom uploade na nejaky server uz ukazuje vyskove bludy.
PaľoTT ten rozdiel je tam preto lebo sme sa boli najesť a Garmin som hral zo sebou. No a keď to tam poznáš tak vieš že musíš vystúpiť hore do reštiky. mireq1gps som stiahol so Stravy.. Už ako som písal asi viem kde je chyba. Ak prídem do roboty skúsim to prerobiť. Dám vedieť.
Palo TT bavím sa o výpočte stúpania podľa záznamu, ktoré v sebe neobsahuje nadmorskú výšku bodov zo vstavaného barometra, ale počíta ju na základe mapových podkladov, niektoré stránky pri inporte záznamu dokonca nadmorskú výšku zo zariadenia ignorujú a podľa súradníc si vypočítajú svoju (napr. cykloserver.cz, hiking.sk, mapy.cz).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ano, pozrel som sa. Zda sa ti, ze som napisal nejaku blbost? Blokovalo aj mobilu aj Garminu, ked isli po zapadnej strane mosta, na opacnej zas ani jednemu neblokovalo signal.
Pozerám ďalší výjazd s totožnou cestou a mne ukazuje Strava 39.86 km a kamarátovi ten Garmin hodil 39.43 km. Takže celková dĺžka nebude tým až tak ovplyvnená.
Ako ukazuje výškové metre Garmin a bežný mobil to je zase iná debata - mám také skúsenosti, že mobil ukazuje viac lebo výška skáče hore-dole, môj mobil nemá barometer a neviem, či by ho Strava dokázala vôbec použiť ak by v zariadení bol.
Tu sme sa bavili o zázname segmentov (o nejakej všeobecnej presnosti ako sa záznam trafí do reality kadiaľ sa ide) a keď človeku ide o to, nemá zmysel považovať Garmin za nejakú modlu.
Čo je realita?
pridávam aj aj gpx.
Staci si na strave pozriet nejaky vyjazd ktori isli viaceri spolu, ja som tak pozrel jedneho brazilcana co je v clube MTBiker a dost casto jazdi s kamosmi pokope aj 10 kusov a stale mal brutalne vyskove metre (1500vm) a vyskovy profil rovinaty a mal zaznam z Iphonu (v popisku vzdy pise akym zariadenim bol urobeny zaznam) a nasledne som si pozrel inych co isli s nim, tak ty co mali garminy tak mali takmer totozne okolo 200vm. A to uz je riadny ulet
mireq áno údajne z Garminu sú stále odlišné od Stravy. Nie moc ale toto je k.revsky rozdiel. Ale diky viem čo nemám už klikať .
Pochybujem, ze pri vypocte stupania/klesania z GPX, ktore obsahuje vysku sa na mapovych serveroch berie ohlad na 3D model terenu (na cmaps urcite nie , tym som si isty
Asi to tak bude, ten zaznam je naozaj divny, napr. velky skok na rovnej ceste pri otocke na Majdane. To barometer nespravi.
Ak mas barometricky vyskomer tak v cmaps by mala byt hodnota co ukazuje velmi blizka tej hodnote najviac vpravo (pokrocily filter).
mireq1 gps som stiahol so Stravy.. Už ako som písal asi viem kde je chyba. Ak prídem do roboty skúsim to prerobiť. Dám vedieť.